ASUS ROG Strix RX 570 86 derece oluyor

Filtreler temiz sayılır. Fanlar biraz tozlu. Önceden maksimum 80 derece olurken şimdilerde 86 görüyor.

Sirkülasyon sıkıntısı olsa işlemci 70 derece ortalamasında çalışmazdı diye düşünüyorum. Bir de stok fanıysa değerler oldukça iyi diyebilirim. 150 TDP bir kartın 144w çekmesi bana anormal gelmedi en fazla 75 dereceyi görmesi gerekirdi bu durumda. Kartın yaşına göre bir termal macun değişimi düşünülebilir çünkü sıcaklığa etki edecek başka bir etken göremedim.

@Tortue bence Nitro+ daha başarılı ama RX 5xx serisindeki tüm kartlar ısınıyor zaten. :D

Hayır dostum ben ROG serisi RX580 için konuşuyorum sadece. 570, 590 bilemiyorum artık nasıl. :) Bu biraz da kasada kullanılan fanların değerlerine, kalitesine bakıyor. 10-15 tane fan olmasına ya da son hızda çalışmasına değil.

Nasıl kapatılıyor?
Görsele yüklediğim ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Radeon programından yapılan ayarlar bazen sıfırlanabiliyor bu yüzden de hızlı başlatmayı kapatmak gerekiyor.

Dosya Ekleri

• hızlı başlatma.PNG
    hızlı başlatma.PNG
    43,5 KB · Görüntüleme: 51
Enter'a basıp kapatınca kaydetmesi gerek.
Enter tuşunu kırıyorum yine eski haline dönüyor.
Denetim Masası -> Donanım ve ses -> Güç seçenekleri -> Sistem ayarları -> Güç düğmesinin yapacaklarını seçin -> Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir -> Hızlı başlatma seçeneğinin tikini kaldırın.
Görsele yüklediğim ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Radeon programından yapılan ayarlar bazen sıfırlanabiliyor bu yüzden de hızlı başlatmayı kapatmak gerekiyor.
Sistem ayarları kısmını bulamıyorum orada nedense.

1612701165989.png

Tamam da bu ayar, yeniden başlatınca ayarları sıfırlıyor. Ayarlar yaptıktan sonra olmuyormuş arkadaşta.
Enter tuşunu kırıyorum yine eski haline dönüyor.

Sistem ayarları kısmını bulamıyorum orada nedense.

Eki Görüntüle 869557
1612701242253.png

Buna bas.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı