ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super ısınıyor

İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Anakart: ASUS TUF B550-PLUS GAMING
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super O8G
RAM: (2x8) 16 GB Crucial Ballistix DDR4 3200 MHz
SSD: Corsair 240GB MP510 NVMe M.2 SSD
Harddisk: Seagate Barracuda 3.5 1TB
Güç kaynağı: Xigmatek hera 850W 80+ Gold
Monitör: ASUS 27" VG278QR 0, 5ms 165Hz.

Merhaba arkadaşlar,

Ekran kartımın sıcaklık değerleri boşta 35-40 derece, %99 kullanımda 75 dereceyi görüyor. Kasamda 3 adet fan var, 1 egzoz 1 üst bir adet de önde konumlanmış. Üstteki fanı ben kendim üste aldım o da ön taraftaydı. Üste almadan önce %99 kullanımda 83 derecede sabit kalıyordu. İşlemci sıcaklığımda 65-70 derece oluyor. İşlemci fanımda stock fan anlayacağınız üzere. Kasadaki fanlar çok kaliteli değil. Üst kısma bir adet daha fan alıp sıcaklığı 65-70 arasına sabitlemek gibi bir amacım var. Bir yandan da işlemci soğutucusundan kaynaklı kasanın camının aşırı ısındığını ve içerideki sıcak havayı yukarıdaki tek fanın tahliye edemediğini düşünüyorum. RDR 2'de 30 dakika sonra cam alev gibi oluyor. Valorant gibi oyunlarda 45-50 derece bandında geziyor ekran kartı. Sonuç olarak, oyunlarda donma, drop vs. olmuyor. Ekran kartında bir sorun var mıdır? Yoksa hava yönetimini güçlendirmem mi gerekiyor? Bu sıcaklığın normal olmadığını düşünüyorum.

cleancoder güzel yazmış tıp mı benim gibi iyi analiz yapmış test ortamları klimalı ve çoğu testler online oyunlar gpu ya değilde CPU ya yüklenen cinsten tesler maalesef yanıltıcı olabilir Türkiye'de bu testleri yapanlara bakın gerçek değerleri görebilirsiniz ben de msi 2070 süper kullaniyorum 2 gündür oturduğum yerde çok boğucu bir hava var 2 gün öncesi CPU 65 gpu en fazla 70 derece idi oysaki 2 gündür CPU 70'72 gpu 70'73 derece ve kasada herşey dahil 13 fan var oda okadar boğucu sıcak ki çocukla dalga geçiyoruz güğümü getirse de surda bir hamam yapalım diye bende kasaya modifiyeler yaptım ama 2070 i 65 derecede tutmak mümkün gözükmüyor kasa mesh 2 devirli fanlar var en düşük devirde de en yüksek devirde de sıcaklık değerleri aynı ancak iki şey fark ediyor filtre leri çıkartınca ve camı açınca Fox 65e70 yada 70e73 gibi senin anlayacağın ortam sıcaklığıla alakalı kasa sıcaklığı kasada bu

Dosya Ekleri

• 15969976722101346669746.jpg
    15969976722101346669746.jpg
    1.019,5 KB · Görüntüleme: 83
Bende gibabyte Aorus RTX 2060 Super var Watch Dogs 2 GPU kullanımı %99 oyunlarda 74derece görüyorum gündüzleri geceleri 72 bende böyle soğutmaya sahip kart bu kadar ısınırmı keşke STRIX alsaydım diyordum ama yaz aylarında normalmiş galiba.

sunduğu grafik, kasa, konum, havalandırma dahilinde bende böyle diğer kullanıcılarda deneyimlerini yazarsa daha verimli olur diye düşünüyorum benim düşüncem arka plaka daha iyi sogutulabilse sıcaklık düşer ,,,,,bulamadığım şey ama nasıl bugünün cfm si düşük fanlarla hek mümkün gozukmuyor
do nin üstü sıcak hava cikisi,alttakiler ekran kartına soğuk hava girisi

Dosya Ekleri

• IMG_20200810_012144.jpg
    IMG_20200810_012144.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında o stok soğutucu ekran kartının arka plakasını ısısını içerde tutuyor ve sıcak havayı hemen dışarı çıkaramıyor ama ekran kartının 74'lere gelmesi normal, 83 dereceler de kullanmak mantıklı gelmiyor bana diğer arkadaşların dediklerine harfiyen katılıyorum. Stok soğutu değiştirdiğin anda kule tipi alıp ve sıvı sogutma onunda çıkışını egzoz fanlarına doğru yaptığın zaman kasanın içi buz gibi olacaktır ve ekran kartının boştaki değerlerini de düşürmek içinde kasa destekliyorsa GPU altına 12cm fanlardan 1 veya 2 adet koyarsanız içiniz rahat eder en azından bu sıcaklarla değil de oyun zevkinize bakarsınız artık.

Aslında o stok soğutucu ekran kartının arka plakasını ısısını içerde tutuyor ve sıcak havayı hemen dışarı çıkaramıyor ama ekran kartının 74'lere gelmesi normal, 83 dereceler de kullanmak mantıklı gelmiyor bana diğer arkadaşların dediklerine harfiyen katılıyorum. Stok soğutu değiştirdiğin anda kule tipi alıp ve sıvı sogutma onunda çıkışını egzoz fanlarına doğru yaptığın zaman kasanın içi buz gibi olacaktır ve ekran kartının boştaki değerlerini de düşürmek içinde kasa destekliyorsa GPU altına 12cm fanlardan 1 veya 2 adet koyarsanız içiniz rahat eder en azından bu sıcaklarla değil de oyun zevkinize bakarsınız artık.
Cevap için teşekkürler. İşlemci fanını değiştirdikten sonra buraya tekrar yazarım.

Cevap için teşekkürler. İşlemci fanını değiştirdikten sonra buraya tekrar yazarım.

Şu ürünleri önerebilirim hocam, Frozr L modeli S'den farklı olarak nikel kaplamalı bakır borulara sahip ve üstünde ışıklandırma var. Cylon 4 de fiyatına göre güzel. Bütçenize göre tercih edersiniz artık.

Bende stock soğutucu ile birlikte kullandım bir süre aynı kartı, bir derece görmedim RDR 2 dahil hiç bir oyunda. Maksimum gördüğüm derece 64. Kartta bir sorun olabilir. Şuan sıvı soğutucu ile kullanıyorum. Sıvı soğutucudan sonra gördüğüm maksimum derece 60.

Bende stock soğutucu ile birlikte kullandım bir süre aynı kartı, bir derece görmedim RDR 2 dahil hiç bir oyunda. Maksimum gördüğüm derece 64. Kartta bir sorun olabilir. Şuan sıvı soğutucu ile kullanıyorum. Sıvı soğutucudan sonra gördüğüm maksimum derece 60.
Kasanızın hava akışı güçlüdür o zaman. Kendini resleme, drop vs. bir sorun yaşamıyorum. Kasamın ön ortasında bir adet yukarıda bir adet ve arkada bir adet olmak üzere 3 fan var. 2 egzoz fan bir de içeri akış veren bir fan. Bu fanlar kasa stock fanı ve cfm düşük. Bir sorun olsaydı, şu ana kadar çıkardı herhalde bir şey.
Kasanızın hava akışı güçlüdür o zaman. Kendini resleme, drop vs. bir sorun yaşamıyorum. Kasamın ön ortasında bir adet yukarıda bir adet ve arkada bir adet olmak üzere 3 fan var. 2 egzoz fan bir de içeri akış veren bir fan. Bu fanlar kasa stock fanı ve cfm düşük. Bir sorun olsaydı, şu ana kadar çıkardı herhalde bir şey.
Hava akışını düzeltirsem 3 fan öne, 3 fanda egzoz olarak kullanırsam. Bir sorun olacağını düşünmüyorum, baktım sıcaklık farkı olmadı. O zaman düşünürüz bir şeyler.

Hava akışını düzeltirsem 3 fan öne, 3 fanda egzoz olarak kullanırsam. Bir sorun olacağını düşünmüyorum, baktım sıcaklık farkı olmadı. O zaman düşünürüz bir şeyler.

Bakın hava akışının tipleri vardır; "pozitif, negatif ve nötr(neutral)" olmak üzere üçe ayrılır. Pozitif senaryoda kasanıza giren hava çıkan havadan fazladır(ör: 3 fan havayı içeri alır, 2 fan egzoz). Negatif senaryoda egzoz fanı sayısı içeri hava alan fan sayısından fazladır, nört senaryoda ise bunlar eşittir.

Hepsinin kendine göre avantajı dezavantajı(toz vb) vardır ama genelde pozitif önerilir. Kule tipi bir soğutucu takacağınız zaman üst ön kısma egzoz takmayın, sadece üst arka kısma(arka egzoza yakın) bir fan takın. Nedeni üst ön kısımdaki fan, kule tipi soğutucuya gelen havanın bir miktarını alır, fazladan birkaç derece ısınmasına neden olur.

Yani siz ön tarafa içeri hava alan 3 fan, arkaya 1 egzoz, üst arka kısma da 1 egzoz takarsanız tamamdır. Kule tipi soğutma olan kasaya böyle öneriyorum, genelde üste 2 egzoz takılan senaryo sıvı soğutma kullanılan senaryodur, o da radyatör içindir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı