Asus ROG Strix GTX 1080 Ti OC Coil Whine Sorunu

Yer
İstanbul
Bilgisayara yeniden Windows kurdum. Windows otomatik driverları indirdi kurdu. Ben de PUBG yükledim. Oyunu ilk açtığımda ekran üç boyutlu oldu. (Aynı sinemalarda ki gibi 3D gözlüksüz bakınca nasılsa o şekilde) Oyunu kapattım açtım 1 2 defa sorun düzelmedi sonrasında GeForce Experience indirdim güncel driver'ı kurdum. Oyunu açtığımda sorun çözülmüştü fakat bu sefer birden bire coil whine başladı. Ekran kartı kullanımı arttıkça seste artıyor. Asus'a kayıt açtım. Bugün yarın iş yerimden kartı almaya UPS kargo gelecektir. Sonuç ne olur? Aşağıdaki şekilde videosunu da çekip linkini kutunun içinde gönderdiğim nota ekledim. Bu arada kart Teknolojipazar sitesinden alınma ve faturası başka bir isme ait. Kart 8 ay önce 4075 liraya alınmış. Para iadesi durumunda iadeyi bana mı yaparlar yoksa faturadaki isme mi? Bu iade kısmı son çare, iade istemiyorum çünkü fatura tutarından iade yaparlarsa zarar etmiş olacağım ve o fiyata bu seviyede bir kart alamayacağım. Bu güncel bir kart olduğu için stokta yok para iadesi deme şansları var mı? Kart çizgi elektronik çıkışlı onlardan temin edebilir miyim sitede stok olmama durumunda? Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının yazılımından silent modu seçin. Ayrıca oyunda vsyn açın büyük ihtimal sorun çözülecektir.

Artık çok geç hocam. Kartı yolladım bugün. Vsync açınca FPS düşecek bu doğrultuda ses azalacak doğru çünkü FPS düşünce ekran kartı kullanımı da azalacak. (Yanlış biliyorsam düzeltirsiniz) kullanım azalınca coil whine sesi azalacak doğru fakat ben PUBG oynuyorum ve bu kartı PUBG'yi en yüksek FPS'de tatmin edici ayarlarda oynamak için yani tam yükte kullanabilmek için aldım. Gerçi monitörüm 144 Hz PUBG'de 144 FPS'de oynasam bile ses yapacaktır. Ekran kartının en az %90'ını kullanacaktır bu FPS'i alabilmek için sistem. Bu sebeple bununda çözüm olacağını sanmıyorum.

Pompanın sesi kesildi şuan. Bir oh çekicem çekemiyorum. Umarım tekrar olmaz. @ForAnAngeL

Aynı kartı bende kullanıyorum. Silent moda alınca kesti sesi. Ama oyuna girerken fps 300 ve üzeri olduğunda ses çıkıyordu. Umarın sorunun düzelir. Hevesle alınıp hayal kırıklığına uğramak gerçekten üzücü bir durum.

@PCBudur Nasıl düzeldi pompanın sesi?

Hiç bir şey yapmadım. Dün akşam forumda takılırken kulaklığı bi çıkarıp bakıyım dedim ses yoktu. Sesi sadece PC'yi yeniden açtığımda 3 4 saniye yapıyo sonra geri kesiliyor bu şekilde yani. Genede götüresim var garantiye başta da yapması normal mi bilmiyorum.
Kartın güç bağlantısını PSU'nun başka bir kablosuyla yapmayı dene olmadı kabloların yerlerini değiştir. Buna benzer bir sorunu ben rastgele bu şekilde düzelttim. Ses yine var ama eskisi şiddeti kalmadı.

Kartı dün Asus'a kargoladım. Artık sorun yok diyip geri yollarlarsa o şekilde yapıcam.
Bende bir hevesle aldım bu arkadaş gibi, 3 aydır kullanamıyorum. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda istediğine ulaşırsın dostum.

Çok sağol , teşekkür ederim. Umarım senin bilgisayarında en kısa zamanda düzelir.
Arkadaşlar süreç baya bi uzadı bayram sonrası haftaya denk geldiği için değişim iade onayı pazartesi yapıldı. Asus'tan rapor bekliyorum. Rapor adresime ulaştığında satıcı firma ile iletişime geçip para iadesi yada değişim alacağım. Sizleri de bilgilendirmiş olayım. Asus teknik servisinden personel aradı değişimini yapabiliriz fakat tekrardan karşılaşabileceğiniz bir sorun 1080 Ti ların PCB sinde olan bir sorun dediler. Yani denk gelebilir gelirse de iade yada değişim yapıyolar tekrar. Tabi her kartta böyle bir şey olacak diye bir durum söz konusun değil. Bundan önce sattığım bilgisayarımda da Strix 1080 Ti vardı. Onda böyle bir problem yoktu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı