ASUS ROG Zephyrus GA503RM-HQ122 takılmalar, donmalar oluyor

Wanleast

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, daha alalı 1 ay olmayan Asus ROG Zephyrus GA503RM-HQ122 bilgisayarımı freedos şekilde aldım, bilgisayarımda gereksiz yere minik takılmalar donmalar yaşamaktayım ve bu sadece oyun oynarken değil, mesela netflix party'de tam ekranda bir şeyler izliyorum klavyeye veya mouse etkileşim halinde olunca minik takılmalar oluyor, böyle donuyor gibi sesinden anlıyorum. Oyunlar da da mesela şu an test edebileceğim bir GTA V var onu da oynarken takılmalar oluyor anlam veremiyorum. Gittim bilgisayara windows 11 home single language kurdum ve hemen ardından windows update den güncellemeleri, sürücüleri yükledim. MyAsus ve Armoury Crate programlarını da yükledim ve kontrollerimi sağlıyorum, kısacası freedos aldıktan sonra yapılabilecek şeyleri yaptım ve neden böyle bir sorunla karşı karşıyayım anlamıyorum, bundan önce kaç senelik bilgisayarım vardı onda da aynı sorun oluyordu bir şey yaparken minik minik takılmalar oluyordu milisaniyelik takılmalar bunlar, aynı şeyleri bu bilgisayarımda yaşamak can sıkıcı bir şey, ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz?

Satın aldığım bilgisayar;

BIOS güncellemeni önerebilirim. Eğer bununla ilgili bilinen bir sorun varsa yeni BIOS sürümüyle birlikte çözülmüş olabilir.

Güncel BIOS dosyası:

BIOS nasıl güncellenir videosu. Türkçe alt yazı ile izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS güncelleme işleminin tamamen senin sorumluluğun altında gerçekleşeceğini belirtmek isterim.

Video ile örnek atarsanız daha iyi anlaşılabilir.
Ya şu an söylediğim gibi sorunlar yok arada oluyor çözemedim, belki de oyun oynadıktan sonra oluyordur hiçbir fikrim yok ama yani ara ara oluyor ve deli ediyor beni.

BIOS güncellemeni önerebilirim. Eğer bununla ilgili bilinen bir sorun varsa yeni BIOS sürümüyle birlikte çözülmüş olabilir.

Güncel BIOS dosyası:

BIOS nasıl güncellenir videosu. Türkçe alt yazı ile izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS güncelleme işleminin tamamen senin sorumluluğun altında gerçekleşeceğini belirtmek isterim.

Güncellemenin faydası olacak mıdır ki pek bilgim yok da.

Ya şu an söylediğim gibi sorunlar yok arada oluyor çözemedim, belki de oyun oynadıktan sonra oluyordur hiçbir fikrim yok ama yani ara ara oluyor ve deli ediyor beni.
Touchpad sürücüsünü silmeyi ve sitesinden tekrar indirmeyi deneyebilirsiniz. Bazen touchpad klavyeyi kilitleyebiliyor.

Aynı sorunu farklı iki bilgisayarda da yaşıyorsanız, başkaları bu sorunu yaşamıyorsa ve sadece tuhaf bir tesadüf değilse, iki bilgisayarda da ortak kurduğunuz yazılımları gözden geçirin. İki bilgisayarda da aynı olan yazılımları teker teker yeni bilgisayarınızdan kaldırıp deneyin. En başta MSI Afterburner, Aida64 ve benzeri sistem izleme ve overclock yazılımları ile başlayıp en önemsiz gördüğünüz ortak yazılımlar da dahil devam edin.

Aynı sorunu farklı iki bilgisayarda da yaşıyorsanız, başkaları bu sorunu yaşamıyorsa ve sadece tuhaf bir tesadüf değilse, iki bilgisayarda da ortak kurduğunuz yazılımları gözden geçirin. İki bilgisayarda da aynı olan yazılımları teker teker yeni bilgisayarınızdan kaldırıp deneyin. En başta MSI Afterburner, Aida64 ve benzeri sistem izleme ve overclock yazılımları ile başlayıp en önemsiz gördüğünüz ortak yazılımlar da dahil devam edin.
Hiç ortak nokta yok, ne program ne uyguladığım bir yöntem.

Touchpad sürücüsünü silmeyi ve sitesinden tekrar indirmeyi deneyebilirsiniz. Bazen touchpad klavyeyi kilitleyebiliyor.
Bununla alakası olduğunu sanmıyorum.

Bilgisayarda darboğaz oluyor olabilir mi, anlamıyorum da pek?

Son düzenleme:
Deneyin derim.

laptopta darboğaz olmaz
Ya açıkcası touchpad ile alakası yoktur çünkü, videolar oyunlar minik minik droplar yiyor böyle mesela video izliyorum minik bi donma oluyor sesten anlaşılıyor drop yediği, ama deneyeceğim.

Deneyin derim.

laptopta darboğaz olmaz
Bende ona anlam veremiyorum işte ne alaka?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı