SunseTTime
Centipat
Daha fazla
Merhaba, Ryzen 5 7600x rx 9060 xt 16gb sistemime LG 27" ULTRAGEAR 27GS75Q-B 1Ms 180Hz QHD monitör satın aldığım fakat oyun fark etmeksizin hareket halinde sol sağ dönerken ekranda akıcılık sorunları yaşadım. FPS sabit değilken oynanma şansı yoktu bildiğin kare kare görseller oluşuyor tekliyor, FPS sabit olunca da micro teklemeler, motion blur sorunları vs. devam ediyordu. Zaten detaylı bir konu açtım ama dönüş yapan olmadı oradan da tüm sürecimi okuyabilirsiniz şu an sizin için özetlemeye çalıştım. İşte bu tekleme takılma sorunları harici üründe ciddi bir ışık sızması mevcut. Buna istinaden iade edebilmek adına ürüne servise gönderdim ve ışık sızması cidden fazla olduğu için %100 rapor çıkar dedi yetkili kişi. Ürünü iade edince oyunlarda akıcılık noktasında sorun yaşamayacağım, sistemimle uyumlu ve herhangi bir ciddi kronik sorunu olmayan ürün arıyorum. Asus Rog Strix XG259CS yaşadığım şehirde Vatan'da stokta görünüyor ve ChatGPT 12.000-15.000 TL'ye kadar beklentimi karşılayacak daha iyi bir ürün olmadığını belirtti. Bunun en temel sebebi de bu monitörde VRR ile ELMB'nin eşzamanlı açılabilmesi kaynaklıymış. Araştırınca aklıma yattı geri kalan özellikleri de iyi duruyor sadece önceki LG'ye göre renk gamutu biraz zayıfmış ama geri kalan her şey çok daha iyi olduğundan gözümün renk farkını pek seçemeyeceğini belirtti yapay zeka. Ne kadar doğru bilmiyorum ama ciddi bir fark yoksa esas sorun olan teklemeler geçince bence memnun kalırım diye düşünüyorum. Fakat siz bir eleştiride bulunmuşsunuz ELMB açıkken strobe crosswalk sorunu oluyor diye. O biraz kafamı karıştırdı aslında ürünü almayı düşünüyordum ama benim rahatsız olduğum sorunlara benzer oyun oynarken ya da dizi film izlerken ekranda gölge hissiyatı mı yaratacak yani tam anlayamadım. Ya da bunu minimize etmek için bir ayar yaptınız ve o sorun da çözüldü mü? Sizden dönüş bekliyorum. (Test yaptığım ve sorun yaşadığım oyunlar: Rainbow Six Siege, Dead By Daylight, Dying Light, Battlefield 1 yani şu anlık oynadığım tüm oyunlar...)Değişken od ayarını 13 yap.
Son düzenleme: