ASUS ROG STRIX RX 570 boşta 50 derece

Burada bir marka fanlığı yok ben gördüğüm değeri söylüyorum sana ayrıca NVIDIA fanı olsaydım NVIDIA almaya devam ederdim. Sen böyle bir şey görmedin diye olmama ihtimali de yok değil mi?

Dostum sana yalancı falan demek istemiyoruz yanlış anlama, bir ekran kartının boşta 19 20 derece olduğunu ne gördüm ne duydum. Değerleri yanlış görmüş olabilir misin?
 
Hocam; Sistem de hiçbir şey oynamasın, Simsiyah ekraan da çalışsın, Windows kurulu olmasın 15 derece olmaz ya. O kasanın içinde ki diğer ısı havası kendi başına 25 derece zaten. Mümkün değil.
@@dogant peki 15 20 dereceler mümkün mü :)

RX 460 ile 25 Derece'de FPS oynamıştım şantiyede. Ortam sıcaklığı eksi 6 derece falan iken. Böyle bir ortamda CS:GO gibi bir oyun oynuyorsanız mümkün onun haricinde imkansız.

GTX 1070 Gaming X Arma 3'te kışın fan açmıyor mesela ama sıcaklık 45 derece civarında.
 
Sıcaklık değerinde hiçbir problem yok. Ekran kartı sessiz çalışmaya programlı olduğu için 50 dereceye kadar fan çalışmaz bile. Bunu HWMonitor veya ekran kartının kendi sürücü programında görebilirsiniz. Bende de RX5700 var. Aynı değerleri görüyorum.

Siz yine de gürültü sorun olmaz derseniz, AMD sürücü programı üzerinden fanları otomatik ayardan manuele çekip sıcaklık eşiğini düşürebilirsiniz. Yüzde 15 fan hızı ortalama 38 derecede tutuyor kartı. Fakat kişisel fikrim buna hiç gerek yok.
 
Dengeli ayarda kullanıyorum. Yine de bahsedilen değerler boşta sorun teşkil edecek cinsten değiller. Kullanıcılar bu durumu fazla takıntı ediyor genelde.

Sorun teşkil eder demedim ama dengeli modda o sıcaklık bana çok fazla geldi. Şu an GTX 970 olan sistemden yazıyorum GPU sıcaklığı bu şekilde.
Bu da 1070 olan sistem.

1589155038576.png


Kullanım yüzdeleri %9-13 arası.
 

Dosya Ekleri

  • 970.PNG
    970.PNG
    22,5 KB · Görüntüleme: 22
Şöyle bir durum var, ROG STRIX kartlar belli bir dereceye kadar fanları devreye sokmuyor. Bu nedenle fazla olabiliyor, o yüzden bu değer yük altında önemli.
 
@dogant

Standart ayarlarda alınan ortalama değerler bu şekilde gördüğüm kadarıyla.


Açılan konular genelde bu şekilde.

RX 570'i bilmiyorum ben NVIDIA için söyledim siz boşta 50 derece yazınca. Kartın boşta 50 derece olması sorun teşkil etmez ama bundan rahatsız olanlar optimum güç seçeneğini kullanabilirler (NVIDIA). Bu şekilde 30 derecelerde geziyor boşta sıcaklık, sizde buna rağmen 50 derece olması bana ilginç geldi aslında.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı