Asus PG279Q No DP Input Detected Sorunu

atsoguzhan

Hectopat
Daha fazla  
Sevgili Technopat kullanıcıları merhaba. Sistemim:
  • GTX 970
  • 16GB RAM
  • maxımus ranger anakart
  • 6600k işlemci
Geçtiğimiz ay PG279Q Asus 165Hz G-Sync monitör aldım. Belki de oyun için alanının en iyilerinden biri. Ancak son 1 haftadır sıkıntı yaşıyorum. İlk başlarda hiç bir sorun yoktu ama şu anda örneğin LoL'de FPS'yi açık bıraktığımda ultra ayarlarda 450 500 FPS alıyorum ancak donmalar kasmalar oluyor ve 144 FPS'e sabitlemem gerekiyor. Ve ara sıra bilgisayarı açtığımda monitörü görmüyor. No DP input detected yazıyor OSD menüsünde. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son olarak şunu belirteyim sistemim güncel her zaman BİOS'a varana kadar. Lisanslı virüs programı kullanıyorum aynı zamanda bu tarz tavsiyeler vermezseniz sevinirim.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı kaynaklı bir soruna benziyor monitörden ziyade. Onboard ile dener misiniz? Ayrıca bir de DDU ile sürücü kaldırıp temiz kurulum yapmanızı öneririm. Bir de ekran kartınızı söküp tozlanma durumunu bir kontrol edin.
Dediğiniz adımları izledim ve üstüne birde sıfırdan format attım. Artık no dp input detected hatası almıyorum. Oyunlarda da sıkıntı gözükmüyor problem yine sadece lol için fps yi açık bıraktığımda meydana geliyor 500'e yakın fps almama rağmen ekranda böyle bi monitörde donmalar takılmalar ve ara ara yırtılmalar görüyorum. Monitörün G-SYNC teknolojisi ile alakalı bir problem olma durumu sizce söz konusu olabilir mi recep bey. Çünkü G-SYNC teknolojisi bu bahsettiğim şeyleri ortadan kaldırıyordu diye biliyorum? Gtx 970 ile hikaye modlu oyunlarda 165 fps geçmem zor çünkü onlarda da monitör hz oranını desteklediği için sıkıntı olmuyor diye düşünüyorum. Birde forumlarda araştırma yaparken asusun gönderdiği kablonun yeteri kadar iyi olmadığı ve bu işi kablo değiştirerek çözenlerin olduğunu gördüm ne kadar alakalı olabilir sizce geri dönüşünüzü bekliyorum.
Saygılarımla..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı