ASUS Prime A320M-K sistem çalışmasına rağmen ekran gelmiyor

Zapkinus55

Yoctopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar.
Baslıkta da belirtiğim gibi bilgisayar çalısıyor fakat ekran ve klavye fareye ışık gelmiyor.
1 gün önce çalışıyordu PC bugün yeni M.2 SSD aldım ve taktım fakat PC acılmadı SSD bozuk herhalde dedim çıkardım tekrar denedim yine çalışmadı açılsın diye RAM'in slotunu değiştirdim olmadı, BIOS pilini cıkarttım 1 dk bekledim taktım yine olmadı galiba sorun anakarta gibi çünkü hem sol aşağıda hem de ekran kartının kilit yerine sarı ışık yanıyor, nedenini bilemiyorum o yüzden size danışmak istedim, tekrardan iyi günler.

Bilgisayar özeliklerim:
ASUS Prime A320M-K
1050 Ti.
8 GB RAM.
R5 5500.
120GB SSD.

İyi günler arkadaşlar.
Baslıkta da belirtiğim gibi bilgisayar çalısıyor fakat ekran ve klavye fareye ışık gelmiyor.
1 gün önce çalışıyordu PC bugün yeni M.2 SSD aldım ve taktım fakat PC acılmadı SSD bozuk herhalde dedim çıkardım tekrar denedim yine çalışmadı açılsın diye RAM'in slotunu değiştirdim olmadı, BIOS pilini cıkarttım 1 dk bekledim taktım yine olmadı galiba sorun anakarta gibi çünkü hem sol aşağıda hem de ekran kartının kilit yerine sarı ışık yanıyor, nedenini bilemiyorum o yüzden size danışmak istedim, tekrardan iyi günler.

Bilgisayar özeliklerim:
ASUS Prime A320M-K
1050 Ti.
8 GB RAM.
R5 5500.
120GB SSD.

Işık yanan yerlerin yanında muhtemelen yazı yazıyordur? DRAM. CPU gibi. Hangi ışığın yandığını söyler misin veya fotoğraf atar mısın?

Yazı falan göremedim ama buyrun fotoraf

Dosya Ekleri

• 20251209_225319.jpg
    20251209_225319.jpg
    250,1 KB · Görüntüleme: 9
Fotoğrafta pek belli olmuyor ama muhtemelen yanan ışıklar hata kodları. Sol aşağıdaki sarı ışık muhtemelen boot ışığı. Bu ışık genelde SSD hard disk bağlantı hatasından dolayı yanabilir. Ekran kartının altında yanan ışık ise anakartın ekran kartını algılamıyor demektir. Muhtemelen sorun SSD bağlantısını yanlış yapmandan kaynaklı.

Ayrıca RAM'lerini kontrol etmeyi unutma. İşlemcinin 4 pin veya 8 pin bağlantısının hatalı olmasından dolayı da ekrana görüntü gelmeyebilir ama senin anlattığına göre muhtemelen SSD veya hard diskini yanlış bağladın.

Fakat bir yanlış anlaşılma olmasın. Sol aşağıda yanıyor dediğiniz ışık tam olarak nerede. Hangi bakış açısına göre sol aşağıda? Sol aşağıda dediğiniz ışık RAM'lerden de kaynaklanıyor olabilir.

Hangi ışığın neyi temsil ettiği anakartınızn kitapçığında yazıyor.

Son düzenleme:
Fotoğrafta pek belli olmuyor ama muhtemelen yanan ışıklar hata kodları. Sol aşağıdaki sarı ışık muhtemelen boot ışığı. Bu ışık genelde SSD hard disk bağlantı hatasından dolayı yanabilir. Ekran kartının altında yanan ışık ise anakartın ekran kartını algılamıyor demektir. Muhtemelen sorun SSD bağlantısını yanlış yapmandan kaynaklı.

Ayrıca RAM'lerini kontrol etmeyi unutma. İşlemcinin 4 pin veya 8 pin bağlantısının hatalı olmasından dolayı da ekrana görüntü gelmeyebilir ama senin anlattığına göre muhtemelen SSD veya hard diskin

Ayrıca RAM'lerini kontrol etmeyi unutma. İşlemcinin 4 pin veya 8 pin bağlantısının hatalı olmasından dolayı da ekrana görüntü gelmeyebilir ama senin anlattığına göre muhtemelen SSD veya hard diskini yanlış bağladın.
Olabilir ama yeni aldığım ssd çıkarsam bile sorun halen var sence ne olmuş olabilir ve nazıl düzeltebilirim

Olabilir ama yeni aldığım SSD çıkarsam bile sorun halen var sence ne olmuş olabilir ve nazıl düzeltebilirim

Sen anakartın tamamının internetten fotoğrafını bul ve ışığın yandığı yerleri yuvarlak içerisine alıp buraya yükle. Ayrıca bu ışıklar yanıp sönüyor mu yoksa sadece yanıyor mu ve bilgisayar açılırken bip sesi geliyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı