Hocam CPU konusunda bi değişlik yaptım, güç seçeneklerinden Windows modunu normal ayarlarına döndürdüm. Performans modunda ise “İşlemci performans arttırma modu”nu agresiften devre dışına aldım. Test ettim. Makine bu şekilde işlemcinin Ghz’inin kısıtlanmadığı veya maksimum kapasitesinin azaltılmadığı (%100den %80-90 civarına) sürece ne olursa olsun bulduğu her boşlukta gaza basıp ısıtıyor. Windows’un kendi seçenekleri de bunu engelleyemiyor. Silent moda çeksem bile tamam fanlar susuyor ama bi bakıyorum 60C bi bakıyorum 80C oluyor boştayken. Bu şekilde oynamasına gerek yok. Neyse dediğim gibi Performans modu için ayarı yaptım, boştayken (Chrome, Netflix, Prime, Spotify vb çalışırken) 59-65 arasında duruyor, fan da 2800rpm gayet sessiz. LoL girdim 1 saat sonunda ortalama 70-75’de dolaştı. Spiderman’da ise 2K Ultra’da 80-85 bandında kaldı. (Hiçbir kısıtlama olmayan halinde Turbo ve Performans modunda ikisinde de 90-97 civarındaydı) Hiçbir performans değişimi hissetmedim. Oyundan çıktığım gibi de tekrar 63’e sabitlendi. Ekran kartı her zaman normaldi. Zaten oyundan çıkınca ekran kartı kapanıyor tamamen. Silent modda da işlemciyi sınırlandırıp gündelik kullanımda onu açarım sanırım. Bu şekilde Silent-Performans ikilisi ile kullanılabilir gibi.
Şu optimus mevzusunu da şunlar yazıyor, ekran kartı açılıp kapandığı için mi izin vermiyor acaba Nvidia? AC muhabbetini anlamadım zaten prize takılı değilken bu halinde de kullanamıyorum ki ekran kartını? Eğer dediği kadarsa tek fark pilde kullanırken oluşuyor çünkü diğer cümleler aynı.