Asus Rog G20 Isınma Sorunu Var mı?

Linkteki hazır bilgisayarı almak yerine içindeki aynı parçaları toplatsan çok daha ucuza gelir. Boş masraf olduğunu düşünüyorum. GTX 970'in olduğu bir PC'ye 6.498 TL verilmez. 980Ti veya 390X bile toplanır o bütçeye.

Büyük ihtimalle soğutma sıkıntısı olacaktır. Uzun süreli oyun süresinde bu hissedilir. Onun yerine toplama bir bilgisayar almak en mantıklısı olur diye düşünüyorum.

Bu fiyata bu ürünü almak hayatınızın hatası olur. 500 TL daha ucuzuna ekran kartını GTX 970 yerine GTX 980ti yapabilir, SSD ekleyip günlük işlerinizi çok daha hızlı yapabilirsiniz.

Bu 5.928 liranın üstüne bir de Kinguin'den 84 TL ücretli Windows 10 OEM anahtarı alırsanız her şeyiyle size 6.012 liraya mal olur. Buna bir de DVD sürücüsü eklerseniz (ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI) 6.093 TL olur.

Eğer amacınız oyun ise işlemciyi i7 6700k alıp OC yapmaya gerek yok. i7 6700 işlemci ve 2133Mhz frekans işinizi rahatça görecektir. Amacınız ileri seviye render vb. ise de bütçenizde ekstra 400 TL var hala. Bunu i7 6700k, Z170 anakart, yüksek frekanslı RAM ve işlemci soğutucu almakta kullanabilirsiniz. Amacınız oyun ve gündelik kullanımsa SSD veya HDD kapasitesini arttırabilirsiniz.

Bu kadar yazı yazdım ama bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim. O kadar güzel bir bütçeniz var ki, tam yeni Pascal ve Polaris ekran kartlarını beklemelik. O yüzden size önerim yeni ekran kartları çıkmasını beklemek olacaktır.

Harddiski 7200rpm almanız daha doğru olacaktır ve SSD'yi çok gerekli görmüyorüm bilgisayarın perfornansını değiştiren bişey değil sonuçta e birazda bekleyin 10 15 saniye

Harddiski 7200rpm almanız daha doğru olacaktır ve SSD'yi çok gerekli görmüyorüm bilgisayarın perfornansını değiştiren bişey değil sonuçta e birazda bekleyin 10 15 saniye

SSD, HDD'ye göre ortalama 100 kat hızlı çalışan elektronik depolama birimidir. Evet yararlıdır. Ancak fiyatı hakikaten yüksek olan bir bileşen. Ayrıca arşivlerin bu depolama biriminde saklanması hayli risklidir. Elektronik olduğu için arızalanma durumunda anlık olarak tüm veriler kaybedilebilir. İşletim sistemi, sürekli kullanılan uygulamalar, render uygulamaları gibi verilerin bu depolama birimi üzerinden çalıştırılması en makbulüdür. Ayrıca içine kurulan programlarda, dosya aktarımlarında vs. gibi işlerinde daha hızlı sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Dediğin her konuya hak veririm de depolanan verilerin güvenliği konusunda yanlışın olabilir gibi. Tam aksine mekanik disklerde en ufak sarsıntıda bile dönen disk zarar görebilecek olmasına rağmen; SSD'lerde darbeye karşı çok daha dayanıklıdır. Arızalanma ihtimalleri de oldukça düşük olduğundan tam aksine SSD'lerde veri saklamak HDD'lerde veri saklamaya göre oldukça güvenlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…