Asus ROG Strix GTX 1080 Ti OC Coil Whine Sorunu

Yer
İstanbul
Bilgisayara yeniden Windows kurdum. Windows otomatik driverları indirdi kurdu. Ben de PUBG yükledim. Oyunu ilk açtığımda ekran üç boyutlu oldu. (Aynı sinemalarda ki gibi 3D gözlüksüz bakınca nasılsa o şekilde) Oyunu kapattım açtım 1 2 defa sorun düzelmedi sonrasında GeForce Experience indirdim güncel driver'ı kurdum. Oyunu açtığımda sorun çözülmüştü fakat bu sefer birden bire coil whine başladı. Ekran kartı kullanımı arttıkça seste artıyor. Asus'a kayıt açtım. Bugün yarın iş yerimden kartı almaya UPS kargo gelecektir. Sonuç ne olur? Aşağıdaki şekilde videosunu da çekip linkini kutunun içinde gönderdiğim nota ekledim. Bu arada kart Teknolojipazar sitesinden alınma ve faturası başka bir isme ait. Kart 8 ay önce 4075 liraya alınmış. Para iadesi durumunda iadeyi bana mı yaparlar yoksa faturadaki isme mi? Bu iade kısmı son çare, iade istemiyorum çünkü fatura tutarından iade yaparlarsa zarar etmiş olacağım ve o fiyata bu seviyede bir kart alamayacağım. Bu güncel bir kart olduğu için stokta yok para iadesi deme şansları var mı? Kart çizgi elektronik çıkışlı onlardan temin edebilir miyim sitede stok olmama durumunda? Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir durum bende yaşadım. Asus Strix 1080 aldım 2.el sahibinden üzerinden, daha sonra Coil Whine var diye ASUS'a gönderdim. ASUS'tan İade/Değişim formu geldi 1 hafta içerisinde, bende kartın alındığı yere yani incehesap.com'a bu formu gönderdim. Kart stoklarında olmadığı için para iadesi yaptılar ama 3 ay bekledim. Sizinki nasıl olur bilemem ama benim bu kadar beklememin sebebi kartın 1. sahibinin kartında problem var dediler onun çözülmesini bekledim. Bu arada fatura adı kime aitse ona iade yapılıyor. Stoklarında yoksa para iadesi yapacaklar tabii ki.

@ForAnAngeL @GuiKita

Para iadesi olursa büyük zarar ediyorum ben zaten 4400'e ikinci el aldım. Ayrıca ben 4075 lira paraya böyle bir kart şu zamanlar zor bulurum. Çizgi elektronik distrübitör, asus mağazanın stoklarında yoksa distrübitör'den isteyebileceğimi belirtti umarım bu şekilde olur. Not kağıdına da iade istemediğimi talebim olumlu sonuçlanırsa direk değişim istediğimi yazdım. Değişim olursa fatura sahibine mi ödeme yapıyorlar böyle olursa da sıkıntı olacak bilemiyorum ne yapacağım bide bu coil whine'ın power'dan olma şansı varmı? Evga G3 80+ Gold 850W power kullanıyorum ama amazondan alınmış girişi amerikan dönüştürücü ile kullanıyorum ama şöyle ilginç bir durum var power'ın arkadan tuşunu kapatsam bile anakartın ışıkları rgb'si yanmaya devam ediyor. Güç tuşuna bastığımda 1 saniye açılıyormuş gibi fanlara ışık geliyor sonra kapanıyor. Yani butonu kapatsam bile gelen elektriği kesmiyor. Bu durum Evga'ya özel bir durum mu? Yani normal mi?

PSU konusu hakkında ne desem yanlış olur dostum, başka bir PSU bulabilirsen deneyebilirsin. İade kararı alırlarsa mutlaka ama mutlaka fatura adındaki kişiye iade yapılır o konuda eminim. Benim düşüncem distrübitörde kartı bulma ihtimalin yüksek diye düşünüyorum. Umarım istediğin gibi olur.

Sonuçta bu kart şuan ki en güncel kart temin edilememe şansı yok diye düşünüyorum. Yoksa'da yurtdışından getirtilsin gibi bir talepte bulunma hakkım var mı?

PSU'dan da geliyor olabilir. Bir de orayı dinle. Kendi ekran kartımda baktım. Bende yük altında PSU'dan hafif cızırtı geliyor.

Cızırtı karttan geliyor ona eminim. Kartsız işlemcinin UHD 630 GPU'sunu kullanıyorum. 1 GB Ram verdim LoL'de 100+ FPS alıyor. Power'dan herhangi bir ses gelmiyor.

Sonuçta bu kart şuan ki en güncel kart temin edilememe şansı yok diye düşünüyorum. Yoksa'da yurtdışından getirtilsin gibi bir talepte bulunma hakkım var mı?
Çizgi elektronik gibi kuruluşların zaten bildiğim kadarıyla yurtdışıyla bağlantıları var. 1080Tİ gibi bi kartın piyasada olmama şansı bana da mantıklı gelmiyor. Distrübitör zaten sizi o konuda da bilgilendirir.

Zaten bende olmama şansı olduğunu düşünmüyorum fakat benim kart OC modeli gidipte bana düz modelini verirlerse problem olur oda Neyse bekleyip göreceğiz çok teşekkür ederim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…