Çözüldü ASUS RAM MHz ve işlemci hızı ayarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali gelturan

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2018
Mesajlar
324
2 gün önce 8 GB olan RAM 16 çıkardım ama PC açılmamaya veya yeniden başlatlarda arıza sesi çıkarmaya başlamıştır. BIOS güncelleyip elle ayarlarımı DRAM voltage 1,35'ten 1,365 çıkardım kasadan çıkan dıt sesi kesildi ve daha iyi çalışıyor şu an, gerçi emin de değilim.

İşlemci hızı üstünde 3,4 3,6 yazıyorken neden benim işlemcim 3,20'de çalışıyor? Bi de sistem sitabilize testi yapabileceğim bir program var mı? Bi de yanlış yaptım bi ayar var mı tedirginim biraz?


varan1.jpg
varan2.jpg
varan3.jpg
varan4.jpg
varan 5.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herşey normal görünüyor. CPU voltajı dışında biraz düşük geldi bana sanki Ryzen 1600'e göre. RAM voltajı ayarlarken onu düşürmüş olabilirsiniz belki de. Tam emin olamadım onun için bir şey diyemeyeceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arttırmalı mıyım bi faydası olur mu?

varan6.png


Takıldığım nokta da bu işlemci hızım normalde 3,4 3,6 alası yazıyor ama 3,2'de çalışıyor onu nasıl ayarlayacağım?

varan 7.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerinizin farklı olmasından dolayı farklı voltaj değerlerinde çalışıyor olabilirler ve yükselttiğiniz voltaj değeri de öyle zarar verebilecek türde bir artış değil. Eaten eğer o anki haliyle boot sorunu ve o (iğrenç ötesi) diit diit sesi gelmiyorsa endişelenilecek bir durum yok.

Ben OC yaptığım için voltaj arttırımı yapmaktayım ve değerleriniz gayet normal değerlerde. Performans testi olarak CPU-Z üzerinden stress test yapabilirsiniz ama RAM'den dolayı olan sorunlarda genelde PC o anki ekranda donar ve HDD çalışmayı keser.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı