Asus ROG Strix G16 G614JV-AS73 alınır mı?

Bütçe
1600
Hocam çok özür diliyorum bir türlü fırsat bulup yazamadım sipariş verdik kargonun elimize ulaşmasını bekliyoruz önümüzde ki hafta teslimat gösteriyor

@Atakan1717 biraz bütçe esnerse ROG'dan daha kaliteli ve çok daha iyi işlemci ve grafik kartı olan Aorus buldum. Özellikle paneli ve soğutması ROG'tan çok daha iyi.
AORUS 15X (2023) Спецификации | Ноутбуки/Нетбуки - GIGABYTE Russia şuradan teknik verilere baakbilirsin.

Ve yine bir ROG'tan daha iyi olduğunu düşündüğüm Predator Ноутбук Acer Predator Helios Neo 16 Intel Core i7-13700HX 16GB DDR5 1TB SSD NVMe NVIDIA RTX4070 2K Steel Gray - купить по низкой цене в Бишкеке, Оше, Джалал-Абаде, Караколе и по всему Кыргызстану | KIVANO.KG

Aorus'ya da Acer bu ROG'tan çok daha iyi. Bütçe çıkarsa Aorus al kafan rahat olur. Çıkmazsa Acer alabilirsin. Gönlün ROG isterse o da alınabilir. Ama benzer fiyata daha iyi işlemci daha iyi soğutma çok daha iyi 2K panel kalitesi %20/30 daha iyi ekran kartı Aorus varken ilk tercihim olmazdı.
@484334
Hocam ne düşünürsün?

Yani şu Aorus cam gibi.
dayıço bir şey soracağım. Aorus modeline girip baktığımda 146.560 som. bunu TL ye çevirdiğimnde 389TL ye denk gelmiş oldu. Bu fiyat cidden gerçek mi? Yoksa ben mi yanlışım?

Hocam çok özür diliyorum bir türlü fırsat bulup yazamadım sipariş verdik kargonun elimize ulaşmasını bekliyoruz önümüzde ki hafta teslimat gösteriyor.

Hocam hayırlı olsun. Gözünüz aydın. Hangi ürünü nereden aldınız? Acaba Kazakistan'dan mı aldınız? Kargo süresi biraz uzun geldi bana.

389TL'ye denk gelmiş oldu. Bu fiyat cidden gerçek mi? Yoksa ben mi yanlışım?

58 k yapıyor. Kur yanlış girdiniz galiba. 1600€ civarı. İndirimsiz Avrupa ortalama fiyatı sayılır bu ürün için.

Hocam kararımı Aorus'dan yana kullandım ürün stokta olmaması sebebi ile üretici firmadan direk tarafıma kargolanmış bu sebeple biraz gecikme oldu kargo süresinde. Bir de buranın vatandaşı olmamam sebebi vergi iade işlemleri olduğu için 2*3 günde ondan kaybettik inşallah bu hafta içinde elime ulaşacak ürün.

Dayıço bir şey soracağım. Aorus modeline girip baktığımda 146.560 som. Bunu TL'ye çevirdiğimnde 389TL'ye denk gelmiş oldu. Bu fiyat cidden gerçek mi? Yoksa ben mi yanlışım?

@Translucent wtf @745396 hocam siz büyük ihtimalle Özbekistan somunu TL'ye çevirdiniz özbek somu 389 TL doğru. Ancak Kırgızistan somuna çevirmeniz gerekli kırgız somundan çevirince 57.514 TL gibi bir rakam çıkacak vergi iadesi ile birlikte 50.000 TL civarına denk geldi bana.

Hocam kararımı Aorus'dan yana kullandım ürün stokta olmaması sebebi ile üretici firmadan direk tarafıma kargolanmış bu sebeple biraz gecikme oldu kargo süresinde. Bir de buranın vatandaşı olmamam sebebi vergi iade işlemleri olduğu için 2*3 günde ondan kaybettik inşallah bu hafta içinde elime ulaşacak ürün.

@Translucent wtf @745396 hocam siz büyük ihtimalle Özbekistan somunu TL'ye çevirdiniz özbek somu 389 TL doğru. Ancak Kırgızistan somuna çevirmeniz gerekli kırgız somundan çevirince 57.514 TL gibi bir rakam çıkacak vergi iadesi ile birlikte 50.000 TL civarına denk geldi bana.

Tekrar hayırlı olsun hocam. Hangi seriyi tercih ettiniz? 15 mi? 24 model 16 falan mı? Sizi en çok zorlayacak olan bence Gigabyte Control Center alışmak olacak. 10 güne alışırsınız. Biraz karışık ama bence iyi yazılım. Bendeki Aero eski model olduğu için Control Center biraz farklı. İncelemelerde benzer şeyleri gördüm. Fazla ihtiyacınız yok açıkçası. Yapay zeka çoğu zaman ideal seviye belirliyor. Yaratıcı mod render kurgu vs çok iyi optimizasyon sağlıyor. Turbo mod en uç performans maksimum fan ve maksimum güç (aslında çoğu model yaratıcı mod ile aynı)
Ben 2'5 yıldır cihazımda render ve sentetik testler hariç Turbo mod bile açmadım hiç. Fan sesine gerek yok 😅oyun performansı ya da yapay zeka ideal. Zaten ekstrem durumlar harici Turbo fan açma ihtiyacı yaşamazsınız. Geçen günlerde özellikle FPS oyunu indirdim ve oyun, Turbo vs testler yaptım. 3-5 FPS artışı var başka etkisi yok. 4 k oynadığım için elbette GPU ağırlıklı 105W GPU 30-55W CPU bende. Kafanız sıcaklık konusunda rahat olacak o garanti. Az sonra birkaç örnek video paylaşabilirim. Bendeki model: Gigabyte Aero 15 OLED XD.
11800H 16 DDR4 3070(105W) 4K OLED panel.
Haricinde bir süre farklı Aorus'lar da kullandım. En son geçen sene eylül ayında i5 12500H 4060 16 RAM 360 Hz 🤣
4 Gigabyte ürün deneyimim var. 2'5 yıllık Aero bir kez servis yüzü görmedim. Fan temizliği macun değişimi bile yapamadım. 3 ürün hala sorunsuz çalışıyor. Diğer satın aldığım 4. ürün ekran kartı hatalı geldi ve hemen iade ettim. Çok sağlam marka ve bazı modelleri fantastik kaliteli.
Hedefiniz 2 sene kullanmak. Ama ürüne alışınca vazgeçmez zor olacak size 😅
Ürün gelince mutlak inceleme test bekliyorum. Büyük meraktayım. Son bir ayda forumdan tavsiyem üzerine 2 arkadaş 23-24 model Aorus aldı ve şimdilik çok memnun.

Umarım sıkılmazsınız. 4K oyun ve 4K kayıt sıcaklıkları(monitör yok)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İncelemek için anca fırsat bulabildim kusura bakma hocam yaz okulu bu aralar çok yoğun eve gelip direk bayılıyorum. Hocam ürün gelsin bütün izlenimlerimi anlatacağım emin ol. Attıklarını inceledim bence gayet iyi değerler.

Hocam şansa bakın. Uzun zamandır Avrupa'dan bir arkadaşa çeşitli Aorus Legion. Tavsiye ediyordum. Arkadaş çok şans ve zor şekilde 1100€ ya i9 13900HX 4070 15'6 2K 165Hz 1 TB SSD Aorus 15X aldı 🤣🔥😅 bende aşırı sevindim. Çok garip bir indirim. O fiyat Tayvan'da bile zor gerçekten. Ürün Rusya da bile 185-190 bin ruble civarı. En iyi indirim zamanında 145 bin ruble idi. Son 1 ayda siz dahil 4 arkadaş Aorus aldı. 3 23 seri, 1 24 seri bakalım siz memnun olacak mısınız? Diğer arkadaşlar yazmıyor en son memnun olduklarını biliyorum. Eğer sorun olsaydı bana yazarlardı diye tahmin ediyorum 😅
Sizin ürünü merakla bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı