Asus n56vz Wi-Fi Kart Değişimi

techunreal

Hectopat
Merhaba, Asus n56vz laptop kullanıyorum bunun wifi kartını değiştirmek istiyorum. Şu anda Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter var sistem bilgisinde gösterdiğine göre fakat çekim gücü gerçekten çok kötü ve sürekli kopmalar oluyor tabi bunda modemin de etkisi var mutlaka ama şu anda o duracak maalesef. Merak ettiğim birkaç şey var yardımcı olursanız sevinirim öncelikle bazı laptoplarda "whitelist" diye bir şey varmış bazı marka bilgisayarlarda üreticiler donanım değişikliğini BIOS'tan kısıtlıyormuş bunu nasıl öğrenebilirim bende var mıdır diye boşuna uğraşmayım. İkinci olarak tabi kart tavsiyesi çok iyi olur ama bu tarz kartlarda nelere dikkat etmek gerek hangi markalar daha iyidir mesela neye göre seçmek lazım araştırmaya çalıştım ama çok karışık bilgiler var ortada bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Asus sitesinden Asus'a mail at, 48 saat cevap süreleri var.
Öneri için teşekkürler. Mail attım şöyle bir cevap geldi:
"Ürün üzerindeki Wirless kartı ile ilgili Asus yetkili servisleri cihaların seri numaraları dışında farkı parça takımı yapmadıklarından dolayı destek vermemektedir. Donanımlar anakart üzerine tümleşki ( lehimli ) yapıdadır."
Açıkçası whitelist olayı için bir şey demiyor sanırım ve burdaki videolardan ve internette de gördüğüm kararıyla wifi kart rahatça çıkıyor gibi duruyor tabi daha denemedim. Pek işime yaramadı açıkçası servisin cevabı. Yardımcı olabilecek bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olan var mı? Tabi birde kart tavsiyesi olan:)

Uzun araştırmalardan sonra "Azurewave AW-CE123H" wifi kartını aldım. Başka bu tarz problemleri olabilecek arkadaşlar için bilgilendirmelerde bulunayım. Asus n56vz laptopta whitelist diye bir olay yok kartı taktım hemen tanıdı ekstra wifi sürücüsüne bile gerek kalmadı windows 8.1 kendiliğinden sürücüyü buldu sadece bluetooth sürücüsünü kendim kurmam gerekti daha sağlıklı çalışması için. Sadece dikkat edilmesi gereken şey kartı değiştirmeden önce eski wifi ve bluetooth sürücülerini kaldırmalısınız. Şu anda eski problemlerimin hiçbiri yok özellikle kopma hiç olmuyor ve eskiden 1-2 çeken yerde şimdi full çekiyor. Bu laptop sahiplerine bu kartı kesinlikle tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı