Çözüldü ASUS Prime A520M-R anakartta kaç tane SSD yuvası var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aras yavuz

Yoctopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 7 5700 rtx 5060 8 gb oc 16 gb ram
RAM
16GB Lexar
İşlemci
R7 5700
Abiler ablalar selam. Ben yeni sistem aldım, laptoptan PC'ye geçtim. Benim anakartımda kaç tane SSD yuvası var? Bayağı araştırdım ama bulamadım. Anakartım bu ASUS Prime A520M-R 5100MHz OC DDR4 soket AM4 M.2 HDMI mATX. 2 tane yuva varsa zaten sistemde 500 GB'lik var, fazla para harcamamak için 256 GB'lik daha alırım diye düşündüm.

@aras yavuz SATA daha eski bir standart olduğu için oraya taktığın diskler en fazla 600 MB/sn hızda çalışır, M.2 ise desteklediği PCIe sürümüne göre değişse de SATA'ya kıyasla daha yüksek hız sağlar (diskin M.2 SATA değil NVMe olması gerekir).

Beyaz olan M.2, sarı olanlar SATA.
1760972068973.png

@aras yavuz M.2 SSD'ye göre yavaş ve eski nesil kalıyorlar. Bu SATA yuvalarında hem HDD hem de SATA SSD kullanabiliyorsun. Oyun falan kuracaksan işini görürler. Ama işletim sistemi kesinlikle M.2 SSD'ye kurulmalı daha hızlı olması ve daha iyi çalışması için.
anladım abi çok saol eyvallah kralsın

@aras yavuz SATA daha eski bir standart olduğu için oraya taktığın diskler en fazla 600 MB/sn hızda çalışır, M.2 ise desteklediği PCIe sürümüne göre değişse de SATA'ya kıyasla daha yüksek hız sağlar (diskin M.2 SATA değil NVMe olması gerekir).

Beyaz olan M.2, sarı olanlar SATA.
Eki Görüntüle 2590967
abiler eyvallah ikinizde kralsınız şimdi daha iyi anladım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı