ASUS ROG STRIX G513IH-HN002 Dizüstü bilgisayar testleri

AriceN

Hectopat
Katılım
16 Kasım 2020
Mesajlar
2.059
Çözümler
15
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
YAFL da öğrenci
Hocalarım selamlar:
Bugün hem çok mutluyum mutluğumu söyleyeceğim hem de bir sorum olacak.
Mutluluğun sonunda laptop aldım sorunlu geldi ama değişim onaylandı ve bugün yenisi elime ulaştı.

Soru olarak ise Laptop'a inceleme yazmak istiyorum kimse yazmamış hangi testleri yapmalıyım mümkünse hepsini(veya yapabileceklerimi) yazarsanız sevinirim.

İkinci olarak ise elimde Control, Valorant, metro 1-2, Apex Legends, CS:GO, Fortnite, Hitman 1 var (ağır olarak) hangisi sistemi daha iyi ısıtır. (test için)

Laptop: ASUS ROG STRIX G513IH-HN002

Not 1: Yanına Corsair'in 8x2 RAM'lerini aldım isterseniz testleri öyle yapayım.

Not 2: Hocalarım bana bu dönem çok yardımcı oldunuz çok sağ olun umarım benim de size faydam olmuştur.

@xbea @Radeon RX 5500M @Dark Lord of the Sith.
 
Hayırlı olsun. Benimde şuan göz gezdirdiğim bir laptop. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Bende bilgisayar almak istiyorum, aylardır araştırıyorum ve 2-3 laptop arasında kaldım. Biri de bu model. O yüzden sizden batarya testi istiyorum. Oynadığınız bir oyunda şarj yüzde 100 iken ne kadar gidiyor diye bir test yaparsanız, benim ve benim gibi almak isteyen arkadaşları aydınlatmış olursunuz. Birde RDR 2, GTA 5 gibi AAA oyunlarda aldığınız FPS değerlerini ve ayarlarını paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Hayırlı olsun. Benim de şu an göz gezdirdiğim bir laptop. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Bende bilgisayar almak istiyorum, aylardır araştırıyorum ve 2-3 laptop arasında kaldım. Biri de bu model. O yüzden sizden batarya testi istiyorum. Oynadığınız bir oyunda şarj yüzde 100 iken ne kadar gidiyor diye bir test yaparsanız, benim ve benim gibi almak isteyen arkadaşları aydınlatmış olursunuz. Bir de RDR 2, GTA 5 gibi AAA oyunlarda aldığınız FPS değerlerini ve ayarlarını paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Maalesef o oyunlar yok. Daha yeni laptop aldığım için sadece Epic Games'in bedava oyunları var GTA 5 hariç.
Bir de hangi benchmark testlerini yapayım.
 
Userbenchmark'tan genel bir test yapabilirsiniz. Soğutma performansını ve fan seslerini merak ediyorsanız AIDA64'ten stres test yapabilirsiniz. (Tabi çok uzun sürelere gerek yok 3-5 dakikalık bir stres test yeterli olur. Okuma yazma hızını merak ederseniz istiyorsanız Crystaldiskmark'ı kullanabilirsiniz. Ama en mantıklısı-en geneli userbenchmark olabilir.
 
eyse, monitörü eizo'nun testi ile ile test edebilirsiniz. Gerekli bütün arka planlar var test etmek için. Karanlıkta da ışık sızması var mı diye yüksek parlaklık siyah ekranda test yaparsınız.

EIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industry

EIZO MONITOR TEST
www.eizo.be
www.eizo.be

Performans için de basit olarak aşağıdakileri kullanabilirsiniz,
Render için
https://files02.tchspt.com/storage2/temp/CinebenchR23.zip
Grafik için 3dmark ın ücretsiz versiyonu
TechSpot : Tech Enthusiasts, Power Users, Gamers
HDD için
crystalmark.info

CrystalDiskMark

About CrystalDiskMark CrystalDiskMark is a simple disk benchmark software. Download Standard Edition Shizuku Edition Tsukumo Tokka Edition System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019 Architecture x86/x64/ARM64 Installer does not support Windows...
crystalmark.info

Başka da aman aman yapılacak bir test yok. Sağına soluna bakın çatlak çizik bir şey var mı , Klavyede RGB çalışıyor mu, seste bozulma var mı vs..
@yazilimcionline hocam yazmıştı bir süre önce. Bunlara bakabilirsiniz.
 
Hocalarım çok özür dilerim ama maalesef yeni aldığım laptopta sorunlu çıktı (mübarek nasıl bir şans ise) yaptığım testler kadarıyla bir şeyler yazacağım ama fazla bir şeyler yok.
Laptopu iade ettim.
 
Hocalarım çok özür dilerim ama maalesef yeni aldığım laptopta sorunlu çıktı (mübarek nasıl bir şans ise) yaptığım testler kadarıyla bir şeyler yazacağım ama fazla bir şeyler yok.
Laptopu iade ettim.
Hep Casper'a laf atıyorlar ama Asus Rog Strix bile ardı ardına sorunlu çıkabiliyor demek ki..

Casper bilgisayar mı alsam acaba..

 

Geri
Yukarı