ASUS Radeon R9 290 Sistem GPU 90 dereceye kadar çıkması

Ubeydullah

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. 2 gündür Tekken 7 oyununu oynarken bilgisayar ekranı gidiyor ama bilgisayar çalışır halde kalıyor. Windows dan herhangi bir ses gelmiyor. Tek çare bilgisayarın fişini çekip tekrar geri takınca bilgisayar düzgün bir şekilde açılıyor.

Bende böyle olunca MSI Afterburner programı ile sıcaklık değerlerine baktım. GPU sıcaklığı neredeyse 90 dereceye kadar çıkıyor. Bu sıcaklığı düşürmenin yolları var mı acaba ? Kendim grafik ayarlarını kısarak 75 - 80 dereceye kadar düşürdüm ama başka oyunlarda da sıcaklık genelde 80 seviyesinde. Sürekli düşük ayarlar da oynamakta istemiyorum. Ekran kartının sıcaklığını düşürmek için ne yapabilirim?

Sitem :
  • AMD FX 8300
  • GSKILL DDR3 8GB RAM
  • ASUS AMD R9 290

IMAG0478.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kartınız çok güç tüketiyor ve dolayısıyla çok ısı yayıyor, yani biraz fazla ısınması normal fakat düşürmek için çok ufak etkisi olsa da öndeki HDD tutucularını çıkartıp kablolamayı biraz daha iyileştirmenizi öneriyorum. Öne bir fan takmak da GPU sıcaklığını düşürmeye oldukça yardımcı olacaktır. Ben mi yanlış görüyorum yoksa sol altta Everest PSU mu var :D PSU' yu en kısa zamanda değiştirin. Ekranın siyah olmasına büyük ihtimal PSU sebep oluyor.

Kasanızda ilginç bir şekilde tabanda fan yeri var, oraya bir fan takmanız GPU sıcaklığını doğrudan etkileyecektir.

Öncelikle kartınız çok güç tüketiyor ve dolayısıyla çok ısı yayıyor, yani biraz fazla ısınması normal fakat düşürmek için çok ufak etkisi olsa da öndeki HDD tutucularını çıkartıp kablolamayı biraz daha iyileştirmenizi öneriyorum. Öne bir fan takmak da GPU sıcaklığını düşürmeye oldukça yardımcı olacaktır. Ben mi yanlış görüyorum yoksa sol altta Everest PSU mu var :D PSU' yu en kısa zamanda değiştirin. Ekranın siyah olmasına büyük ihtimal PSU sebep oluyor.

Kasanızda ilginç bir şekilde tabanda fan yeri var, oraya bir fan takmanız GPU sıcaklığını doğrudan etkileyecektir.

Para bulur bulmaz psu'yu değiştireceğim tavsiyen için teşekkürler. Kasanın ön tarafında fan bulunmakta ama asıl sorum tabana fan takacağım önerdiğiniz gibi bu fanın yönü kasanın içine doğrumu olmalı yoksa dışarıya doğrumu ?

Bir diğer sorum ise ekran kartının fan hızını 75'e çekerek ısınmayı düşürdüm diyebilirim 80 derece üstüne çıkmıyor artık genelde. Fanları sürekli 75 - 60 - 50 gibi hızlar da çalıştırmak karta bir zarar verir mi ?

Bende R9 290X'de Ets 2'de ayarlar en yüksek'te ölçekleme %400 de sıcaklık 80'den aşağı indiğini görmedim. Bi ara DSR ile 2K oynadım 94'ü görmesiyle hemen kapattım. Sıcaklığın artmasına en büyük etken TDP değerinin 290W olması.

Ben anlamadım, Asus Mars II GTX 590 ile oynuyorum. Fan hızı otomatikte iken, 67 dereceyi geçmedi. Kart 3 tane 8 pin güç girişi mevcut ve TDP değeri 500W. :)

Para bulur bulmaz psu'yu değiştireceğim tavsiyen için teşekkürler. Kasanın ön tarafında fan bulunmakta ama asıl sorum tabana fan takacağım önerdiğiniz gibi bu fanın yönü kasanın içine doğrumu olmalı yoksa dışarıya doğrumu ?

Bir diğer sorum ise ekran kartının fan hızını 75'e çekerek ısınmayı düşürdüm diyebilirim 80 derece üstüne çıkmıyor artık genelde. Fanları sürekli 75 - 60 - 50 gibi hızlar da çalıştırmak karta bir zarar verir mi ?
Ekran kartina dogru uflemeli fan.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı