ASUS Prime B450M K II ile XPG Gammix D35 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 uyumlu mu?

Tolga İzgi

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,

ASUS Prime B450M K II anakarta sahibim ve RAM olarak:
XPG Gammix D35 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 AX4U32008G16a-sbkd35
Kullanıyorum, konum ise ben aynı zamanda bu donanımda RTX 3060 Ti ve AMD Ryzen 5 5500 kullanıyorum ve aşırı FPS düşmesi yaşıyorum her oyunda ve her ayarda, Roblox bile dahil buna.

Arkadaşıma sorduğumda RAM ile anakart uyumsuzluğu olabilir dedi.
Benim bildiğim uyumluluk konusunda sadece DDR sayısına bakılıyordu ama arkadaşım her anakarta her RAM alınmaz dedi ve beni buraya yönlendirdi. Sizce sorunum nedir?

Öncelikle merhaba,

ASUS Prime B450M K II anakarta sahibim ve RAM olarak:
XPG Gammix D35 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 AX4U32008G16a-sbkd35
Kullanıyorum, konum ise ben aynı zamanda bu donanımda RTX 3060 Ti ve AMD Ryzen 5 5500 kullanıyorum ve aşırı FPS düşmesi yaşıyorum her oyunda ve her ayarda, Roblox bile dahil buna.

Arkadaşıma sorduğumda RAM ile anakart uyumsuzluğu olabilir dedi.
Benim bildiğim uyumluluk konusunda sadece DDR sayısına bakılıyordu ama arkadaşım her anakarta her RAM alınmaz dedi ve beni buraya yönlendirdi. Sizce sorunum nedir?

Arkadaşın doğru söylüyor bu RAM Intel ile uyumlu.

Uyumsuzluk stabil çalışmamaya sebep olur evet bu dediğiniz etki ediyor ama en çok tek kanal ve 8 GB RAM kullanmanız etki ediyor günümüzde 16GB RAM bile son dönemlerini yaşarken en az 16 almanız gerekiyor ve iki kanal şeklinde çalışmalı.
Forum başında demeyi unuttum RAM'leri 8x2 kullanıyorum zaten ve ikisi aynı model.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı