ASUS R7 260'lı sistem CPU ve GPU kullanım sorunu

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar valla artık bezdim bu sistemin sorunlarından.
Video çektim izlerseniz çok iyi anlıcaksınız lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Bilgisayardan iyi anlarım ama bu tür bi belaya hiç rastlamadım.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem;
  • İşlemci : Core 2 Quad 6600 2.40GHZ @ 2.80GHZ
  • Ekran Kartı : ASUS R7 260 1 GB 128 Bit
  • Anakart : MSI G41M-P33 Combo (Bios güncel. Chipset yüklü değil nerden yüklüceğimi bilmiyorum fakat yüklemesemde sorun olur mu bilmiyorum)
  • PSU : Frisby 400 Watt
  • RAM : 2x4GB Corsair Vegance 1600MHZ DDR3

Not1: Başka oyunlarda da oluyor. Mesela Minecraft'ta CPU %40-60 arasındayken böyle 100e çıkıyor GPU frekans ve kullanım düşürüyor. (Videodaki gibi)
Not2: Ekran kartı-Bios güncel. 8.1Pro kurulu. Windows update yapıldı. 1 hafta önce format attım, formattan öncede vardı zaten.
@Recep Baltaş @BilgisayarKurdu

Not: CPU %100 kullanımdayken Anakart 37 derece, işlemci 50-53 arasında fakat yanlışıkla elim chipset soğutucunun üstüne geldi. Bir baktım en az 50-70 derece var. Tahminimce, elimi 3 saniye tutamadım. Acaba bu sorun çıkartır mı? Son olarak 20TL geçmiyecek chipset soğutucusu önericek var mıdır?

Resimleride ekliyim. (Bu arada bu %100 olma olayı oyun oynarken felan oluyor, normalde bir sıkıntı yok.)
kasa_genel_1.png
kasa_genel_2.png
psu_1.png
psu_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımının birdenbire %100'e çıkması arka planda çalışan uygulamalardan veya virüs kaynaklı olabilir. Win 8.1 kullandığınızı varsayarak bir kaç tavsiyede bulunacağım. İlk önce kasanın hava akışının iyi olduğundan emin olun. İşletim sisteminizi sonuna kadar, hiç güncelleme kalmayana kadar update edin. Bütün sürücülerinizin güncel olduğuna emin olun. Kesinlikle ama kesinlikle KİS 15 ile tarama yaptırın. Termal macunları kontrol edin. Donanım ısınıp işlemci GHz'sini düşürüyor olabilir.

Bence sorun ekran kartında GPU frekansının sabit kalması gerekiyor fakat sürekli oynadığını gördüm videoda. Elinizde başka bir ekran kartı varsa onunla değiştirip bir test eder misiniz?

İşlemciniz ve ekran kartınız toplamda 210W civarı güç harcıyor. Güç kaynağınız ise 12V kanalından 240W veriyor. Birde HDD güç harcasa sınıra yaklaşmış oluyorsunuz. Elinizde başka güç kaynağı varsa onunla test eder misiniz ?
Maalesef yok.
Şuan para biriktiriyorum ilk işim monitör almak zaten. Ondan sonra güç kaynağı da almayı planlıyorum.

Güç kaynağını değiştir derim. Tanıdık birinde HD 7730 vardı 2GB DDR3 dandik 300W PSU ile kullanırken Mafia 2'de 1600x900 medium-low ayarda yanlış hatırlamıyorsam 30-35 FPS alıyordu. Daha sonra kaliteli Corsair VS 450W PSU aldı 50-55 FPS'ye ulaştı. Yani bunu dememin sebebi güç kaynağın yetersiz gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı