ASUS ROG STRIX vs MSI Vector vs Casper Excalibur

Evet rahatlıktan ödün tabi verebilirim. Ama alacağım laptopu mesela starbucks olsun onun gibi kafe vb yerlere çalışmaya gitmek için alacağım. O yüzden de taşınabilirlik açısından biraz düşündüm. Keşke cihazları gidip görebileceğim bir yer olsaydı özellikle 18” olan Scar’ı.

Hediye gelen çanta rahat değil sanırım değil mi?
Yanında hediye gelen çanta fena değildir bence hocam ama ASUS E-Store'da daha iyileri mevcut onları alabilirsiniz. Onun haricinde evet dediğiniz gibi Zephyrus çok daha iyi elde/çantada taşıma durumları için. Bendeki TUF laptopta 2.5 kilo ve elde taşıması konforlu değil. Sanırım Scar 18de 2.5 kiloydu. Şimdi sırt çantası almayı planlıyorum laptop elde fazla ağır olduğu için. Zephyrus ve TUF A14 1.5 kilo olduklarından taşınılabilirlik bakımından güzel cihazlar ama A14'ün sadece 4060 bir modeli vardı.

Hocam aslında en iyisi bugün keşfettiğim Lenovo Legion Pro 7i 5080 rtx cihaz. O da zephyrus gibi oled ama çok daha güçlü ve benim için en önemlisi numpad inin olması. Bu arada Vatan’a gidip 18” cihazları da inceledim. Maalesef bana göre değiller. Yani evde zaten 5090 rtx pc olmasa ana bilgisayar olarak alınır taşınır ama şu anda benim için mobilite daha önemli. Ha bu arada Legion dedim ama ne yazık ki 2-3 sebepten onu da alamıyorum. Thunderbolt 5 yok, Parmak izi okuyucu veya Hello Windows yok, arka taraftaki portlar yanlara gelmiş. Çok çok önemli değil ama bir sd kart okuyucusu da yok. Yani ben bu yıl aradığım laptopu ne yazık ki bulamıyorum.

Hocam aslında en iyisi bugün keşfettiğim Lenovo Legion Pro 7i 5080 rtx cihaz. O da zephyrus gibi oled ama çok daha güçlü ve benim için en önemlisi numpad inin olması. Bu arada Vatan’a gidip 18” cihazları da inceledim. Maalesef bana göre değiller. Yani evde zaten 5090 rtx pc olmasa ana bilgisayar olarak alınır taşınır ama şu anda benim için mobilite daha önemli. Ha bu arada Legion dedim ama ne yazık ki 2-3 sebepten onu da alamıyorum. Thunderbolt 5 yok, Parmak izi okuyucu veya Hello Windows yok, arka taraftaki portlar yanlara gelmiş. Çok çok önemli değil ama bir sd kart okuyucusu da yok. Yani ben bu yıl aradığım laptopu ne yazık ki bulamıyorum.
Aradığınız özelliklere sahip laptopu bulmak zor olacaktır tüm bu özelliklere aynı anda sahip olan bir laptopla hiç karşılaşmadım maalesef. İsterseniz bir konu açın bu forumda yada ingilizce olarak Reddit üzerinde de olabilir, önceliğiniz olan özellikleri bir yazın sorun bakalım nasıl öneriler gelecek. Sizde ona göre daha rahat karar verebilirsiniz böylece.

Galiba hiç tahmin etmeyeceğim bir markada (ACER) buldum diyebilirim aradığımı. Kalite olarak nasıldır bilmiyorum. Ama köklü bir firma ve MSI ve Asus gibi Taiwan firması olması sebebiyle herhalde algısal kalite dışında bir eksikliği yoktur diye düşünüyorum.

Bu model Türkiye'de ne zaman satışa çıkar bilmiyorum ama neredeyse her özellik bunda var gibi görünüyor.

Galiba hiç tahmin etmeyeceğim bir markada (ACER) buldum diyebilirim aradığımı. Kalite olarak nasıldır bilmiyorum. Ama köklü bir firma ve MSI ve Asus gibi Taiwan firması olması sebebiyle herhalde algısal kalite dışında bir eksikliği yoktur diye düşünüyorum.

Bu model Türkiye'de ne zaman satışa çıkar bilmiyorum ama neredeyse her özellik bunda var gibi görünüyor.
Helios modelleri iyidir endişe etmenize gerek yok, güzel cihaz.

Merhaba, bende aynı durumdayım.Acil laptop ihtiyacım da olduğu için 5080 ekran kartlı scar 18 laptopu sipariş etmeye çalışıyorum, bankadan kaynaklı sıkıntı var olmuyor.5080 ekran kartlı strix 18 modelini de sipariş verebilirim.
Ne yapacağım bilmiyorum. 😆

Ben 18" olayından kesin vazgeçtim. Benim için taşınabilirlik ve herhangi bir yer de çıkar çalışmaya başla kabiliyetimin yüksek olması lazım. Şu Acer Helios modelleri bir gelsin bakacağım. Legion i9 da benim için hayal kırıklığı. 2025 versiyonu sadece 18" olacak.

Bu arada Omen MAX 5090 modellerin OLED ekranlı olanları da Türkiye'de varmış. Aslında aradığım özelliklere bayağı sahip gibi. Şimdi Helios ile Omen arasında bir tercih yapmam gerekebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı