ASUS P5G41C-M LX Windows kurulumu nasıl yapılır?

theumtkyd

Hectopat
Siz BIOS sürümü mü yükseltmek istiyorsunuz yoksa Windows formatı mı atmak istiyorsunuz? Attığınız bu fotoğrafta yanlış bir şey yaparsanız anakartı kullanılamaz hale getirirsiniz, hiçbir şey yapmayın o ekranda şu an. Sadece şu soruma cevap verin.
Windows format atacağım. O ekrandan birşey yapamadım zaten sürekli geri attı beni. Çıktım şimdi de birşey olmaz değil mi?

Şuan ne yapmam gerekiyor?

Windows format atacağım. O ekrandan bir şey yapamadım zaten sürekli geri attı beni. Çıktım şimdi de bir şey olmaz değil mi?

Şu an ne yapmam gerekiyor?

Tamam bir şey olmaz. Eğer format USB'niz hazırsa Delete tuşuna açılışta art arda basıp BIOS'a girip Boot sekmesinde USB'yi en üste alabilirsiniz. Format USB'si hazır değilse önce aşağıda alıntı yaptığım mesajdan "Eski tip" olanını uygulayın;

Buradan ISO dosyasını indirin. Rufus yazılımı ile de ISO'yu USB'ye yazın.

UEFI kurulum USB'si hazırlamak için:

1. Rufus yazılımını çalıştırın.
  2. Linkte verilen ISO dosyasını indirin. Ve indirdiğiniz yeri bulup ISO dosyasını seçin.
  3. Disk bölüm düzenini GPT olarak seçin.
  4. Hedef sistemi UEFI olarak ayarlayın.
  5. ISO dosyasını USB'ye yazın.

Eski tip (Legacy) kurulum USB'si hazırlamak için:

1. Rufus yazılımını çalıştırın.
  2. Linkte verilen ISO dosyasını indirin. Ve indirdiğiniz yeri bulup ISO dosyasını seçin.
  3. Disk bölüm düzenini MBR olarak seçin.
  4. Hedef sistemi BIOS'ya da CSM olarak seçin.
  5. ISO dosyasını USB'ye yazın.

BIOS'ta dediğim ayarı bulamazsanız resimlerle de yardımcı olurum.

Tamam bir şey olmaz. Eğer format USB'niz hazırsa Delete tuşuna açılışta art arda basıp BIOS'a girip Boot sekmesinde USB'yi en üste alabilirsiniz. Format USB'si hazır değilse önce aşağıda alıntı yaptığım mesajdan "Eski tip" olanını uygulayın;

BIOS'ta dediğim ayarı bulamazsanız resimlerle de yardımcı olurum.
Olmuş mu hocam?
IMG20230614004859.jpg

Şimdi ne yapacağım?

Şimdi ayarları kaydedip çıkın (F10'a basıp 'evet'e tıklayın) ve sistemin açılmasını bekleyin. Eğer dediğim gibi format USB'sini düzgün hazırladıysanız sistem direkt USB'den başlatır.

Şimdi ayarları kaydedip çıkın (F10'a basıp 'evet'e tıklayın) ve sistemin açılmasını bekleyin. Eğer dediğim gibi format USB'sini düzgün hazırladıysanız sistem direkt USB'den başlatır.
Hocam önce 1 saniye kadar Press any key from boot USB.... Gibi bir yazı çıktı sonra tekrar Windows ekranına attı. O an bir tuşa mı basmam gerekiyordu?

@theumtkyd evet, gelir. Herhangi bir tuşa bastıktan sonra sizi zaten az bekletip formata atacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı