ASUS ROG STRIX G16 alınır mı?

Şu anki Türkiye piyasasında 120 bin TL gayet uygun bu cihaz için. Onları da göz alınca yine uygun oluyor. Yaklaşık 8-9 bin TL tutar (cihazda bulunan 2x8 GB RAM'leri satabilirseniz daha iyi olur .

SSD olarak şunları öneririm:

Exceria Pro biraz sıcak çalışabiliyor, bütçeniz zorlanmayacak ise Renegade almanız çok daha mantıklı olur.

6400 MHz adam akıllı CL değeri düzgün 16 GB RAM bu var zaten, 2x32 GB 6400 MHz RAM'ler ülkemizde şu an yok maalesef (ben bulamadım en azından):

İki tane bundan alabilirsiniz.
benim aldığım slayer R9T3D nin içinde (almaz olaydım😂) 2×32 vardı, şimdi 2×16 alırsam ilerde 64 yapamam 16lar elimde kalır. 32 bulsam çok daha iyi olurdu benim için. Bir de bilmediğim için soruyorum taktığım ramlerin ikisininde aynı marka mı olması gerekiyor, mesela kendim 32lik alsam onu taksam yanına da içinde gelen 8i taksam 40gb oluyor mu mesela?

Crucial 32GB DDR4 3200Mhz CT32G4SFD832A Notebook Ram şunu buldum ama nasıl bilmiyorum?

benim aldığım slayer R9T3D nin içinde (almaz olaydım😂) 2×32 vardı, şimdi 2×16 alırsam ilerde 64 yapamam 16lar elimde kalır. 32 bulsam çok daha iyi olurdu benim için. Bir de bilmediğim için soruyorum taktığım ramlerin ikisininde aynı marka mı olması gerekiyor, mesela kendim 32lik alsam onu taksam yanına da içinde gelen 8i taksam 40gb oluyor mu mesela?
6400 MHz hızında 32 GB RAM yok maalesef Türkiye'de, 24 GB var onunda CL değeri uçuk. 5600 MHz bulabilirim fakat 2x32 GB olarak, 5070 Ti 255HX Vector 16 HX AI öyle geliyormuş zaten uyumsuzluk veya mavi ekran gibi sorunlara yol açacağını düşünmüyorum. Taktığınız RAM'lerin aynı olmasına gerek yok ama uyumlu olması gerek (mümkünse CL ve Volt değerleri de aynı olmalı daha stabil çalışma açısından). Alacağınız 32 GB 5600 MHz olur büyük ihtimallen, cihazda olan RAM'ler 6400 MHz. Her ne kadar sistem hızları eşitlemeye çalışsa da uyumsuzluk gibi sorunlar baş gösterebiliyor. İki slota da 5600 MHz takmak sizin için uygunsa önerebilirim fakat.

6400 MHz hızında 32 GB RAM yok maalesef Türkiye'de, 24 GB var onunda CL değeri uçuk. 5600 MHz bulabilirim fakat 2x32 GB olarak, 5070 Ti 255HX Vector 16 HX AI öyle geliyormuş zaten uyumsuzluk veya mavi ekran gibi sorunlara yol açacağını düşünmüyorum. Taktığınız RAM'lerin aynı olmasına gerek yok ama uyumlu olması gerek (mümkünse CL ve Volt değerleri de aynı olmalı daha stabil çalışma açısından). Alacağınız 32 GB 5600 MHz olur büyük ihtimallen, cihazda olan RAM'ler 6400 MHz. Her ne kadar sistem hızları eşitlemeye çalışsa da uyumsuzluk gibi sorunlar baş gösterebiliyor. İki slota da 5600 MHz takmak sizin için uygunsa önerebilirim fakat.
yani söyle ben çıkardığımız ramlerin satılabilme ihtimalini düşük buluyorum o yüzden çöpe gidiyormuş gibi varsayıcam, eğer ilerde 64gb ram yapmak istersem ki isterim herhalde ,şuanki aldığım 2×16 rami çöpe atmam gerekir, en azından 1×32 bulabilirsem yanına ilerde aynısindan bir tane daha ekleyebilirim. sorun oluyosa ds 32 nin yanına 8gb olanı eklemem tek başına durur 32lik.

PTT AVM outlet ürün. Sessiz modu elbette var. Aralıklarla 45-50? C +- fan açar kapatır. Boşta fazla rahatsız etmez.
msi türkiyede teknik destek konusunda çok sıkıntılıymış galiba şimdi bi baktım da çok fazla şikayet var şikayetvarda ve çözülmemiş.
Bide idefixdeki adam yazdı bana ürün 0 hiç açılmadı diye, denemeye değer mi?

Son düzenleme:
yani söyle ben çıkardığımız ramlerin satılabilme ihtimalini düşük buluyorum o yüzden çöpe gidiyormuş gibi varsayıcam, eğer ilerde 64gb ram yapmak istersem ki isterim herhalde ,şuanki aldığım 2×16 rami çöpe atmam gerekir, en azından 1×32 bulabilirsem yanına ilerde aynısindan bir tane daha ekleyebilirim. sorun oluyosa ds 32 nin yanına 8gb olanı eklemem tek başına durur 32lik.
Cihazı aldığınız zaman CPU-Z uygulamasından Memory ve SPD kısımlarını atın, uyumluluk açısından mümkünce en iyi RAM'i bulmaya çalışırım. Yine de bir öneri istiyorsanız (6400 MHz 32 GB yok maalesef):

msi türkiyede teknik destek konusunda çok sıkıntılıymış galiba şimdi bi baktım da çok fazla şikayet var şikayetvarda ve çözülmemiş.
Bide idefixdeki adam yazdı bana ürün 0 hiç açılmadı diye, denemeye değer mi?
Her servisin çok fazla şikayeti ve çözülmeyen şikayetleri var, HP hariç diğer büyük firmalar arasında çok bir fark yok emin olun.

İdefix iade konusunda sıkıntılı bir firma gibi. Ben hiç risk almazdım.

Cihazı aldığınız zaman CPU-Z uygulamasından Memory ve SPD kısımlarını atın, uyumluluk açısından mümkünce en iyi RAM'i bulmaya çalışırım. Yine de bir öneri istiyorsanız (6400 MHz 32 GB yok maalesef):

Her servisin çok fazla şikayeti ve çözülmeyen şikayetleri var, HP hariç diğer büyük firmalar arasında çok bir fark yok emin olun.

İdefix iade konusunda sıkıntılı bir firma gibi. Ben hiç risk almazdım.

Bir sure 16 GB RAM ile beraber kullansam nasıl olur cok darbogaz yapar mi? 32 GB RAM'ler geldigi zaman alirim. 5080'li MSI'dan bahsediyorum. Bir de bazi yerler kendiniz RAM ekleyebilirsiniz demis, bazilari ServisPoint'in eklemesi lazim demis anlamadim tam. HP disinda derken HP kotu mu iyi mi anlaminda dediniz?

MSI Türkiye'de teknik destek konusunda çok sıkıntılıymış galiba şimdi bir baktım da çok fazla şikayet var Şikayetvar'da ve çözülmemiş.
Bir de idefixdeki adam yazdı bana ürün 0 hiç açılmadı diye, denemeye değer mi?

Ben forumda X y Z servisten memnun olan konu görmedim. Bilmiyorum servis hizmetleri nasıl. İdefix ne hocam yav. Gitsin kitap satsın. Keza çiçeksepti bilmem ne uzak durun bence.
Karar size ait. Ben kesinlikle o siteyi ve satıcıyı tercih etmezdim. Kararınıza çok etki etmekte istemem.

Bir sure 16 GB RAM ile beraber kullansam nasıl olur cok darbogaz yapar mi? 32 GB RAM'ler geldigi zaman alirim. 5080'li MSI'dan bahsediyorum. Bir de bazi yerler kendiniz RAM ekleyebilirsiniz demis, bazilari ServisPoint'in eklemesi lazim demis anlamadim tam. HP disinda derken HP kotu mu iyi mi anlaminda dediniz?

RAM nasıl darboğaz yapsın. Ben 16 GB ile 4K çözünürlükte God of War ve Ragnarok hariç RAM sıkıntısı bile yaşamadım. RAM aşınca sanal bellek kullanır en fazla. Siz yine de her üründe satıcı, marka ve servis ile iletişime geçin. Türkiye burası her gün her şey değişiyor.

Ben forumda X y Z servisten memnun olan konu görmedim. Bilmiyorum servis hizmetleri nasıl. İdefix ne hocam yav. Gitsin kitap satsın. Keza çiçeksepti bilmem ne uzak durun bence.
Karar size ait. Ben kesinlikle o siteyi ve satıcıyı tercih etmezdim. Kararınıza çok etki etmekte istemem.

RAM nasıl darboğaz yapsın. Ben 16 GB ile 4K çözünürlükte God of War ve Ragnarok hariç RAM sıkıntısı bile yaşamadım. RAM aşınca sanal bellek kullanır en fazla. Siz yine de her üründe satıcı, marka ve servis ile iletişime geçin. Türkiye burası her gün her şey değişiyor.

En kotu iade ederim diye dusunuyorum, baska secenek yok cunku RAM'lerle SSD'lerle beraber falan 130klara cikiyor MSI. ASUS 106bin TL beni daha rahatlatcak, yeterli de cunku benim icin 5070 Ti. Idefix guvenilirmis arastirdigim kadariyla, saticisindan supheliyim o konuda da iade ederim eger sıkıntılı bir şey gonderirlerse. Bu saatten sonra ASUS'larin daha indirime girecegini zannetmiyorum cunku.

RAM ağırlıklı uygulamalarda (AutoCAD, Ansys, Blender gibi mühendislik uygulamaları) sıkıntı çıkarabilir, oyunlarda ise hala yeterli diyebiliriz.

1755343983245.png

MSI'a mail atınca bunun gibi bir cevap alıyorsunuz zaten, temiz bir şekilde RAM yükseltilmesi garantiyi bozmuyor MSI tarafında (kendim telefon açtığımda da aynı cevap verilmişti, siz yine emin olmak için onlara sorabilirsiniz). HP derken iyi anlamda dedim. Türkiye'deki en iyi servis onların şahsen.

An itibari ile idefix secenegini iptal ettim, musteri hizmetleri urunu actiktan sonra 2. el statusune geciyor hasar tespit tutanagi olmadan iade edemezsiniz diyor, ilk defa duydum GameGaraj'i falan iade ettim oyle bir sorun olmadi mesela. O yuzden eger 5 6 taksitli bulabilirsem butceyi 140klara falan cikarmis bulunmaktayim. MSI secenegi hala elimde duruyor ama bana vector serisi cok premium bir ürün gibi gelmedi tasarimi, sogutma sistemi vs. baska bir oneriniz var mı taksit olanagi olursa cok iyi olur bütçe artirabilirim.

Son düzenleme:
An itibari ile idefix secenegini iptal ettim, musteri hizmetleri urunu actiktan sonra 2. el statusune geciyor hasar tespit tutanagi olmadan iade edemezsiniz diyor, ilk defa duydum GameGaraj'i falan iade ettim oyle bir sorun olmadi mesela. O yuzden eger 5 6 taksitli bulabilirsem butceyi 140klara falan cikarmis bulunmaktayim. MSI secenegi hala elimde duruyor ama bana Vector serisi cok premium bir ürün gibi gelmedi tasarimi, sogutma sistemi vs. baska bir oneriniz var mı taksit olanagi olursa cok iyi olur bütçe artirabilirim.

Ürün önermeye öneririm ama hem 18' hem fiyatı pahalı (Lenovo)
Yegane tavsiyem biraz bekleyin şu ürünün fiyatı düşecektir (sadece tahmini) taksit seçeneği de çok güzel.
Aynı Lenovo tahmini en uygun alabileceğiniz yer Trendyol (145-147k satıldı )

Bir aydır Legion 5070 Ti fiyatı neredeyse hiç değişmedi (148/150k) o fiyata zaten soygun olur. Pek alternatifiniz yok.

Alternatif ASUS ne yazık ki 18' (141/145k arası satıcı farkları var)

Ben yerinizde olsam sarısiteden garantili, iade seçenekli ürün bakardım. Gerçekten harika modeller var. Ya da 5000 sevdasını bırakıp tank gibi bir Lenovo Legion i9 14900HX 4080/4090 alın. 116-148k
ASUS için fiyat bence fazla. Çünkü o fiyata MiniLED olmadan ben almazdım. MiniLED Scar serisinde var. MSI hakkında her şeyi yazdığımı düşünüyorum. O fiyatta durmaz satılır ya da fiyatı artar. Döküntü Vector 5070 Ti 90-95k
Geçen yıl döküntü ROG ve Vector (paneli, CPU) 4080 60-80k+ satıldı.
En kral ürün OLED olan 5080 Legion. Elbette indirim gelirse.
Bu arada vatan Predator Helios gelmiş. Ultra 9 5070 Ti 113/130k sanırım. Alınır alınmaz emin değilim. Detaylı araştırın. OLED de olabilir IPS de. Açıklamalar çok uyumsuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı