ASUS ROG G15 (2022) alınır mı?

Güç ayarından kastınız nedir hocam? Ben Turbo ve GPU modu olarak da Ultimate ayarında oynuyorum.

Windows güç planından bahsediyordum ama o high performance olacakmış.

1671476701968.png


Hocam masaüstünde kontrol etmedim ama RAM kullanımı biraz fazla değil mi sizce?
 

Dosya Ekleri

  • 1671476701968.png
    1671476701968.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 38
Ben de sipariş verdim G15 G513rm-hf267. Ssd takmak için kasayı açmak garantiyi bozuyor mu biliyor muyuz? Bir de freedos gelecek alet, driverları hangi sırada yüklemek lazım, bir kılavuz var mı internette.


Evet çünkü ekran grafik birimini değiştiriyorsunuz.

Mux'un bu işi otomatik yapması gerekmiyor mu? Oyun açmadan önce hep restart mı atacağız?
 
MUX'un ne olduğunu araştırdımda mantıklı olan dediğiniz gibiymiş. Windows 11'de kalayım mı sizce RAM kullanımı yüksek geldi.

Bana sorarsanız sorun yok. Ben eski bilgisayarımda Windows 11 kullanamadım zaten şu an tadını çıkarıyorum bayağı memnunum ama karar sizin tabii ki de.

Ben de sipariş verdim G15 G513RM-HF267. SSD takmak için kasayı açmak garantiyi bozuyor mu biliyor muyuz? Bir de FreeDOS gelecek alet, driverları hangi sırada yüklemek lazım, bir kılavuz var mı internette.

MUX'un bu işi otomatik yapması gerekmiyor mu? Oyun açmadan önce hep restart mı atacağız?

Öncelikle hayırlı olsun. SSD takma işlemi yaptım sorun olmuyor bir tane vidasından dolayı epey zahmetli bilginize. ASUS'un sitesi üzerinden yükleyin sırası diye de bir şey yok. Siteden tüm aygıtların en güncel olan sürücülerini kurun.
MUX ayrıca otomatik vs. yapmaz. Dahili ve harici grafik birimleri tamamen birbirinden ayıran bir sistem sizin oyuna girmeden önce diyelim standart modda GPU'nuz var. Tüm gücü NVIDIA ekran kartına yıkmak isteyeceksiniz ama aynı anda işlemcinin grafik birimi çalışıyor ee restart atmadan nasıl yapacaksınız? Ben zaten ödev vs. yapıp bilgisayarı taşımadığım sürece hep MUX'tayken kullanıyorum cihazı. Ne zaman oyuna gireceğim belli olmadığı için.
 
Mux, multiplexer, dahili gpu da kullansanız harici gpu da kullansanız devrede değil mi zaten? Neyse tartışacak bir şey yok aslında, restart atılmdan gpu'lar arasında geçiş yapılsaydı o zaman yazılımı ona göre yaparlardı heralde.

Öncelikle hayırlı olsun. SSD takma işlemi yaptım sorun olmuyor bir tane vidasından dolayı epey zahmetli bilginize. ASUS'un sitesi üzerinden yükleyin sırası diye de bir şey yok. Siteden tüm aygıtların en güncel olan sürücülerini kurun.

Teşekkür ederim bu arada, Hp Victus ile çok git gel yaşadım, en son Asus'ta karar kıldım.
 
HF266 versiyonunu kullanıyorum tavsiye ederim.
Hocam ben de HF266 modelini almayı düşünüyorum ama 6800H işlemci ile i7 12700H işlemci arasında çok gidip geliyorum. Asus'un tasarımına hayran kaldım, i7 nin de performansı 6800H a göre çok daha iyi. Keşke Asus bu laptopa İ7 12700H koysaydı da bu kadar ikilemde kalmasaydım. Hp, Dell, Casper Excalibur, Monster gibi modellerde İ7 12700H mevcut hatta daha uygun fiyatlı ama kalitesi ve sağlamlığından şüpheliyim. Bir de ileride RAM takviyesi yapmayı düşünüyor musunuz? 16x1 GB tek kanal olduğu için ciddi performansı düşürüyormuş. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
 
Hocam ben de HF266 modelini almayı düşünüyorum ama 6800H işlemci ile i7 12700H işlemci arasında çok gidip geliyorum. ASUS'un tasarımına hayran kaldım, i7'nin de performansı 6800H'a göre çok daha iyi. Keşke ASUS bu laptopa i7 12700H koysaydı da bu kadar ikilemde kalmasaydım. HP, Dell, Casper Excalibur, Monster gibi modellerde i7 12700H mevcut hatta daha uygun fiyatlı ama kalitesi ve sağlamlığından şüpheliyim. Bir de ileride RAM takviyesi yapmayı düşünüyor musunuz? 16x1 GB tek kanal olduğu için ciddi performansı düşürüyormuş. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Şimdi hocam Monster'ın bu bütçedeki modeli şu an stokta değil. HP'nin GPU Watt'u düşük. Dell'in G15 serisi acayip kötü, Excalibur'a da girmiyorum. İleride RAM takviyesi şart duruyor başından beri de kafamda var ama ne kadar performans arttıracak hiç bilmiyorum imkan geçince yapacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı