Çözüldü ASUS ROG STRIX X570-E GAMING BIOS flashback sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wiseeman

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Bugün bilgisayarımı topladım Power tuşuna bastığımda kasaya güç geliyor bütün fanlar RGB'ler çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor. Anakartım ROG STRIX X570-E GAMING işlemcim de Ryzen 9 5900X. Anakartın BIOS güncellemesi yoktur belki diye ASUS'un sitesinden güncel BIOS'u indirdim BIOS flashback yapayım bari dedim. USB'yi BIOS flashback yuvasına takıp tuşuna bastığımda hiçbir problem yok gibi görünüyor. Flashback LED'i yanıp sönüyor muhtemelen yükleme yapıyor bittiği zaman sönmesi gerekir ama 1 saat oldu sönmedi. İşlemi bir alt sürüm BIOS ile denedim tekrar önce CMOS resetledim pili çıkardım tekrar aynı şey 1 saattir LED yanıp sönüyor. LED tamamen sönmediği için de BIOS flashback tamamlanmış olmuyor. Başına böyle bir şey gelen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartım Palit RTX 3080 gamerock OC. Sorunu çözdüm bu arada çok garip bir şekilde. Flash disk exafat biçimindeydi, fat 32 olarak biçimlendirip deneyince çözüldü.
Biraz abuk ve basit bir soru gibi gelebilir ama direkt anakarttan görüntü almaya çalışmıyorsunuz değil mi? 5900X görüntü alabileceğiniz dahili bir GPU bulundurmuyor çünkü. Ekran kartınız nedir? Ekran kartınızdan hiç bahsetmemişsiniz.

Ekran kartım Palit RTX 3080 gamerock OC. Sorunu çözdüm bu arada çok garip bir şekilde. Flash disk exafat biçimindeydi, fat 32 olarak biçimlendirip deneyince çözüldü.

Çözüm
Fat 32 şeklinde ben de yapıyorum fakat aynı sorun bende devam ediyor. Diski formatlarken bölüm olarak ne seçiyorsunuz, ayırma birimi olarak yani varsayılan mı yoksa başka bir değer mi ?

Fat 32 şeklinde ben de yapıyorum fakat aynı sorun bende devam ediyor. Diski formatlarken bölüm olarak ne seçiyorsunuz, ayırma birimi olarak yani varsayılan mı yoksa başka bir değer mi ?
Aynı sorunu şu an bende yaşıyorum, siz sıkıntınızı çözebildiniz mi acaba? Çözebildiyseniz nasıl çözdünüz?

Aynı sorunu şu an bende yaşıyorum, siz sıkıntınızı çözebildiniz mi acaba? Çözebildiyseniz nasıl çözdünüz?
Bu konuda kendim nasıl çözdüğümü anlattım, umarım faydalı olur.

Bende en güncel sürüm üzerinde deniyordum, eve gider gitmez betada olmayan bir sürüm üzerinden deneyeceğim, cevabınız için teşekkür ederim.
Teşekkür ederim dostum, sıkıntısız bir şekilde bilgisayarı kurdum betada olmayan bir versiyonla.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı