ASUS ROG Strix RX 570 86 derece oluyor

@kino TDP değerinin hepsini kullanmasına gerek yok ki. Bendeki kart OC sürümü olduğu halde 90W civarı çekiyor.

Çekse bile 86 derece normal değil. Şurada 140w çektiği yerde bile 70 derecelerde çalışmış ve fark 10 derece seviyelerinde. UV yapılmış ROG Strix kartla 76 dereceye düşecekse yine sorunun kaynağı bu değildir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Enter tuşunu kırıyorum yine eski haline dönüyor.

Sistem ayarları kısmını bulamıyorum orada nedense.

Eki Görüntüle 869557
Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmına tıkladığınız zaman bahsettiğimiz ayarı görebilirsin.
Tamam da bu ayar, yeniden başlatınca ayarları sıfırlıyor. Ayarlar yaptıktan sonra olmuyormuş arkadaşta.
Evet biliyorum fakat konu sahibi Radeon programından ayar yaptığı için sıfırlanmaması adına bu öneriyi sundum.

Ben bu ayarı şimdi kapattım. Yeniden Radeon ayarları üzerinden undervolt işlemini deniyorum.

Mümkünse benim dediğim ayarı da kapatın ve yaptığınız UV ayarlarını buraya atın.

1612701512980.png

1612701522177.png

"Erase autosaved startup settings" ayarının tikini kaldırın.

Konu sahibine de örnek olması açısından kendi kartımdan ve kullandığım ayarlardan bahsedeyim. Namı diğer trafo olan XFX RX 590 kullanıyorum. Kart stok ayarlarda FurMark testinde 195W güç tüketiyor ve 85-88 dereceleri görüyor. Radeon programı üzerinden -90 Frekans Mhz, -110 voltaj, -5 güç limiti ve %75 fan ayarı ile 185W güç tüketiyor ve 75 derece civarında değerler alıyorum FPS kaybı olmadan. Aslında buradaki amaç en stabil ayarları bulmak. Sizde yaptığınız ayarları kartın stok ayarları ile karşılaştırma yapabilirsiniz.

Mümkünse benim dediğim ayarı da kapatın ve yaptığınız UV ayarlarını buraya atın.

Eki Görüntüle 869573
Eki Görüntüle 869574
"Erase autosaved startup settings" ayarının tikini kaldırın.
Bu sefer ayar kayıtlı görünüyor Afterburner programında fakat gel gör ki yine 125W güç çekiyor hocam. Bunun normali 90W olması gerek ya.

MSI Afterburner ve RTSS'i silmeyi deneyin. Bunlar genellikle radeon software ile çakışıp kartın sapıtmasına yol açıyor. İkinci olarak fan ayarını şöyle yapmayı deneyin:
45C %20
55C %25
65C %40
70C %60
75C %80
Sapphire Nitro+ RX 580 kartımda 1071 mv 1400 mhz ile bu ayarlarda 60 derecenin üstünü görmüyorum ses sorunu da olmuyor.

MSI Afterburner ve RTSS'i silmeyi deneyin. Bunlar genellikle radeon software ile çakışıp kartın sapıtmasına yol açıyor. İkinci olarak fan ayarını şöyle yapmayı deneyin:
45C %20
55C %25
65C %40
70C %60
75C %80
Sapphire Nitro+ RX 580 kartımda 1071 mv 1400 mhz ile bu ayarlarda 60 derecenin üstünü görmüyorum ses sorunu da olmuyor.
Hocam ben bu kart ile 950 mV ivmesini bile yakalayabildim, hatta test bile ettim. @Tolga Samet hocam sağ olsun. Fakat ne yazık ki oyunlara girince kart kendinden geçip 140W güç çekiyor. Şimdi dediğiniz gibi RTSS ve Afterburner'i sildim, öyle deneyeceğim.

1612703630487.png

Şu ayarlarımı geçerli saysa yemin ederim gül gibi geçinip gideceğim kart ile. Yok hocam artık kartın üreticilerine sövüp sayacağım, ayarlarımı geçerli saymayıp 120W güç çekmek nedir ya?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı