ASUS ROG STRIX X570-E GAMING vs MSI MEG X570 ace

B550-E düşünmez misiniz? Ben de aynı işlemciyi satın aldım, 1 adet PCIe 4.0 M2 SSD kullandığınız sürece X-570 almanızı gerektirecek bir neden yok. ROG Strix B550-E öneririm. Overclock konusunda güç kaynağınız yeterli olduğu sürece sıkıntı yaşamazsınız ki böyle bir işlemciyi de overclock ne kadar yapmak isteyeceksiniz orasını bilemem. Şahsen ben O.C anlamında çok sınırlarda dolaşmayı düşünmediğim için B-550E modeli benim için fazlasıyla yeterli. Size de tavsiye edebilirim şayet ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise. X570'den avantajlı olduğu konular da var, fiyat ve chipset sıcaklığı konusunda daha iyi B550-E.

Beklentinizin ve isteğinizin ne olduğunu bilmediğimizden net bir şey söyleyemeyiz. Ama ikisi arasından ROG'u öneririm, müthiş farklar yaşatmaz size ACE almak. Bu arada hocam @EldritchShine çok dağıtmak istemedim konuyu ama size birkaç bir şey sormak istedim denk gelmişken. 1.si işlemciyi 4.8 GHz'ye OC mi yaptınız, hangi voltajda yaptınız ve yük altında sıcaklıklarınız nasıl o soğutucuyla? 2.si RAM'i o değerde OC yapmak için kaç V verdiniz?

Beklentinizin ve isteğinizin ne olduğunu bilmediğimizden net bir şey söyleyemeyiz. Ama ikisi arasından ROG'u öneririm, müthiş farklar yaşatmaz size ACE almak. Bu arada hocam @EldritchShine çok dağıtmak istemedim konuyu ama size birkaç bir şey sormak istedim denk gelmişken. 1.si işlemciyi 4.8 GHz'ye OC mi yaptınız, hangi voltajda yaptınız ve yük altında sıcaklıklarınız nasıl o soğutucuyla? 2.si RAM'i o değerde OC yapmak için kaç V verdiniz?
Merhaba, ben ekran kartım olmadığı için sistemi kuramadım kutularında streçe sarılı bekliyor ürünler maalesef :) İşlemcinin resmi bellek frekansı desteği 3200MHz olarak görünmekte, 3600MHz'ye O.C yapmayı ve mümkün mertebe CL değerini düşük tutmayı istiyorum fakat pratikte işler nasıl yürüyecek bilmiyorum daha deneme fırsatım olmadı. Zaten 3200MHz CL16 ile sabit kalsam dahi, işlemciye o.c yapmasam bile standart halleri benim için fazlasıyla yeterli bu cihazların. Yazdığım değerler kullanmayı hedeflediğim değerleri. İşlemciyi o.c ile 4.8'lere çıkartmakta problem olmuyor araştırmalarıma binaen. Soğutucu Noctua'nın edinebildiğim en güçlü modeli, testlerde gayet iyi değerler veriyor. Dediğim gibi ekran kartı olmadığı için bilgisayarı kurmadım henüz.

B550-E düşünmez misiniz? Ben de aynı işlemciyi satın aldım, 1 adet PCI-e 4.0 M.2 SSD kullandığınız sürece X-570 almanızı gerektirecek bir neden yok. ROG STRIX B550-E öneririm. Overclock konusunda güç kaynağınız yeterli olduğu sürece sıkıntı yaşamazsınız ki böyle bir işlemciyi de overclock ne kadar yapmak isteyeceksiniz orasını bilemem. Şahsen ben O.C anlamında çok sınırlarda dolaşmayı düşünmediğim için b-550e modeli benim için fazlasıyla yeterli. Size de tavsiye edebilirim şayet ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise. X570'den avantajlı olduğu konular da var, fiyat ve chipset sıcaklığı konusunda daha iyi B550-E.

Karşılaşmalarda bir farkları yok gibi hafif güncelleme dışında, para konusunda problemim yok Hero almayı düşünüyordum bekleyecektim stoğu ama X570-E serisiyle arasında pek bir fark göremedim, niyetim uzun ömürlü bir sistem toplamak ve her açıdan bir anakartın verebileceği her şeyi vermesini sağlamak, overclock mu istiyorum serin sağlasın, stabik mi çalışsın seri mi daha iyi iletkenlik kalite mi vs bunları versin istiyorum bu yüzden Hero'dan X570'e modelini almaya karar verdim sizce doğru mu?

Merhaba, ben ekran kartım olmadığı için sistemi kuramadım kutularında streçe sarılı bekliyor ürünler maalesef :) İşlemcinin resmi bellek frekansı desteği 3200MHz olarak görünmekte, 3600MHz'ye O.C yapmayı ve mümkün mertebe CL değerini düşük tutmayı istiyorum fakat pratikte işler nasıl yürüyecek bilmiyorum daha deneme fırsatım olmadı. Zaten 3200MHz CL16 ile sabit kalsam dahi, işlemciye o.c yapmasam bile standart halleri benim için fazlasıyla yeterli bu cihazların. Yazdığım değerler kullanmayı hedeflediğim değerleri. İşlemciyi o.c ile 4.8'lere çıkartmakta problem olmuyor araştırmalarıma binaen. Soğutucu Noctua'nın edinebildiğim en güçlü modeli, testlerde gayet iyi değerler veriyor. Dediğim gibi ekran kartı olmadığı için bilgisayarı kurmadım henüz.
Anladım hocam. Hayırlı olsun, güle güle kullanın :) Sistemi topladığınızda muhakkak konuşmak isterim. Benzer hedef ve düşüncelerimiz var, onun için dikkatimi çekti.

Karşılaşmalarda bir farkları yok gibi hafif güncelleme dışında, para konusunda problemim yok Hero almayı düşünüyordum bekleyecektim stoğu ama X570-E serisiyle arasında pek bir fark göremedim, niyetim uzun ömürlü bir sistem toplamak ve her açıdan bir anakartın verebileceği her şeyi vermesini sağlamak, overclock mu istiyorum serin sağlasın, stabik mi çalışsın seri mi daha iyi iletkenlik kalite mi vs bunları versin istiyorum bu yüzden Hero'dan X570'e modelini almaya karar verdim sizce doğru mu?
En üst seviyelere bakıyorsanız Hero modeli ciddi anlamda kalite standartları yüksek bir model olduğu için tavsiye ederim, daha doğrusu bütçe konusunda sıkıntınız yok ise tavsiye edilmeyecek bir model değil her yönüyle harika bir anakart. Fakat X570'e ihtiyacınız var mı orasına eminseniz alın aksi taktirde dediğim gibi B550 modelleri arasında diğer alt segment X570'leri bile O.C konusunda VRM kapasitesi ve soğutma konusunda olsun bir çok konuda geride bırakıyor Asus'un B550-E modeli. X570'in en iyi modelleri > ROG B550-E > X570'in düşük modelleri > B550'nin düşük modelleri şeklinde sıralama yapabilirim. Zannediyorum yanlış birşey söylemiş olmam... Kısacası ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise B550-E veya en üstlere oynamak isterseniz Hero modeline yönelebilirsiniz.

Anladım hocam. Hayırlı olsun, güle güle kullanın :) Sistemi topladığınızda muhakkak konuşmak isterim. Benzer hedef ve düşüncelerimiz var, onun için dikkatimi çekti.
Çok teşekkür ederim, siz de güle güle kullanın. Mavi ekransız günler diliyorum :)

En üst seviyelere bakıyorsanız Hero modeli ciddi anlamda kalite standartları yüksek bir model olduğu için tavsiye ederim, daha doğrusu bütçe konusunda sıkıntınız yok ise tavsiye edilmeyecek bir model değil her yönüyle harika bir anakart. Fakat X570'e ihtiyacınız var mı orasına eminseniz alın aksi taktirde dediğim gibi B550 modelleri arasında diğer alt segment X570'leri bile O.C konusunda VRM kapasitesi ve soğutma konusunda olsun birçok konuda geride bırakıyor ASUS'un B550-E modeli. X570'in en iyi modelleri > ROG B550-E > X570'in düşük modelleri > B550'nin düşük modelleri şeklinde sıralama yapabilirim. Zannediyorum yanlış bir şey söylemiş olmam... Kısacası ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise B550-E veya en üstlere oynamak isterseniz Hero modeline yönelebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim, siz de güle güle kullanın. Mavi ekransız günler diliyorum :)

Aklım öyle karıştı ki çıkmaza girdim b 550'e nasıl X570'e den daha iyi olabilir onu düşünüyorum faz yapıları aynı diğer özelliklerde de bir fark yok daha iyi diyorsunuz örneğin Hero'yu ama ne bakımdan ister istemez insan sorguluyor çünkü yarın mümkün olursa inşallah sistemimi toplayacağım ve hata yapmak istemiyorum, overclock illaki yaparım sıcaklık el verirse benim isteğim normal şartlarda bile sıcaklık düşük olması kaliteli olması ısınmaması siz b 550'e chipset olarak daha soğuk dediniz ki bu işlemciyi etkileyecektir doğru söylediyseniz ki ben X570'e alırsam ne kadar sıcaklık değerine mal olacağım ona takılmadım desem yalan olur.

Aklım öyle karıştı ki çıkmaza girdim b 550'e nasıl X570'e den daha iyi olabilir onu düşünüyorum faz yapıları aynı diğer özelliklerde de bir fark yok daha iyi diyorsunuz örneğin Hero'yu ama ne bakımdan ister istemez insan sorguluyor çünkü yarın mümkün olursa inşallah sistemimi toplayacağım ve hata yapmak istemiyorum, overclock illaki yaparım sıcaklık el verirse benim isteğim normal şartlarda bile sıcaklık düşük olması kaliteli olması ısınmaması siz b 550'e chipset olarak daha soğuk dediniz ki bu işlemciyi etkileyecektir doğru söylediyseniz ki ben X570'e alırsam ne kadar sıcaklık değerine mal olacağım ona takılmadım desem yalan olur.
X-570'de, PCIe 4.0 veriyolu tamamen Chipset üzerinden iletişim kuruyor. B550'de ise işlemci yani buradaki senaryoda PCIe 4.0 desteği bulunan 5900x, kendi üstünden PCIe 4.0 SSD ile direkt olarak haberleşiyor. Bu da chipset sıcaklıklarında ciddi fark oluşturuyor. Chipset ısısının düşük kalması her açıdan avantaj. Tabii pratikte anakart'ın ömrünü ne kadar kısaltır veya parça ömrüne bir etkisi olur mu bilmiyorum ne söylesem yalan olur.

Edindiğim bilgilerin kaynağı olan Laurent's Choice isimli inceleme yazıları paylaşan kişinin sitesinde yazılana göre;
" it keeps our Chipset cold enough not to require an active cooling solution as seen on the boiling 11 watts X570 chipset, and on the other, the motherboard still benefits from the PCIe 4.0 standard brought in by its CPU.
As a result, we have a cooler, more affordable and arguably more durable motherboard."
Yani kısacası işlemcimiz halihazırda kendisi PCIe 4.0 desteği barındırdığı için anakart'ın chipseti üstünden bir veriyolu kullanmadığımızdan dolayı hem chipset buz gibi çalışıyor hem de PCIe 4.0'ın tüm nimetlerinden faydalanmış oluyoruz B550 ile. Bu açıdan dediğim gibi 1 adet PCIe 4.0 M2 SSD kullanacaksanız, B550-E almanızda herhangi bir sakınca yok. Üretim standartları olarak Hero modeli karşılaştırma yaptığımız kulvarın dışında kalıyor bence, çok üst düzey bir model. Fakat verdiğiniz para kadar arada fark sizin için olacak mı burası önemli.
@ToplayıcıBronuz
Motherboard tier list'e baktığımızda spesifik olarak ROG B550-E'nin diğer modellerden ayrıldığını ve en üst seviye olan Tier S klasmanında puanlandığını görüyoruz. Hero modeli 300 Amper akış altında test edilen en üst seviyede puanlanan anakart modelleri arasında olduğu gibi, B550-E'de yine Tier S olarak 250 Amper 5900x işlemci üzerinde test edilerek bu sırayı almış. Yani ciddi anlamda iyi bir anakart B550-E modeli aşağıda görebileceğiniz üzere.

Tier S: 300A current draw on little ambient airflow (i.e below a big air cooler in a well-ventilated case), maxed out 5950X and 3950X on liquid nitrogen (LN2) overclocking
Asus: X570 Crosshair VIII Hero, Crosshair VIII Dark Hero
Gigabyte: X570 Aorus Xtreme, B550 Aorus Master
MSI: X570 Godlike, Creation

Tier S-: 250A current draw on little ambient airflow, maxed out 5900X and 3900X on liquid nitrogen (LN2) overclocking
Asus: X570 X570-E, Pro WS Ace, B550 B550-E
Asrock: X570 Taichi, Phantom Gaming X, Creator, B550 Taichi
Gigabyte: X570 Aorus Master, B550 Aorus Pro (& AC & AX) (ATX), Vision D
MSI: X570 Ace, Unify, Tomahawk, B550 Tomahawk, Edge (ATX), Carbon

Tier A: 200A current draw on little ambient airflow, maxed out 5950X and 3950X on ambient cooling, 2700x on LN2
Asus: X570 X570-F, TUF Plus, Prime Pro, Crosshair VIII Impact, X570-I, X570-P, B550 B550-A, B550-F, TUF Plus (ATX & mATX & mATX WiFi), X470 Crosshair VII Hero, B450 TUF Pro S (mATX), X370 Crosshair VI Extreme
Asrock: X570 ITX/TB3, B550 Extreme 4, Steel Legend (ATX), Velocita X470 Taichi (Ultimate), X370 Taichi, Professional Gaming
Gigabyte: X570 Aorus Ultra, Pro (ATX), B550 Aorus Elite (ATX) X470 Gaming 7
MSI: B550 A-Pro, Gaming Plus, Mortar

Kısacası şu video gayet iyi açıklıyor neden B550-E'nin fiyatıyla X570'leri geride bırakıp üstüne getirdiği avantajlar ile en üst seviye anakartlar arasında olduğunu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeri gelmişken videoyu paylaşmış olayım izlenme sayısı düşük bir kanal fakat çok teknik ve hayati bilgileri inceliyor. Gerçekten iyi bir inceleme kanalı kendisi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı