Asus Prime B450M-K CPU Voltaj Ayarı

Haverss

Centipat
**Arkadaşlar AMD Ryzen 5 2600 işlemcimle sıcaklık sorunu çektiğim için voltajını düşürüp hızını da 3700MHz sabitlemek istiyorum ancak BIOS ayarlarında geldiğimde iki seçenek var "auto" ve "offset". İzlediğim videolarda "manual" seçeneği de çıkıyor direk oraya voltajı girip sabitliyor ama bende böyle bir seçenek yok sebebi nedir?
**Önerdiğiniz volt-MHz değerleri varsa alabilirim bilgisayar ve forum konusunda çok yeniyim.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
**Arkadaşlar AMD Ryzen 5 2600 işlemcimle sıcaklık sorunu çektiğim için voltajını düşürüp hızını da 3700MHz sabitlemek istiyorum ancak BIOS ayarlarında geldiğimde iki seçenek var "auto" ve "offset". İzlediğim videolarda "manual" seçeneği de çıkıyor direk oraya voltajı girip sabitliyor ama bende böyle bir seçenek yok sebebi nedir?
**Önerdiğiniz volt-MHz değerleri varsa alabilirim bilgisayar ve forum konusunda çok yeniyim.
Şimdiden teşekkürler.
bu sorunun cevabını bende arıyorum :(

Hocam işte onu beceremedim offsete alınca iki kutu çıkıyor birinde "+" veya "-" seçeneği var diğerinde de değer giriyorsun. Bu +,- hangisini seçeceğim ve değer girmem gereken kutuya hangi değeri girsem 0.5 yapıyor kendi
senin işlemcine 1.300 v veriyor diyelim sen offset yapıp + yaparsan ve voltaj bölümüne 0.05 yazarsan işlemcine 1.250 v verir ama yani oda sanırım cpu voltajı değil diye biliyorum sen bence elleme o ayara ben halen araştırıyorum

bu sorunun cevabını bende arıyorum :(

senin işlemcine 1.300 v veriyor diyelim sen offset yapıp + yaparsan ve voltaj bölümüne 0.05 yazarsan işlemcine 1.250 v verir ama yani oda sanırım cpu voltajı değil diye biliyorum sen bence elleme o ayara ben halen araştırıyorum
Tam tersi değil midir?

Tam tersi değil midir?

Tam tersi değil midir?

Sen tam 0.05 MV ekle bir hocam bak voltaj kaça çıkıyor :)
Bu sorunun cevabını bende arıyorum :(

Senin işlemcine 1.300 v veriyor diyelim sen offset yapıp + yaparsan ve voltaj bölümüne 0.05 yazarsan işlemcine 1.250 v verir ama yani oda sanırım CPU voltajı değil diye biliyorum sen bence elleme o ayara ben halen araştırıyorum.

Onu yaparsan sence 1.250 olması mümkün mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı