ASUS ROG G712LWS düşük GPU kullanımı

KanekiKenn

Femtopat
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
13
Öncelikler herkese merhaba. Yeni aldığım ASUS laptopta oyunlarda düşük GPU kullanımı yaşıyorum ve 2070 Super için oldukça düşük FPS alıyorum( Monster Hunter: World'de ortalama 80 FPS). Aynı zamanda GPU ve CPU sıcaklıkları da 85 derecelere çıkıyor oyun içinde. İade süresi geçtiği için iade etme şansım da kalmadı maalesef. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Intel Core i7 10750H, 16 GB RAM(tek slot), 1TB SSD, RTX 2070 Super.

Ekran Görüntüsü (15).png
 
Arkadaşlar merhaba konu kapanmış fakat yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben ASUS ROG G513ıh model bir laptop aldım fakat laptopta boştayken ısınma ve oyunda GPU kullanımı düşme sorunu yaşıyorum CS:GO ve Valorant da 80 90 Max 100 FPS falan alıyor CS'de valoranttdan bir tık daha iyi tüm driverler kurulu her türlü şeyi denedim garantiye ısınmadan dolayı gönderdim ıslarla normal olduğunu değişim ya da iade yapamayacaklarını belirttiler lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim laptop bileşenler: Ryzen 7 4800 h - GTX 1650 - 8 GB DDR4 3200 MHz RAM.

Merhaba ben ASUS ROG G513ıh model bir laptop aldım fakat laptopta boştayken ısınma ve oyunda GPU kullanımı düşme sorunu yaşıyorum CS:GO ve Valorant da 80 90 Max 100 FPS falan alıyor CS'de valoranttdan bir tık daha iyi tüm driverler kurulu her türlü şeyi denedim garantiye ısınmadan dolayı gönderdim ıslarla normal olduğunu değişim ya da iade yapamayacaklarını belirttiler ben alalı 1 ay oldu olmadı Vatan'dan aldım siz nasıl iade ettiniz acaba ben iki kere göndderdim bir türlü kabul etmıyorlar testlerden geçtiği için değişim olamayacağını söylüyorlar nasıl değişim veya iade alabilirm tavsiyeniz varsa yazarsanız çok mutlu olurum laptop: Ryzen 7 4800 h - GTX 1650 - 8 GB DDR4 3200 MHz RAM ASUS ROG G513ıh.

RAM tek kanalsa çift kanal yapabilirsin. Bu sorunu yaşayanların yüzde 90'ı bu şekilde çözdü sorunu.
 
RAM tek kanalsa çift kanal yapabilirsin. Bu sorunu yaşayanların yüzde 90'ı bu şekilde çözdü sorunu.
ram tek kanalmı çift kanalmı anlamam için içini açmammı lazım yoksa program aracılığıyla görebiliyormuyum benim bildiğim tek slota takılı bu roglarda ama emin değilim bu tek kanal çift kanal muhabbeti dönüyor etkili olurmu bilemedim birde birebir aynı rame serviste 750 tl diyorlar kendim alıp taksam cl değeri vs aynı olan bir ramde sıkıntı çıkarmıki
 
RAM tek kanalmı çift kanalmı anlamam için içini açmammı lazım yoksa program aracılığıyla görebiliyor muyum benim bildiğim tek slota takılı bu ROG'larda ama emin değilim bu tek kanal çift kanal muhabbeti dönüyor etkili olur mu bilemedim bir de birebir aynı RAM'e serviste 750 TL diyorlar kendim alıp taksam CL değeri vs aynı olan bir RAM'de sıkıntı çıkarmıki.

Programla görebiliyorsun ama hangi program olduğunu hatırlamıyorum. Yüksek ihtimal tek RAM vardır çünkü Türkiye pazarında satış fiyatını düşürmek için bu tarz şeyler yapıyorlar. Aynı değerlerde RAM takarsan sıkıntı çıkmaz diye biliyorum ama yine de daha bilgili birine sorsan iyi edersin.
 

Geri
Yukarı