ASUS ROG STRIX G15 laptop sıcaklığı boşta 70 derece oluyor

MikhailTal61

Centipat
Katılım
1 Ocak 2023
Mesajlar
74
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG STRIX G15 G513RM RTX3060 R7 6800
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 8 9 ay önce başlıkta gördüğünüz laptopu Trendyol'dan satın almıştım. Bilmiyorum denk geldiniz mi ama aldıktan bir süre sonra coil whine ve donma kasma yavaşlık konusunda bu forumda başlık açmıştım. Neyse dedim ki zaten cihaz daha yeni servise göndereyim de baksınlar herhangi bir sorun var mı diye. Bekledim yaklaşık 1 hafta sonra aradılar ki bu sorunlar önemli değil her laptopta olabilecek sorunlar falan filan. Bn de dedim ki tamam o zaman sorun yoksa yollayın. Neyse laptop elime ulaştı. Kullanmaya devam ettim bayağı bir süre. Fakat sonra sorunlar cihzla alakalı olacağını düşündüm çünkü cihaza 2 kere format atmama rağmen herhangi bir şey değişmedi. E mailden tekrar yazdım ve isterseniz yollayın bakalım dediler. Yolladım aynı nedenlerle fakat hiçbir sorun düzelmedi ve format atıp yolladılar. Şu an bilgisayarı hala kullanıyorum fakat özellikle Armoury Crate uygulamasında ciddi kasma ve yavaşlık var. Aslında bu tek sorun da değil mesela şu an bakıyorum cihaz boşta 70 dereceden aşağı çok inmiyor, ondan sonra batarya sağlığı aradan 8 9 ay geçmesine rağmen %95.6 görünüyor zaten batarya en düşük ayarlarda bile Max 3.5 4 saat götürüyor. Arkadaşlar sizce ben mi abartıyorum yoksa cihaz gerçekten sorunlu mu? Aşağıya bazı değerler bırakıyorum sorunu daha iyi anlamanız için:
GTA 5 78 85 derece 45130 FPS aralığında.
LoL sıcaklıkta sorun yok FPS 85 300 aralığında.
CS:GO 120 230 FPS aralığında.
 
Son düzenleme:
Batarya sağlığı normal, boşta ve oyun içinde kullanım değerlerini atar mısınız? Boşta bu dereceye ulaşması için fanlarının kapalı olması gerek.
 
Cihazı sentetik testlere soktunuz mu? Skorlarına bakmak lazım. Boşta raporlanan sıcaklık doğru olmayabilir belki de Center işlemciye yük bindiriyordur ki çok fazla denetim yapıyor bu mümkün. Oyundaki sıcaklık değerleri başarılı görünüyor. Donmalar kasmalar bunlar genelde yazılımsal sorunlar ve Türkiye'deki servisler çok kötü oluyor bence kendiniz çözüm aramalısınız sürücüleri kendiniz denemelisiniz olmazsa mail yazıp globalden sürücü temin etmelisiniz evet bunlarla uğraşmak çok can sıkıcı herkes işini yapsa çok güzel olacak size sonuna kadar katılıyorum bunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz ama laptoplar yazılım konusunda çok hassaslar bunun için biraz uğraşmanız gerekiyor.
 
Batarya sağlığı normal, boşta ve oyun içinde kullanım değerlerini atar mısınız? Boşta bu dereceye ulaşması için fanlarının kapalı olması gerek.

Hocam ben de aynen oyle dusunuyorum ama bence Armoury Crate uygulamasi cok kotu. Tam oyun oynarken girip bakinca sicaklik degerleri bir anda degisiyor. Acaba uygulamayla bir ilgisi ilabilir mi bilemedim.
 

Geri
Yukarı