ASUS ROG PG32UCDM vs PG32UCDP

@Kiss0fdeath Her iki monitörü kullanmış biri olarak PG32UCDM QD-OLED olduğu için çok daha canlı. PG32UCDM Şuan evimde kullanıyorum. Diğer monitörü fuarda gördüm. Eğer canlılık ile ilgili bir takıntın varsa PG32UCDM öneririm. Fakat Arada bir 1080P kullanmak iyi oluyor oyunlarda vs. Eğer renk takıntın yoksa PG32UCDP almanı öneririm. Bu arada ses sistemi ne kullanıyorsun?
Hocam sizi tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın da bir sorum olacaktı. PG32UCDM için kutudan çıkan vesa adaptörünün ağırlığı ne kadar rica etsem eğer imkan varsa tartıp söyleyebilir misiniz ? Monitör kolu alacağım bu monitör için fakat bu vesa adaptörü yüzünden her kol taşıyamıyormuş. Hazır siz de bu monitörü kullanıyorken o adaptör hakkında bilgi almak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Kiss0fdeath Her iki monitörü kullanmış biri olarak PG32UCDM QD-OLED olduğu için çok daha canlı. PG32UCDM Şuan evimde kullanıyorum. Diğer monitörü fuarda gördüm. Eğer canlılık ile ilgili bir takıntın varsa PG32UCDM öneririm. Fakat Arada bir 1080P kullanmak iyi oluyor oyunlarda vs. Eğer renk takıntın yoksa PG32UCDP almanı öneririm. Bu arada ses sistemi ne kullanıyorsun?
Ekranka mat kaplama OLMADIĞI için çok daha canlı , yanılıyor muyum? UCDM'de mat kaplama yok sanırım

Ekran glossy olunca göz ve baş ağrısı kaçınılmaz oluyor uzun süreli kullanımlarda sıkıntı. PG32UCDM modelinde nasıl bir ekran kaplaması var bilmiyorum ASUS monitör ayarlarında genelde mavi ışık filtresi oluyor o yüzden ASUS tercih ediyordum.

Ekran glossy olunca göz ve baş ağrısı kaçınılmaz oluyor uzun süreli kullanımlarda sıkıntı. PG32UCDM modelinde nasıl bir ekran kaplaması var bilmiyorum ASUS monitör ayarlarında genelde mavi ışık filtresi oluyor o yüzden ASUS tercih ediyordum.

Mat kaplamalı ekranda da aynısı oluyor
PG27AQDM kullanıyorum, yakın mesafeden, onda da baş ağrısı oluyor gözler ağrıyor
Mesafe önemli bence

Arkadaşlar okuyup geçmeyin, rica ediyorum bir fikir verin. Öncelikle ASUS bu sene konu başlığındaki 2 ayrı monitörü satışa sundu. PG32UCDM, 32 inç 4K 240 Hertz'lik OLED bir monitör. PG32UCDP ise 32 inç OLED Dual monitör. Yani 1080P'de 480 Hertz, 4K'da ise 240 Hertz destekliyor. Ben şu an 1080p 360 Hertz TN panel kullanıyorum. Bu monitörü sadece rekabetçi oyunlar ve günlük işler için kullanıyorum. Bunun yanı sıra hikayeli oyunlar ve film izlerken bu monitör tatmin etmiyor. Bu yüzden konu başlığındaki 2 monitörden birini alacağım. Şu an önümde 2 seçenek var ve hangisine göre hareket etsem bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. 1.seçenek olarak şu anki monitörümü rekabetçi oyunlarda, PG32UCDM monitörünü ise hikayeli oyunlar ve filmlerde kullanabilirim. Kısacası çift monitör kullanarak devam ederim. 2. seçenek ise PG32UCDP Dual monitörü alıp hem rekabetçi hem hikayeli oyunlarda kullanabilirim ve şu anki monitörümü de haliyle satarım. Umarım anlatabilmişimdir. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
ne yaptın hocam aldın mı cdm yi?senle aynı durumdayım.ikisi arasında kaldım.bende 2025 ilk çeyrekte 5090 lı sistem alacağım. ucdm nin siyahı eğer kötüyse diğerini almak istiyorum ama renklerin daha canlı olması ucdm ye yöneltiyor yine de kararsızım

Reddit'te OLED monitörler ile ilgili görev çubuğunda yanma problemleri gördüm bende bu sebepten dolayı vazgeçtim OLED monitör almaktan. OLED monitör alacaksanız ekranı statik ve sabit bir halde bırakmamanız gerekiyor sorunsuz kullanmak için.

Reddit'te OLED monitörler ile ilgili görev çubuğunda yanma problemleri gördüm bende bu sebepten dolayı vazgeçtim OLED monitör almaktan. OLED monitör alacaksanız ekranı statik ve sabit bir halde bırakmamanız gerekiyor sorunsuz kullanmak için.
bunların önlemi var ayarlarda.bir ton koruma var o sıkıntı değil artık

Bunların önlemi var ayarlarda. Bir ton koruma var o sıkıntı değil artık.

Kim diyor sıkıntı değil diye o ayarlar sadece ömrünü uzatır burn-in olmanın önüne geçmez, ayrıca monitöre o kadar para verip bu tür şeylerle uğraşmak son derece anlamsız geliyor neymiş ekranı kapatıp soğutacaksın falan filan OLED almak için henüz çok erken burn-in %100 çözülmeden fiyatlar düşmeden ve OLED'ler en yüksek kalitesiyle çıkmadan almazdım veya hiç OLED almadan Micro LED ekranlar gelince ona geçerdik.

Kim diyor sıkıntı değil diye o ayarlar sadece ömrünü uzatır burn-in olmanın önüne geçmez, ayrıca monitöre o kadar para verip bu tür şeylerle uğraşmak son derece anlamsız geliyor neymiş ekranı kapatıp soğutacaksın falan filan OLED almak için henüz çok erken burn-in %100 çözülmeden fiyatlar düşmeden ve OLED'ler en yüksek kalitesiyle çıkmadan almazdım veya hiç OLED almadan Micro LED ekranlar gelince ona geçerdik.

Yanık... Bu benim için tek vaz geçme nedeni... Bunu duymak beni üzdü... Keşke çok zengin olsam. Yanınca atar yenisini alırdım...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı