ASUS ROG STRIX A8G termal macun ve pad önerisi

149048

Megapat
ASUS ROG STRIX 2080 a8g kullanıyorum yaklaşık 6 sene oldu. Isı değerlerinde çok extrem bir durum yok ama bir bakımı hak ediyor.
Termal macun ve padlerini değiştireceğim.

Daha önce ekran kartı yenilemiş ya da bakım yapıp memnun kalmış arkadaşlar bana kaliteli pad ve macun önerebilir misiniz?

araştırdığımda bende net bir şey bulamıştım. Değişiklikte yapmadım çünkü ısı değerleri hala normal. işine lazım olursa Asusun sitesinde şöyle bir şey bulmuştum.

değiştirirsen ısı değerlerini paylaşırsan sevinirim.

1738060083370.png

araştırdığımda bende net bir şey bulamıştım. Değişiklikte yapmadım çünkü ısı değerleri hala normal. işine lazım olursa Asusun sitesinde şöyle bir şey bulmuştum.

değiştirirsen ısı değerlerini paylaşırsan sevinirim.

Eki Görüntüle 2409504

hocam 2 video gördüm birinde 0.5mm ve 1.0mm kullanıyor resimdeki gibi diğerinde ise 1mm ve 1.5mm kullanıyor. yorumlara baktım 0.5 ve 1.0 kullanan adam işlemden 1-2 hafta sonra kartı açtığını, padlerin ince geldiğini ve ikisininde 0.5 mm daha kalın olması gerektiğini söylemiş.

Hocam 2 video gördüm birinde 0.5mm ve 1.0mm kullanıyor resimdeki gibi diğerinde ise 1mm ve 1.5mm kullanıyor. Yorumlara baktım 0.5 ve 1.0 kullanan adam işlemden 1-2 hafta sonra kartı açtığını, padlerin ince geldiğini ve ikisinin de 0.5 mm daha kalın olması gerektiğini söylemiş.

Selam dostum.

Mantıklı olabilir.
Dün termal macununu yeniledim. 3 numaralı pad açıkta olduğu için dokunarak kontrol ettiğimde iyi durumda olduğunu gördüm. Diğer Pad'ler koruma altında kaldığı için bir şey yapamadım. Termal macunun durumu da iyiydi ama Arctic MX-4 güzel bir katman oluşturdum. 6 yıllık kart, ilk defa sadece termal macunu yeniledim. 20 ve 10 derece fark etti. Benim sıcaklık değerlerim ortalama 60-70 derece ekran kartımda. Yenilemeden sonra 40-50 dereceye düştü. Isıyı Armoury Crate ve Görev Yöneticisi'nden takip ettim. Battlefield 5 full ayarlarda 2K uzun bir süre oynadım birkaç saat kadar. Isı genel olarak 44'terecede takıldı.
Bu kadar fark edeceğini hiç düşünmezdim.
Sıcaklık değeri bence çok iyi olduğu için Pad'leri değiştirmeyi düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı