Asus P5KC Anakarta 8 GB DDR3 RAM Takılır mı?

Odinator

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde hali hazırda kullandığım P5KC model anakartım bulunmakta Youtube'de birkaç videoda gördüğüm üzere aynı model anakarta 8 GB DDR3 RAM takmışlar ve stabil şekilde çalıştırmışlar. Ben de şuanda 6 GB DDR2 RAM bulunmakta. Ben de 8GB DDR3 RAM takmış olsam çalıştırır mı yoksa BIOS ayarı yapmam gerekir mi? Gerekiyorsa ne yapmalıyım ?

Sistem Bilgileri:
  • Asus P5KC
  • Intel Quad Core (Q8200 2.33/ 3.3 MHz)
  • 6GB DDR2 (4 slot) RAM/bellek
  • GT730 2GB DDR3
  • 7200RPM 500GB HDD
  • 300W Power Suplley

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, lakin şöyle bir durum var asus kendi sitesinde ddr3 slotların 4gb desteklediğini belirtmiş ben bu slotlara 8gb ram takarsam bir sonuç alabilirmiyim yani çalıştırır mı anakart bu ramları ?
Evet şimdi bende baktım, dediğin gibi max 4GB yazıyor. İmkanın varsa yakında ki bilgisayarcıya gidip orada 4+4 GB DDR3 ram taktırıp denettir. Testleri yapsınlar eğer sıkıntı yoksa satın alırsın.

Evet şimdi bende baktım, dediğin gibi max 4GB yazıyor. İmkanın varsa yakında ki bilgisayarcıya gidip orada 4+4 GB DDR3 ram taktırıp denettir. Testleri yapsınlar eğer sıkıntı yoksa satın alırsın.
Merhaba. Be şu anda sizin bahsettiğiniz anakartı kullanıyorum.
370343

Ram bilgilerini de bir alttaki resimde gönderiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayarı 2008 de aldım. RAM leri de 2012 de almıştım. Aşağıda Ram bilgilerini paylaşacağım.
Özeti; turuncu potalara takılı dual özellikli G.Skill 4 GB DDR3 1066 Mhz hızında 2 ramim var.
Problemsiz çalışıyor. Ancak ram lerin gerçek 1066 Mhz hızında çalışıp çalış aldıklarını ben bilemiyorum. CPU-Z programı ramleri 667 Mhz olarak gösteriyor.
Bu konuyu bilen bir arkadaşımız varsa, bana da bilgi verirseniz sevinirim
370348

Spot 1 ve Spor 3 teki ram bilgileri şöyle
370355
370356

Kasadaki ramlarim şunlar:
370364

Pardon ram lerim 1066 Mhz demiştim; 1333 imiş. Ancak ben bu değerleri göremiyorum. Dediğim gibi bilgisayarda ram portlarından turuncu renkli olan dual porta taktığımda bazı programlar ram hızını 667 görüyor. Bu ne demek oluyor. Nasıl 1066 ya da 1333 Mhz e çıkacak onu da hiç bilemiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Be şu anda sizin bahsettiğiniz anakartı kullanıyorum. Eki Görüntüle 370343
Ram bilgilerini de bir alttaki resimde gönderiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayarı 2008 de aldım. RAM leri de 2012 de almıştım. Aşağıda Ram bilgilerini paylaşacağım.
Özeti; turuncu potalara takılı dual özellikli G.Skill 4 GB DDR3 1066 Mhz hızında 2 ramim var.
Problemsiz çalışıyor. Ancak ram lerin gerçek 1066 Mhz hızında çalışıp çalış aldıklarını ben bilemiyorum. CPU-Z programı ramleri 667 Mhz olarak gösteriyor.
Bu konuyu bilen bir arkadaşımız varsa, bana da bilgi verirseniz sevinirim Eki Görüntüle 370348
Spot 1 ve Spor 3 teki ram bilgileri şöyleEki Görüntüle 370355Eki Görüntüle 370356
Kasadaki ramlarim şunlar:Eki Görüntüle 370364
Pardon ram lerim 1066 Mhz demiştim; 1333 imiş. Ancak ben bu değerleri göremiyorum. Dediğim gibi bilgisayarda ram portlarından turuncu renkli olan dual porta taktığımda bazı programlar ram hızını 667 görüyor. Bu ne demek oluyor. Nasıl 1066 ya da 1333 Mhz e çıkacak onu da hiç bilemiyorum.
Eski bir konu fakat yinede bilgi amaçlı yazayım.

666 yada 667 mhz görüyor dual olduğu için. Yani ordaki rakamı 2 slot kullandığınız için 2 ile çarparsanız sonuç ramlerin gerçek frekansını verir 667 x 2 = 1333 mhz gibi.

Ramlarin kaç mhzde çalıştığını öğrenmek için en kolay yol windows 10 için söylüyorum bunu.

Alttaki görev çubuğuna sağ tık görev yöneticisi performans bellek kısımlarından görebilirsiniz ilk açıldığında pencere küçük olur genel olarak ve ramlerin mzh görünmeye bilir sağ kenardan mouse ile pencereyi genişletirseniz mzh değeri çıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı