ASUS R7 260'lı sistem CPU ve GPU kullanım sorunu

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar valla artık bezdim bu sistemin sorunlarından.
Video çektim izlerseniz çok iyi anlıcaksınız lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Bilgisayardan iyi anlarım ama bu tür bi belaya hiç rastlamadım.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem;
  • İşlemci : Core 2 Quad 6600 2.40GHZ @ 2.80GHZ
  • Ekran Kartı : ASUS R7 260 1 GB 128 Bit
  • Anakart : MSI G41M-P33 Combo (Bios güncel. Chipset yüklü değil nerden yüklüceğimi bilmiyorum fakat yüklemesemde sorun olur mu bilmiyorum)
  • PSU : Frisby 400 Watt
  • RAM : 2x4GB Corsair Vegance 1600MHZ DDR3

Not1: Başka oyunlarda da oluyor. Mesela Minecraft'ta CPU %40-60 arasındayken böyle 100e çıkıyor GPU frekans ve kullanım düşürüyor. (Videodaki gibi)
Not2: Ekran kartı-Bios güncel. 8.1Pro kurulu. Windows update yapıldı. 1 hafta önce format attım, formattan öncede vardı zaten.
@Recep Baltaş @BilgisayarKurdu

Not: CPU %100 kullanımdayken Anakart 37 derece, işlemci 50-53 arasında fakat yanlışıkla elim chipset soğutucunun üstüne geldi. Bir baktım en az 50-70 derece var. Tahminimce, elimi 3 saniye tutamadım. Acaba bu sorun çıkartır mı? Son olarak 20TL geçmiyecek chipset soğutucusu önericek var mıdır?

Resimleride ekliyim. (Bu arada bu %100 olma olayı oyun oynarken felan oluyor, normalde bir sıkıntı yok.)
kasa_genel_1.png
kasa_genel_2.png
psu_1.png
psu_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HP vs17e monitör var (1280x1024), 7 yıllık civarı, şuan param var 500tl civarı ASUS monitör alıcağım 1920x1080 fakat dolar biraz inmesini bekliyorum.

Dosya Ekleri

• normal mc ayar.png
    normal mc ayar.png
    37,9 KB · Görüntüleme: 437
Chipset soğutucu geldi fakat TEMP2 aynı gene sıcaklıkta inme yok kafayı yiyeceğim, termal macunda sürdüm.
Not: %100 kullanımda CPU 53 derece civarı bazen 44e iniyor, 3-4 saniye sonra 53'e çıkıyor. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• aynıı.png
    aynıı.png
    135,5 KB · Görüntüleme: 390
  • chipset_sogutucu.png
    chipset_sogutucu.png
    310,7 KB · Görüntüleme: 233
  • cpu 40 derece.png
    cpu 40 derece.png
    135 KB · Görüntüleme: 220
  • cpu sıcaklık.png
    cpu sıcaklık.png
    135,5 KB · Görüntüleme: 398
  • kasa_normal1.png
    kasa_normal1.png
    180,9 KB · Görüntüleme: 239
  • kasa_normal2.png
    kasa_normal2.png
    188,3 KB · Görüntüleme: 250
  • kasa_normal3.png
    kasa_normal3.png
    186 KB · Görüntüleme: 215
Hocam CPU-Z ile baktım 2.7999 civarı yani 2.8 hiç düşme olmuyor şimdi bir deniyim o programı.

Şimdi farkettim, bf3 oynarken takılma sırasında işlemci ısısı 44e inmiş, sanırım burda sıkıntı var.

Dediğim gibi o program ile test edin. Frekans düşürüyor ise sorunu bulduk demektir.
Frekans aynı gözüktü o söylediğiniz programda, fakat Cpu VCore gözüme takıldı, normalde 1.296 civarı %100 olduğu anca 1.320 sabit oluyor aşşa inmiyor, cpu düşünce 1.296 geliyor, işe yarar mı bilmiyorum.
Not: Cpu 44 derecelere düşüyor kasma anında, normalde 53 civarı. @Recep Baltaş

Arkadaşlar sonucu çözdüm, sorun chipset ısındığı zaman sanırım değeri düşürmesiymiş, 100den 25e indiriyor buda doğal olarak FPS düşürüyor.

"ThrottleStop" Programını kullanırsanız ve gerekli ayarları yaparsanız (Chipset Clock Mod %100 ve tik attığınız taktirde) sorun çözülmüş olması gerekiyor. ^.^
Bu arada resimdeki beyazlık ne diye sorarsanız boyutunu düşürmek için bi' kısmını kestim :D

Dosya Ekleri

• chipset.png
    chipset.png
    248,7 KB · Görüntüleme: 75
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı