Asus P5BW-LA anakartlı sisteme upgrade

Bence de hiç uğraşma. Çünkü sen bu bilgisayara para harcayınca beklentilerin olacak eskiden yapamadığı pek çok şeyi yapmasını bekleyeceksin. Sonra kafanı duvarlara vurmanı istemeyiz niye para döktüm bu kadar diye. Sen en iyisi para biriktir ve güzel bir sistem topla. Ben de HD 7870 için para biriktiriyorum. ^^

Dediğiniz anakartı almayı düşünüyorum. Diğer 775 soket anakartlara göre daha iyi dimi ?
Dediğiniz RAM'i almayı düşünüyorum. Direk 4 GB mı alsam yoksa, 2x2 GB mı alsam ? Yada 4 GB soğutuculu modeline mi yönelim ?
Acaba ekran kartımı güncelleştirsem bu kapanma sorunu düzelir mi? Bir de HD4650 kartımı değiştirsem mi? Max 150 TL civarında ekran kartı önerilerinizi bekliyorum.

E6400 işlemci 2.13 GHz. Kaç GHz'e kadar stabil overclock edebilirim ?

Bilgisayarın bütün parçalarını söktüm ve iyice temizledim. Termal macunları temizledim. Yenilerini süreceğim.

Bence bu sistem biraz Upgrade ile fena olmaz yahu :)

RAM'ler DDR2 ise anakartla birlikte bellekleri yenilemek iyi olacaktır. Baktım da anakartının yonga seti çok eski, Intel P965. Onu daha güncel bir yonga seti ile değiştirelim derim. Asus P5G41T-M LX alabilirsin. P965 2006'da çıkmış, G41 ise 2008'in sonunda. Anakart OC için pek uygun değil ama, belirteyim.

Anakartın yanında RAM olarak ise bunları öneririm:

G-Skill Ripjaws Ddr3-1600Mhz CL9 4GB (2x2GB) 1.5V Düşük Voltaj Dual (9-9-9-24) Ram Bellek | hızlıal.com

Ekran kartını değiştirmene gerek yok bence. Fanı temizleyip termal macunu da yenilersen bu sistemi bir süre daha kullanırsın.

Yukarıdaki parçaların sana maliyeti 130 TL. Ekran kartı da alacağım dersen de ikinci elde HD 5770 fiyatları 150 TL civarında. Tercih edebilirsin ;)

Bence de hiç uğraşma. Çünkü sen bu bilgisayara para harcayınca beklentilerin olacak eskiden yapamadığı pek çok şeyi yapmasını bekleyeceksin. Sonra kafanı duvarlara vurmanı istemeyiz niye para döktüm bu kadar diye. Sen en iyisi para biriktir ve güzel bir sistem topla. Ben de HD 7870 için para biriktiriyorum. ^^

Aslında doğru söylüyorsun. Fakat önceki mesajları okumadın sanırım. Bütçem var aslında ama kendimi oyunlara kaptırmak istemiyorum. PES 13'ü rahat oynasam yeter. Ve Visual Studio kullanacağım. Zaten Visual Studio'yu birçok eski bilgisayar bile açıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda anakart arızalı sanırım. Bilgisayarı açınca 1 uzun 1 kısa bip sesi geliyor. Bunun anlamı ise anakart veya BIOS çipi arızası.

- - - Güncellendi - - -

PES oyununda ekran kapanıyor. Bu daha öncede başıma geliyordu. Parçaları söküp temizliyordum. Fakat pek birşey değişmiyordu. Ekran kartını değiştirsem bu sorun ortadan kalkar mı ?

HDD almayı da düşünüyorum. Nasıl sizce ?

VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk

Birde önerdiğiniz RAM'i alamazsam önereceğiniz başka bir RAM var mı ? Direk olarak mağazadan alabileceğim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu sistem biraz Upgrade ile fena olmaz yahu :)

RAM'ler DDR2 ise anakartla birlikte bellekleri yenilemek iyi olacaktır. Baktım da anakartının yonga seti çok eski, Intel P965. Onu daha güncel bir yonga seti ile değiştirelim derim. Asus P5G41T-M LX alabilirsin. P965 2006'da çıkmış, G41 ise 2008'in sonunda. Anakart OC için pek uygun değil ama, belirteyim.

Anakartın yanında RAM olarak ise bunları öneririm:

G-Skill Ripjaws Ddr3-1600Mhz CL9 4GB (2x2GB) 1.5V Düşük Voltaj Dual (9-9-9-24) Ram Bellek | hızlıal.com

Ekran kartını değiştirmene gerek yok bence. Fanı temizleyip termal macunu da yenilersen bu sistemi bir süre daha kullanırsın.

Yukarıdaki parçaların sana maliyeti 130 TL. Ekran kartı da alacağım dersen de ikinci elde HD 5770 fiyatları 150 TL civarında. Tercih edebilirsin ;)

Bak Recep abi doğru yazmış. Bu şekilde sorunun kaynağını bulabiliriz. Anakart ve RAM'i değiştirmelisin önce.

İşletim sistemi:Microsoft Windows XP Professional

Kimse görmedi mi yahu ? Sen hiçbir şey almıyorsun ve hemen Windows 7'ye geçiyorsun tamam ? :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı