ASUS ROG RX 5700 XT düşük GPU hızı problemi

barışnergiz

Hectopat
Ekran kartimin oyun oynarken islemci hizinin en fazla 1200 MHz'e kadar ciktigini fark ettim. Normalde 1900-2000 MHz hizi olmasi gerekmiyor mu?
Incelemere baktigimda 1900MHz ustu calisiyorlar.
Sizce sistemimde bir problem olabilir mi?

Sistem;
  • CPU Ryzen 3900X
  • X570 ASUS ROG F
  • 16 GB RAM 3600MHz
SmartSelect_20191204-064840_WhatsApp.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartimin oyun oynarken islemci hizinin en fazla 1200 MHz'e kadar ciktigini fark ettim. Normalde 1900-2000 MHz hizi olmasi gerekmiyor mu?
Incelemere baktigimda 1900MHz ustu calisiyorlar.
Sizce sistemimde bir problem olabilir mi?

Sistem;
  • CPU Ryzen 3900X
  • X570 ASUS ROG F
  • 16 GB RAM 3600MHz
Eki Görüntüle 468501
ASUS │ GPU Tweak II bunu indirip mhz değerlerini Manuel ulaşmak istediğin ayarda yap bir de öyle dene

ASUS │ GPU Tweak II bunu indirip mhz değerlerini Manuel ulaşmak istediğin ayarda yap bir de öyle dene

merhaba,

dediğiniz gibi gpu tweaktan manuel ilşem yaptım..Yaptığım işlem power limiti 100den 150ye çıkarmak oldu bir nebze işe yaradı ama bukezde başka bir sorun var sanki Cpu kullanımı en fazla %21 i felan görüyor..İncelemelerde %50-%60 arasında kullanım gördüm..Benim fps 130 lardan aniden 110 100 en sonunda 90-100 arası gidip geliyor arada geri 130 lara felan çıkıyor bu normalmi sizce..(oyun gta 5 )

ekran aoc ıps 144mhz 27' buarada..

cpu kullanımı aşağıdaki gibi..
cpu kullanımı.PNG

Aynı şekilde onu da oradan ayarlayacaksın. Power target ve gpu target %100 yap onları tam güç kullansın powerdan
Aynı şekilde onu da oradan ayarlayacaksın. Power target ve gpu target %100 yap onları tam güç kullansın powerdan
Bir de display kablosu iyi olur 144hz monitör için tam randıman alman için

Son düzenleme:

Bir de display kablosu iyi olur 144hz monitör için tam randıman alman için

Merhaba GPU tamam ama işlemci için bişi yapamadım %20Lerde görünüyor en fazla belki oyundandır dicem ama witcher 3 tede aynısı yapıyor %15-20 arası çalışıyor işlemci

Merhaba GPU tamam ama işlemci için bişi yapamadım %20Lerde görünüyor en fazla belki oyundandır dicem ama witcher 3 tede aynısı yapıyor %15-20 arası çalışıyor işlemci

İşlemci çok güçlü olduğu için olabilir mi ? :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet sanırım çok güçlü olduğu için. Shadow of the Tomb Raider'da bile %20-%30 civarında

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemci çok güçlü olduğu için olabilir mi ? :D

Doğru söylüyor olabilirsiniz:)

internetteki testlere göre gta 5 te 100fps nin altına düşmemem lazım vede sabit bir fps almam gerekiyor ama benim fps 90-135 arası gidip geliyor buda beni huzursuz ediyor :)

Yanlış Bilgilendirme

İnternetteki testlere göre GTA 5'te 100FPS'nin altına düşmemem lazım ve de sabit bir FPS almam gerekiyor ama benim FPS 90-135 arası gidip geliyor Bu da beni huzursuz ediyor :)
144Hz monitör demiştin. Display kablosu kullanmiyorsan tadını alamazsın zaten. Bir de o display çıkışı varsa öyle dene FPS artacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

internetteki testlere göre gta 5 te 100fps nin altına düşmemem lazım vede sabit bir fps almam gerekiyor ama benim fps 90-135 arası gidip geliyor buda beni huzursuz ediyor :)
V-Sync açabilirsiniz.

144hz monitör demiştin. Display kablosu kullanmiyorsan tadını alamazsın zaten. Birde o display çıkışı varsa öyle dene fps artacaktır

Merhaba

display kablosu kullanıyorum withcer 3 te 144 fps alıyorum ultrada ayarda ama bazen 110 lara kadar düşme oluyor tekrar 144 e çıkıyor fps.. gta 5 de de aynı sorunu yaşıyorum..Fps düşüşüne neyin sebep olduğunu bulamıyorum bir türlü..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı