ASUS ROG STRIX B250F Kilitleniyor

Bugra Celayir

Femtopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Başlıkta bahsettiğim anakartımda BIOS fabrika ayarlarındayken Windows açıldıktan bir süre sonra kilitlenme sorunu oluyor. BIOS üzerinde yaptığım çeşitli denemeler sonucunda Intel C-state özelliğini kapattığımda kilitlenme sorununun çözüldüğünü gördüm. Fakat bu seferde işlemci (i5 6600) Boost frekansı olan 3.9GHz'e çıkmıyor, maksimum 3.6GHz'de çalışıyor.

İkincisi ise anakartta VRM'lerin olduğu yerde Coil Whine mevcut ve bayağı şiddetli. Bunun zaten bir çözümü yok ama bu sesin sanki C-state Boost frekansı ile ilgili soruna sebep oluyor düşüncesinden kurtulamıyorum.

Meşhur satış sitesinde bolca B250F'li bilgisayar satan satıcıyla olan görüşmemde ise hepsinde aynı sıkıntı var, biz C-state özelliğini kapatıp kasaları hazır hale getiriyoruz gibi bir yanıt aldım tamamen muamma.

Zaman ayırıp cevap verecek olan arkadaşlar şimdiden teşekkür ettim, aynı anakarttan kullanan sorun yaşamayan vs kim olursa yardımınızı bekliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı