ASUS ROG G16 G614JV-N3110 alınır mı?

Bütçe
42000
Sağolasın. Hepimize hayırlı olur ve sorunsuz kullanırız umarım. Ama çok dert edilecek bir şey yok. Bu pc Kasım indirimlerinde bile 45 bini görmemişti. Her şekilde kârda olunur. Benim tek çekincem sadece kafamdaki bütçeyi çok aştım. Bundan daha düşük fiyatlı başka bir model de işimi görür müydü diye düşünüyorum. Ama tüm laptop marka fiyatları da ve kaliteleri de ortada.

Ekim ayından beri laptop arıyorum. Onu mu alayım bunu mu alayım diye düşünmekten indirim döneminde bile pc alamadım, fırsatları kaçırdım. Bu forumda okuduğum yorumları toplasan küçük halli bir kütüphaneyi dolduracak kitap çıkar herhalde.

Acer diyorum, "toplama pc, fan sesi yüksek 2 sene sonra çöp olur" diyorlar, Victus diyorum "darboğaz var, ekranı sallanıyor, " diyorlar, Tuf diyorum "aşırı ısınıyor, fiyatına değmez" diyorlar, Lenovo Loq diyorum "Ekran kaliteli değil, kasası kalitesi berbat" diyorlar. X pc'yi almaya karar kılıyorum, Y'yi al diyorlar, Y'yi almaya karar verdiğimde "Hayır Z'yi al" diyorlar, tam Z'yi almaya karar verdiğimde bu sefer "Kesinlikle X'i al" diyorlar ve en başa dönüyoruz. Bu mantıkta bütün laptoplar hem alınır hem alınmaz gibi bir varsayım çıkıyor :)

Kısaca artık çok umurumda değil. PC çalışıyor mu, çarığı kırığı var mı, oyun oynatıp istediğim işi halledebiliyor muyum ve uzun ömürlü kullanabilir miyim ben ona bakıyorum.

Geçen gün şu yorumu yapmıştım. Hala da arkasındayım. Sen X pc'yi önerirsin ama biri onu kötüler Y'yi al der. Y'yi alayım dersin, onu da biri kötüler Z'yi al der. En son karar verir Z'yi alırsın yine biri gelir bunu da kötüleyip X'i al der. Dediğim gibi X,Y,Z sarmalında dolaşır dururuz. 2 aydır bu yüzden "O mu bu mu şu mu" diye diye indirim dönemini kaçırdım. O yüzden artık bıktım, sorun da çıksa mükemel de çıksa umursamıyorum.

Geçen gün şu yorumu yapmıştım. Hala da arkasındayım. Sen X pc'yi önerirsin ama biri onu kötüler Y'yi al der. Y'yi alayım dersin, onu da biri kötüler Z'yi al der. En son karar verir Z'yi alırsın yine biri gelir bunu da kötüleyip X'i al der. Dediğim gibi X,Y,Z sarmalında dolaşır dururuz. 2 aydır bu yüzden "O mu bu mu şu mu" diye diye indirim dönemini kaçırdım. O yüzden artık bıktım, sorun da çıksa mükemel de çıksa umursamıyorum.
Sonucta senin icine sinmesi lazim aldigin seyin. Yine sen bilirsin yani.

Konu nereden nereye uzamış, bende 1 aydır arastirmamin sonucunda ASUS ROG STRIX'e karar verip aldım. Sevip sevmeme ya da beğenme olayı gorecelidir. Her laptop ısınır, ya da her laptopta sorunlar cikabilir, mesela bu aldigim bilgisayarda USB girislerini begenmedim sağ tarafa koymuşlar, ha sirf bunun yuzunden ASUS'u kötülesem dogru yapar miyim? Genel olarak diger markalarin modellerini kullanici yorumlarina bağlı olarak arastirip bunu almakla bence iyi yapmışım diyorum. Elektronik işi şans biraz da kimisi yillarca kullanir hiç sorun cikmaz, kimisi 1 ay kullanir sorunlarla boğuşur. Maksat burada, o markayi kullanan kisilerden yorum almak begenilir veya beğenilmez, eksileri artıları tartisilir insanlara ona göre karar verip alir veya almaz hepsi bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yusuf38k Hocam şu ana kadar ki deneyimlerinizi objektif bir bakış açısıyla bizimle paylaşabilir misiniz?

Evet, dün de yaklaşık bir 2 saat kadar coh3 high ayarlarda ortalama 100FPS ile oynadım. Klavyenin bazı yerlerinde ısı hissettim normaldir herhalde. İşin ilginci silent modda oynadığım halde fan sesini çok az da olsa duyabildim. Genel olarak memnunum diyebilirim ısınma olayi sanirim Gaming laptoplarin hepsinde bu durum var kabullenmemiz gerekiyor, masaüstü performans bekliyoruz birçoğumuz ama küçücük bir kasada bu sıcaklık değerleri bence normal diye düşünüyorum. Kullandikca yine bu konual altına deneyimlerimi paylaşacağım.

Evet, dün de yaklaşık bir 2 saat kadar coh3 high ayarlarda ortalama 100FPS ile oynadım. Klavyenin bazı yerlerinde ısı hissettim normaldir herhalde. İşin ilginci silent modda oynadığım halde fan sesini çok az da olsa duyabildim. Genel olarak memnunum diyebilirim ısınma olayi sanirim Gaming laptoplarin hepsinde bu durum var kabullenmemiz gerekiyor, masaüstü performans bekliyoruz birçoğumuz ama küçücük bir kasada bu sıcaklık değerleri bence normal diye düşünüyorum. Kullandikca yine bu konual altına deneyimlerimi paylaşacağım.

Laptopların ısınmasına bu kadar çok takılmaya gerek yok. Bağımsız yabancı uzmanlar laptop ısınmasının gayet normal olduğunu, 100 dereceye kadar (O da sürekli olarak) çıkmadığı sürece sorun olmayacağını söylüyor. Biz çok takıntı haline getiriyoruz. Elimdeki eski laptop oyunlarda fırın gibi ısınıyor. Çayımı mazgalın yanına koyuyorum bardak böylece soğumuyor. 5 yıldır hala da kullanıyorum, bir yanlışını görmedim :)

Ayrıca altına bir fan almak yerine açık stand alsan iyi olur. Laptopun içinde 3 tane fan var. Altı açık olursa rahat hava çekerse, 3-5 derece düşer.

Bu arada laptop 51 bin TL'ye yükselmiş.

Ben daha vakit bulup windows kurmadım. Ama deneyimlerini, test sonuçlarını, diğer oyun performanslarını ben de duymak isterim.

Laptopların ısınmasına bu kadar çok takılmaya gerek yok. Bağımsız yabancı uzmanlar laptop ısınmasının gayet normal olduğunu, 100 dereceye kadar (O da sürekli olarak) çıkmadığı sürece sorun olmayacağını söylüyor. Biz çok takıntı haline getiriyoruz. Elimdeki eski laptop oyunlarda fırın gibi ısınıyor. Çayımı mazgalın yanına koyuyorum bardak böylece soğumuyor. 5 yıldır hala da kullanıyorum, bir yanlışını görmedim :)

Ayrıca altına bir fan almak yerine açık stand alsan iyi olur. Laptopun içinde 3 tane fan var. Altı açık olursa rahat hava çekerse, 3-5 derece düşer.

Ben daha vakit bulup windows kurmadım. Ama deneyimlerini, test sonuçlarını, diğer oyun performanslarını ben de duymak isterim.
Yukarda da defalarca demiştim, bu fiyata bu laptop kalmaz yakında diye...

Armoury Crate'deki mode olayını yanlışmı anlıyorum aceba diye kafamdaki soru bu şuanda. Windows - Silent - Performance - Turbo.

Bu modlar sadece fanların hızınımı ayarlıyor yoksa, hem Fan hemde CPU ve GPU nun değerleriylemi oynuyor?

Armoury Crate'deki mode olayını yanlışmı anlıyorum aceba diye kafamdaki soru bu şuanda. Windows - Silent - Performance - Turbo.

Bu modlar sadece fanların hızınımı ayarlıyor yoksa, hem Fan hemde CPU ve GPU nun değerleriylemi oynuyor?
Fan sesi olması lazım bildiğim kadarıyla. Orada yukarıda attığım video da ki yerde işlemciyi ayarlıyordunuz.

Ayrıca altına bir fan almak yerine açık stant alsan iyi olur. Laptopun içinde 3 tane fan var. Altı açık olursa rahat hava çekerse, 3-5 derece düşer.

Ben daha vakit bulup Windows kurmadım. Ama deneyimlerini, test sonuçlarını, diğer oyun performanslarını ben de duymak isterim.

Altına stant koymadım ve şu an için düşünmüyorum. Zaten masada kullandığım için yeterli bence. Ama ileride mutlaka soğutucu stant alırım diye düşünüyorum ki bu da büyük ihtimalle IETS GT500 - Amazon.com.tr olacak. Yabancı YouTuber'lardan izlediğim kadarıyla bu soğutucu bayağı güzel.

Fan sesi olması lazım bildiğim kadarıyla. Orada yukarıda attığım video da ki yerde işlemciyi ayarlıyordunuz.

İşlemci ve ekran kartı ayarı yapılan yer Manuel modda kendin ayarlayabiliyorsun, bahsettiğin buysa. Onun haricinde ayarlanan yer yok diye biliyorum. Bir de arkadaşın biri BIOS ayarlarına bak demişti ona henüz bakmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı