Asus ROG GL553VE düşük performans

Buge

Decapat
Merhabalar Technopat ailesi, GL553Ve modelinin 16 GB RAM'li versiyonuna sahibim. Cihazı ilk aldığımda PUBG, CS:GO, R6 gibi oyunları yüksek ayarlarda 100 küsür FPS'le yağ gibi oynarken şu an kasmadan donmadan adım atamıyorum oyunlarda. Aynı ürünü tavsiye attığım arkadas da aynı problemle karşılaştı ve iade etti. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile oyun içi değerleri kontrol ettin mi? Isınma kaynaklı olabilir sorunun. Isı, GPU, CPU değerlerini FPS düşüşü yaşadığın anda kaydedip görseli paylaşırsan iyi olur.

GPU sıcaklığım çok yükseklere çıkmasada CPU sıcaklığım 80 lere çıkabilmekte ama sorunun bundan kaynaklandığı görüşünde değilim hocam zira ilk aldığımdada bunlara yakın değerler gözlemlemekteydim.

Eminim hocam GPU en fazla 70-75 , CPU 80 e ulaşmakta ısıda . Bu değerler ilk aldığımdada böyle idi hatta olayı 1 adım ileri taşıyıp iyice izah edeyim. Ben bu PC yi aldığımda çok memnundum herşey iyidi . Hatta o aralar bir PC araştırmasına giden arkadaşıma önerdim . O aralar 1 güncelleme geldi sanırım öyle tahmin ediyorum ve bilgisayar alt üst oldu 7 yıllık bilgisayarım daha iyi durumdaydı neredeyse. Anlam veremedim ve arkadaşım önerim doğrultusunda laptop u aldı ve aldığı gün win10 kurup pubg , csgo test edip memnun kaldı fakat aynı günün akşamı aynı problemler ondada oluştu ve ürünü geri iade etti hocam , bende burdan yola çıkarak olayın yazılımsal olduğunu düşünmekteyim.

benzer performans düşüşü ASUS ROG zephyrusta da yaşadım. CPU adlığımdan beri 95 derece idi GPU 90 a yükseldi tabi yazın da etkisi olabilir son 2-3 aydır ilk aldığıma göre 20 30 fps düşüşü oldu garantiye yıolladım. Bu üreticiler ve oyun şirketleri yeni ekran kartı ve laptop alalım diye performans düşürüyor yazılımla bence. 10binlerce para ver neler çek.

benzer performans düşüşü ASUS ROG zephyrusta da yaşadım. CPU adlığımdan beri 95 derece idi GPU 90 a yükseldi tabi yazın da etkisi olabilir son 2-3 aydır ilk aldığıma göre 20 30 fps düşüşü oldu garantiye yıolladım. Bu üreticiler ve oyun şirketleri yeni ekran kartı ve laptop alalım diye performans düşürüyor yazılımla bence. 10binlerce para ver neler çek.
O kadar da değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı