ASUS ROG STRIX G16 vs HP Omen 16 vs Acer Predator Helios Neo 16

Bütçe
60.000

OSCAR_ADAM

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ortalama 2 aydır laptop araştırması yapıyorum ve bu 3 laptopta kesin karar kıldım fakat hangisi alacağımı bilemedim hangisi daha iyi.
Artıları ve eksikleriyle yazarsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

N11'den ASUS ROG STRIX G16 G614JI-N3187 i7-13650HX 16 GB 1 TB SSD RTX4070 16" DOS dizüstü bilgisayar seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Tüm laptoplara 32 GB RAM DDR5 ve 2 TB SSD takviyesi yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ona nasıl dikkat ediyoruz?

Intel 13. 14. nesil problem şeklinde Google'da aratın bunun hakkında bir sürü yazı ve video var. Genel anlamda anlatacak olursam 60 w üzeri çeken işlemcilerde çökmeler meydana geliyor ve bu çipin yapısını bozuyor çökmeler artıyor, laptop olduğu için böyle bir sorunda anakart değişmesi gerekecek intel bu sorunu kabul etti ve bios güncellemesi yayınlayacağını söyledi yüksek watt çökme meydana getiriyorsa muhtemelen ilk bios güncellemesi gelen watt'ı kısıtlamak için olur bu da performans düşüşü demek sonrasında ne zaman gelir tabi bilinmez optimize etmeye çalışırlar gibi geliyor. Bunların hepsi kendi düşüncelerim. Az para vermiyorsunuz yerinizde olsam iyice araştırıp alırdım muhtemelen işimi şansa bırakmaz amd alırdım.

Intel 13. 14. nesil problem şeklinde Google'da aratın bunun hakkında bir sürü yazı ve video var. Genel anlamda anlatacak olursam 60W üzeri çeken işlemcilerde çökmeler meydana geliyor ve bu çipin yapısını bozuyor çökmeler artıyor, laptop olduğu için böyle bir sorunda anakart değişmesi gerekecek Intel bu sorunu kabul etti ve BIOS güncellemesi yayınlayacağını söyledi yüksek watt çökme meydana getiriyorsa muhtemelen ilk BIOS güncellemesi gelen Watt'ı kısıtlamak için olur bu da performans düşüşü demek sonrasında ne zaman gelir tabii bilinmez optimize etmeye çalışırlar gibi geliyor. Bunların hepsi kendi düşüncelerim. Az para vermiyorsunuz yerinizde olsam iyice araştırıp alırdım muhtemelen işimi şansa bırakmaz AMD alırdım.

Araştırdım fakat AMD işlemcili bu fiyata ve bu performansta bir laptop bulamadım sanırım 1 ay daha bekleyip o zaman alacağım umarım o zamana kadar düzelir.
Peki bu 3 laptoptan hangisi olmalı ya da önerdiğiniz daha iyisi var mı?

Araştırdım fakat AMD işlemcili bu fiyata ve bu performansta bir laptop bulamadım sanırım 1 ay daha bekleyip o zaman alacağım umarım o zamana kadar düzelir.
Peki bu 3 laptoptan hangisi olmalı ya da önerdiğiniz daha iyisi var mı?
4060 4070 arasındaki farka kiyasla bu islemci ile seçtiğin işlemciler arasında dağlar kadar fark var. Ben olsam i7 4060 olan modeli alırdım, 10k cebimde kalırdı. Bir düşün.

4060 4070 arasındaki farka kiyasla bu islemci ile seçtiğin işlemciler arasında dağlar kadar fark var. Ben olsam i7 4060 olan modeli alırdım, 10k cebimde kalırdı. Bir düşün.

Evet 4060 almayida düşünüyordum fakat 6 sene civarı kullanacağım için 4070 almayı seçtim.
Zaten taksit ile alacağım o yüzden arada 1000 TL civarı oynuyor ki bu benim için bir sorun değil.
Attığınız laptop için teşekkürler.
Anladığım kadarıyla bu 3 laptop arasında hiçbir fark yok o zaman hangisi daha uygun geliyorsa onu alacağım.

Evet 4060 almayida düşünüyordum fakat 6 sene civarı kullanacağım için 4070 almayı seçtim.
Zaten taksit ile alacağım o yüzden arada 1000 TL civarı oynuyor ki bu benim için bir sorun değil.
Attığınız laptop için teşekkürler.
Anladığım kadarıyla bu 3 laptop arasında hiçbir fark yok o zaman hangisi daha uygun geliyorsa onu alacağım.
Ben Omen alıp o kadar parayi riske atmazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı