ASUS ROG GL502VE Isınıyor

Variux

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
89
Merhabalar, benim sorunum başlıkta da yazdığım gibi yüksek sıcaklık değerleri. Birkaç hafta önce bakıma gönderdim. Bu sebepten dolayı temizlendi ve macunu değişti ancak sıcaklıklarda bir değişiklik olmadı ve farklı bir çözüm buldum. Laptop olduğu için pil ayarlarından yüksek performans yerine pil tasarrufuna aldım ve işlemcim 3.3 GHz gibi değerlerden 1.2 GHz gibi değerlere indi. GPU 90 derece, CPU 90 derecelerden GPU 75, CPU 70-75 arası değerlere geriledi ama PC'min performansını düşürdüğüm halde olması gereken değerlere ucu ucuna ulaşabiliyor. Bunu nasıl çözebilirim? Fanlarımda sorun olabilir diye düşünüyorum ama cayır cayır çalışıyor fanlar. Soğutucu da aldım ama fayda etmedi. Yardımcı olabilecekler varsa önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.

Laptop: FX502VE (ROG GL502VE)
1050 Ti, Intel Core i5 7300HQ, 8 GB RAM.

Not: Laptop 2.5 yıllık. Hep ısınıyordu ama şu anda asıl sorunum işlemci 3.2 GHz civarındayken sanırım ısıdan dolayı oyunlar hata vererek 5 dakika sonra kapanıyor. Ama yukarıda dediğim gibi pil ömrüne getirip işlemci hızını düşürünce kapanmıyor. Sorunlu PC'ye sahipmişim gibi hissediyorum.
 
Kendin yeniden bir temizlik ve macun yenileme işlemi yapabilirsin eğer verdiğin yere güvenmiyorsan. Buna ek olarak İntel XTU ile voltaj düşürme işlemi yapabilirsin. Normal kullanımda sıcaklık düşer ama yüke bindiğinde aynı sıcaklık değerine ulaşabilir, avantajı ise frekansı çok fazla düşürmez.
 
Benim pc ister warband ister csgo oynayim hemen isiniyor masa eriyor bildigin sogutucu aldim hemen biti sorun gene isiniyor ama onceki gibi yanmiyor belki sen iyi bir sogutucu almamisindir veya oyunlari full grafikte oynuyorsundur orta falan yap
 

Yeni konular

Geri
Yukarı