Sirkülasyon sıkıntısı olsa işlemci 70 derece ortalamasında çalışmazdı diye düşünüyorum. Bir de stok fanıysa değerler oldukça iyi diyebilirim. 150 TDP bir kartın 144w çekmesi bana anormal gelmedi en fazla 75 dereceyi görmesi gerekirdi bu durumda. Kartın yaşına göre bir termal macun değişimi düşünülebilir çünkü sıcaklığa etki edecek başka bir etken göremedim.
Hayır dostum ben ROG serisi RX580 için konuşuyorum sadece. 570, 590 bilemiyorum artık nasıl. Bu biraz da kasada kullanılan fanların değerlerine, kalitesine bakıyor. 10-15 tane fan olmasına ya da son hızda çalışmasına değil.
Denetim Masası -> Donanım ve ses -> Güç seçenekleri -> Sistem ayarları -> Güç düğmesinin yapacaklarını seçin -> Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir -> Hızlıbaşlatma seçeneğinin tikini kaldırın.
Görsele yüklediğim ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Radeon programından yapılan ayarlar bazen sıfırlanabiliyor bu yüzden de hızlı başlatmayı kapatmak gerekiyor.
Denetim Masası -> Donanım ve ses -> Güç seçenekleri -> Sistem ayarları -> Güç düğmesinin yapacaklarını seçin -> Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir -> Hızlıbaşlatma seçeneğinin tikini kaldırın.
Görsele yüklediğim ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Radeon programından yapılan ayarlar bazen sıfırlanabiliyor bu yüzden de hızlı başlatmayı kapatmak gerekiyor.