ASUS ROG SWIFT PG279Q oyuncu monitörü incelemesi

Hakan Pekdemir
Videodan gördüğüm kadarıyla BLB sorunu gözükmüyor, Glow konusunu incelediniz mi? Merkezden kullanım mesafesinde iken yanlara doğru gittiğinizde zıt köşede bir beyaz parlama oluyor mu? Direk baktığınızda gözükmeyen ama bu şekilde baktığınızda ortaya çıkan bir parlama?

Dediğiniz türde bir parlama yok. Panelin görüntü vermesiyle alakalı verdiği bir parlama var. Ekte fotoğraflar attım. Fotoğrafta daha çok belli oluyor ama gerçek gözle o kadarı belli olmuyor. Flaşsız çekim yaptım. Flaş direk ekranda patlıyor yoksa, onun için resim kalitesi iyi çıkmıyor. Yinede bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    118,2 KB · Görüntüleme: 180
  • 2.jpg
    81,4 KB · Görüntüleme: 260
  • 3.jpg
    106,4 KB · Görüntüleme: 158
  • 4.JPG
    50,8 KB · Görüntüleme: 164
  • 5.JPG
    43,1 KB · Görüntüleme: 172
  • 6.JPG
    66,4 KB · Görüntüleme: 153

Hocam haklı olabilirsin. Fotoğrafları hep internetten aldım, çünkü evimde internet erişimi sıkıntılı idi o günlerde.

Monitörde rastlanan ışık sızması veya buna benzer sorunlardan bahsetmeyi de unutmuşum. Ancak forumlarda aratırsanız, ilk seri üretimlerinde sıkıntılarla karşılaşıldığı anlaşılabilir. Fakat benim test ettiğim üründe böyle bir soruna rastlanmadı.

Hakan Pekdemir
Hocam fotoğraflardan ziyade birazdan paylaşacağım videodaki gibi kayıt alıp ona göre kendinizdeki monitörü kıyaslayabilirsiniz. Hani derdim sendeki veya diğer arkadaştaki ürün kusurludur veya kusursuzdur değil ben sadece bu konuda çok çektim, yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu kusurlar kimi insanı etkilerken kimilerini de hiç etkilmiyor nedense...
shooters001

Anlıyorum hocam, lakin bu tür konular kişisel ürün fotolarıyla, videolarıyla daha leziz oluyor. Kendi adıma böyle olduğunu ve bir çok arkadaşında bu tarz incelemeler hoşuna gittiğini düşünüyorum. Sonuçta insanlar, yeni bir şey alınca onun sevincini formlarda paylaşmayı sever, ben konun daha etkili olması için söyledim. Birde bu tarz kullanıcı incellemeleri insanları, daha doğru bilgiye sevk etmeli. Bu tür konular bence, ahım şahımdan ziyade, harbi incelemelere dayanmalı, yeri gelip firmayı ve ürünü yerden yere vururken yeri geldiğinde baş tacı edilmeli. Yoksa kalite kavramı nasıl adaletli oluşacak ki. Bir satıcı veya etiklik dışına çıkan bir editör, ürünlerin belli başlı olumsuz gördükleri yanları söyleyip direk olumlu yanları üzerinde dururlar. İncelemeleri tarafsızlık ve 100% kullanıcı çıkarlarına yapan editörler malasef çok değil... İşte burda senin benim gibi kullanıcıların, ürünleri her yönüyle ve tecrübelerini de katarak tanıtması diğerleri için bulunmaz bir fırsat yaratıyor...

Yeri gelmişken kendi tecrübemi'de paylaşayım. Bende bu tarz monitör arıyordum ve Acer Predatör XB 271hu modelini bir kaç defa Amazon üzerinden satın aldım ama malesef sorunsuz ürüne denk gelemedim. Hemen hemen hepsinde glow sorunu vardı. Blb Asus a oranla daha az çıkıyor acerda. Bir çoğunda da ölü piksele rastlayınca bir süre peşini bıraktım bu monitörlerin. En son asus rog pg 279q almayı düşünüyorum ama bir çok olumsuz yorum gördüm, kusurlarını dile getiren kullanıcıları dinledim. Kısacası pek sorunsuz tutturabileceğime inan pek güvenemiyorum. Çünkü olay piyango olayına dönmüş. Hepsi sorunludur diyemiyorum gerek asus gerek acer için çünkü gayet temiz gayet kusursuz ürün yakalayanlar var. Ama bir türlü bana denk gelmedi...Bendeki en son iade ettiğim monitördeki ıps glow paylaşayım sizlerlerle. İnan beni çok rahatsız ediyor bu glow meselesi. Tamam blb kadar sürekli çıkmıyor ama az açınızı değiştirdiğnizde karanlık sahnelerde baş gösterip tüm estetiğin içine ... Bir kaç elde Asus deneyeceğim gene benzer sorunlu monitör denk gelirse bu seriyi es geçeceğim artık. Sizlerdeki ürünleri soruyorum, çünkü sağlam olması bana daha çok cesaret veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• qBoP1V.jpg
    272 KB · Görüntüleme: 156
PG279Q ile PG278Q farkı nedir biri bana açıklayabilir mi?

@emrah_8

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PG279Q ile PG278Q farkı nedir biri bana açıklayabilir mi?

PG279Q IPS Panel, 4ms tepki süresi, G-SYNC 165 hz tazeleme, 1 DisplayPort, 1 HDMI bağlantısı var.
PG278Q TN Panel 1ms tepki süresi, G-SYNC 144 hz tazeleme, 3D Vision, 1 DisplayPort bağlantısı var.

Hakan Pekdemir
Az miktarda glow gözüküyor, lakin benimkinden daha iyi. Ben videomda biraz eksrim açılardanda görüntü aldım, normalde kullanım mesafesinden bakılır. Monitörün tam karşısında iken biraz sağa veya sola kaydığında seni rahatsız ediyorsa yüksek glow olarak tabir edebilir ama rahatsız etmiyorsa normal kabul edilir. Tamamen glowsuzu yapılamıyor mu? Tabiki yapılıyor ama üreticiler masraf olmasın, karımdan gitmesin diye onu uygulamıyorlar anlaşılan. Sırf bunun için Tn panelli olanı mı alsam bunu alsam ikilem yaşıyorum. Blb sürekli gözüken bir ışık sızması, glow ise farklı açılarda ortaya çıkan, sanki fener tutulmuş gibi olan bir durum. Ipslerde tabiki glow var ama kimisinde çok (benimki gibi) kimsinde az. Ve en zordu doğru tespit edebilmek.

Sanırım sadece siyah alanlarda çok az gözüküyor bu glow olayı, onuda büyük ihtimalle panelin üzerine oturan dış çerçevesinin panele aynı oranda basmamasıyla alakalı gibi geldi bana. Işığı bir yere hapsetmek oldukça zor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…