ASUS P8H61-M LX r2.0 anakarta ekstradan SSD takmak

  • Konuyu başlatan yoku
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 232

yoku

Femtopat
Katılım
31 Ocak 2024
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS P8H61-M LX r2.0 anakartıma ekstradan SSD takmak istiyorum. Araştırdıktan sonra Kingston 240 Gb A400 üründe karar kıldım. User benchmark sitesinde anakartınız bu modeli destekler diye gözüküyordu ama ürünün açıklamasına bakınca sadece dizüstü yazıyor. Benim bilgisayarım masaüstü. Bunu alıp PC'ye takarsam bir sıkıntı ortaya çıkar mı? Ayrıca bu anakart SATA3 formatında ve benim anakartımda SATA3 girişi yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston A400 önermem, dandik. Ayrıca SATA 3 portu olmasa da sorun değil, SATA 2 portları SATA 3 diskleri de destekliyor. SSD'lerde dizüstü masaüstü ayrımı da olmaz, SATA kablosu ile takabilirsin SATA portlarına. SATA 2 portuna takmanın tek eksisi, SATA 2 hızı alırsın. O da maksimum 300 MB/sn.

O baktığınız siteyi de kullanmayın, saçma sapan bilgiler veriyor. SSD için bütçeniz nedir?
 
Bütçem linkteki fiyat civarında. Çok büyük harcama yapmak istemiyorum. Zaten A400 seçmemin sebebi bütçeden değil de anakartın desteklemesiyle ilgiliydi. Malum eski bir anakart olduğu için pahalı bir şey alıp da elimde patlamasından korkuyorum.
 
Elinizdeki anakarta tüm SATA SSD'leri takabilirsiniz. Herhangi bir kısıtlama yok. Dediğim gibi sadece SATA 2 hızında, yani 300 MB/sn'de kullanırsınız. Kingston A400 de zaten SATA 2 bir disk değil. SATA 2 SSD yok.

Attığınız linkte herhangi bir fiyat yazmıyor. Tam bütçenizi belirtin lütfen. 240 GB SSD fiyatları tavan yaptı, 800 TL falan verilmez bu disklere.

Eğer 700-800 TL vereceksen öyle bir hata yapma derim. En azından git bunu al, 480 GB:

 
1000-1500 arası bütçem. Çok geçmezse iyi olur.
Bu bütçelere 240 GB SSD alınmaz.

Bunu alabilirsin, gayet iyi disk:


Eğer 1.500 TL vermen sorun olmazsa da bunu yapıştır geç:


Şu an SATA olarak alabileceğin en iyi disklerden birisi bu.
 
Bu attığınız linkteki ssd ile A400 arasındaki tek fark daha uzun ömürlü olması mı yoksa yazma ve okuma hızında bir artış olur mu. Maksimum SATA 2 hızında dediğin için soruyorum.
 
Direkt donanımsal olarak fark var. Bu attıklarım A400'e göre çok daha üstün diskler. En büyük fark, attığım disklerde DRAM var, A400'de yok. Onun dışında kontrolcü olarak çok daha üstünler. Kingston A400'ün varyantları var, bazılarında QLC NAND ve SM kontrolcü ile geliyor. Eğer o size denk gelirse ömrü çok kısa olur. O yüzden tavsiye etmiyorum o diski. Almayın.

Kötü donanımlara sahip olduktan sonra okuma yazma hızının bir önemi kalmıyor çünkü testlerde dibi boyluyorlar. Ki zaten ne alırsan al, SATA 2 hızında kullanacaksın.
 
Teşekkür ederim. Anakartla ilgili bir şey daha soracağım. Başlıkta belirttiğim anakartın maksimum RAM desteği 4 GB mıdır yoksa 8 GB mıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı