ASUS ROG STRIX 5700 XT Isınıyor

SmoshCakeS

Centipat
Merhaba, PUBG'de başlıktaki ekran kartım 2K Ultra'da oynadığımda hotspot ve mem değerleri 106 derece oluyor, GPU ise 79 oluyor. Kart 4. kez servisten sorun yok denilerek geldi. Kartı durmak testine soktuğumda memory temp 106 derece ulaştıktan sonra GPU clok MHz hızı 2000'lerden bir anda 500 MHz düşüyor ve test stabilitesini yitiriyor. Konu hakkında öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.

IMG_20200812_220213.jpg

Sizin kartınız üç fanlı model yanılmıyorsam, soğutması sağlam olması lazım,Bende Msi 5700XT founder edition var.Isı değerleri yük altındayken hep yüksek ancak stabil çalışıyor.Pubg dışındaki oyunlarda da aynı sorun var mı?
Diğer o
Sizin kartınız üç fanlı model yanılmıyorsam, soğutması sağlam olması lazım,Bende Msi 5700XT founder edition var.Isı değerleri yük altındayken hep yüksek ancak stabil çalışıyor.Pubg dışındaki oyunlarda da aynı sorun var mı?
3 fan evet pubg ekran kartını en çok sömüren oyun diğer oyunlarda test etmedim ama düşük gpu kullanımlı oyunlarda pek anlamlı olmucak furmark testinde direk MHz düşüyor test 10. Saniyede bitiyor MEM 106 derece olduğunda tam.

Kasanizin onunde kac adet fan var, kasa mesh panel mi, hava sirkulasyonu ne durumda?

Aynen kasa hava sirkülasyonunun da önemi var kasanız çok kötü bir kasaysa olabilir belki. Eğer kasaya güvenmiyorsan aynı testleri uzay montaj olarak da uygulayarak sorunun kasadan olup olmadığını öğrenebilirsin. Ama sanmıyorum kasadan olacağını.

Uzay montajda da bu şekilde servis sorun yok diyor iade almıyor tüketici hakem heyetine mi gitsem?

Afedersiniz de kör bile eliyle hisseder o denli sicakligi. Uzay montajinda yine ayni ve servis bilerek geri gonderiyorsa urunu, diyecek soz yok yerinizde olsaydim THH'ne basvurabilirdim yani.

@LeyzZ

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk kez görüyorum bunu özellikle TR forumlarında hiç karşıma çıkmadı.

Uzay montajda da bu şekilde servis sorun yok diyor iade almıyor tüketici hakem heyetine mi gitsem?

Kartın VRAM kısmına fabrika çıkışlı termal pad koyulmamış diye düşünüyorum çünkü TUF 5700XT'de de aynı sorun vardı. Bu konu için daha deneyimli kişilere danışmak lazım.

Pek uzmanı değilim bu işlerin ancak ben çok uzun süre sadece egsoz fanıyla kullandım MSI 5700XT Founder edition modelini.Günümüz oyunlarının hepsini oynadım 4k-2k aralığında 84-90 dereceleri görüyordu lakin hiç frekans düşürme yaşamadım sorun ekran kartının kendisinde olmalı ekran kartı biosundan da olabilir belki.servisi hariç bir bilgisayarcıya götürseniz tabi garanti dışı kalır kalmaz onu bilmem.

İlk kez görüyorum bunu özellikle TR forumlarında hiç karşıma çıkmadı.

Kartın VRAM kısmına fabrika çıkışlı termal pad koyulmamış diye düşünüyorum çünkü TUF 5700XT'de de aynı sorun vardı.
Ben her videosunu gördüm biliyorum servis SMS infocom ısrarla iade almıyor
Pek uzmanı değilim bu işlerin ancak ben çok uzun süre sadece egsoz fanıyla kullandım MSI 5700XT Founder edition modelini.Günümüz oyunlarının hepsini oynadım 4k-2k aralığında 84-90 dereceleri görüyordu lakin hiç frekans düşürme yaşamadım sorun ekran kartının kendisinde olmalı ekran kartı biosundan da olabilir belki.servisi hariç bir bilgisayarcıya götürseniz tabi garanti dışı kalır kalmaz onu bilmem.
Bios güncel ürün garantili başka bir yere götürmek olmaz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı