Asus P5BW-LA anakartlı sisteme upgrade

blueblood

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Marka:HP
İşletim sistemi:Microsoft Windows XP Professional
Anakart:Asus P5BW-LA
İşlemci:İntel Core2 CPU 6400 @ 2.13GH
RAM: 2,00GB RAM DDR2
Ekran Kartı:ATI Radeon HD 4650 1 GB
Sabit Disk:250 GB, 7200 RPM, SATA-II (Şuanda 80 GB var 250 GB arıza yaptığı için.)
Ses kartı:Creative SB CMSS EAX 5.1
Güç Kaynağı:350W
Optik Sürücü:Var

Yeni sistem almayı düşünüyordum. Fakat üniversiteye hazırlandığım için kendi oyunlara kaptırmak istemiyorum. Bu yüzden yeni sistem almaktan vazgeçtim. Şu an elimde olan sistemi overclock falan yaparak 2 sene daha kullanmak istiyorum. PES 13'ü kaldırsın yeter. Daha önce PES 13'te maça girdiğimde 1 maçı bitirmeden ekran kapanıyordu. Fakat bilgisayar çalışıyordu. Sanırım bunun sebebi ekran kartı yetmediği için çok ısınıyor. Ekran kartının yanmaması için PC kapatıyordu kendini. Ve anakartta arıza var. 1 uzun 1 kısa bip sesi geliyor. Bu da anakart veya BIOS çipi arızası. Bu yapılır mı bilmiyorum. Gerçi 100 TL civarında yenisini alabilirim.
Artı olarak 19 inç Benq FP93VW monitör kullanıyorum.
Önerilerinizi bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ; TeknoBiyotik: Asus P5G41TM LX Intel G41 LGA775 DDR3 Micro ATX Anakart - Anakart - PC Bileşenleri

RAM ; TeknoBiyotik: Kingston Value 4GB DDR3 1333MHz CL9 (KVR1333D3N9/4G) - Bellek (RAM) - PC Bileşenleri

Bu parçaları almadan önce sorunun neden kaynaklandığını bulmanız lazım.

Güç kaynağınız bozuk olabilir, başka bir kasaya takıp test edin.

Eski bilgisayarları canlandırmak için tavsiyem SSD olacak ama fiyatları pahalı olduğu için gerek yok.

HD 4650 PES 2013 için gayet yeterli. Sorun işlemcinin ısınmasından da kaynaklanıyor olabilir. Speccy programının ekran görüntüsünü foruma yükle sıcaklık değerlerini görelim.

Dediğiniz anakartı almayı düşünüyorum. Diğer 775 soket anakartlara göre daha iyi dimi ?
Dediğiniz RAM'i almayı düşünüyorum. Direk 4 GB mı alsam yoksa, 2x2 GB mı alsam ? Yada 4 GB soğutuculu modeline mi yönelim ?
Acaba ekran kartımı güncelleştirsem bu kapanma sorunu düzelir mi? Bir de HD4650 kartımı değiştirsem mi? Max 150 TL civarında ekran kartı önerilerinizi bekliyorum.

E6400 işlemci 2.13 GHz. Kaç GHz'e kadar stabil overclock edebilirim ?

Bilgisayarın bütün parçalarını söktüm ve iyice temizledim. Termal macunları temizledim. Yenilerini süreceğim.

HD5570, HD 5670, GT430, GT 630, HD 6570, HD 6670 v.s bu kartlardan birini alsam daha performanslı olmaz mı ?
Ve 2. mesajımda yazdığım diğer konularada cevaplar gelirse çok iyi olur :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı