ASUS ROG Zephyrus M16 GU604VZ-CS94 vs ASUS ROG Zephyrus M16 GU604VI-M16

Smmmhunter

Megapat
Makaleler
1
Yer
Tulum, Meksika
ROG Zephyrus M16 almak istiyorum fakat RTX 4070 ve RTX 4080 arasında çok fiyat farkı var. Biraz araştırdığımda da "RTX 4070 Mobile almayın." başlıklı çok içerik var.
Acaba yeni nesli mi beklesem diye düşünmüyor da değilim. İkinci bir görüş almak istiyorum sadece.

Fiyat farkı şu şekilde:
ASUS ROG Zephyrus M16 GU604VZ-CS94 Intel i9-13900H 16 GB 1TB SSD RTX4080/12G 16" QHD 240Hz (2023)

$2,699.99 / 77.107, 39 TL

https://www.bestbuy.com/site/asus-r...f-black/6535879.p?skuId=6535879&intl=nosplash
ASUS ROG Zephyrus M16 GU604VI-M16.i94070 Intel i9-13900H 16 GB 1TB SSD RTX4070/8G 16" QHD 240Hz (2023)

$1,499.99 / 43.031, 86 TL

https://www.bestbuy.com/site/asus-r...070-1tb-ssd-off-black/6535501.p?skuId=6535501

Bekliye bekliye nereye kadar Zephyrus harika bir seri ihtiyacını karşılıyor ise al gitsin yok diyorsan beklerim ederim bekle 2025 gibi anca çıkar diye düşünüyorum.

Bekliye bekliye nereye kadar Zephyrus harika bir seri ihtiyacını karşılıyor ise al gitsin yok diyorsan beklerim ederim bekle 2025 gibi anca çıkar diye düşünüyorum.
Hocam 4070 mi 4080 mi sorusu aklıma takıldı. Arada ciddi bir fiyat farkı var.

Yeni nesil ne zaman gelecek ki her yıl yenisi çıkmıyor iphone gibi değil ekran kartı.
Yeni nesil derken işlemciden bahsetmiştim. Sonuçta Intel işlemcilerde nesil çok farkediyor. Ama galiba 14. Nesile kötü diyorlar.

Fark var iyi fark var bütçe yetiyorsa alın 4080.

Yeni nesil derken işlemciden bahsetmiştim. Sonuçta Intel işlemcilerde nesil çok fark ediyor. Ama galiba 14. nesile kötü diyorlar.

Size şöyle diyeyim işlemci bekle sonra ekran kartı çıkıyor onu bekle yine işlemci çıkıyor şu an kullandıgımız ekran kartları örnek veriyorum GDDR6 iken 5000 serisi GDDR7 kullanılacak diyorlar ve üst modellerde mi kullanacaklar belli değil gittikçe iş karışıyor sıkıntı :D

İşte bütçe ucu ucuna yetiyor. Fakat düşününce RTX 4070 alıp bütün setup'ı kablosuza çevirebilirim. Artı olarak monitör değiştirebilirim. RTX 4080 olanı alırsam dediğim şeyler baya aksayacak.

Size şöyle diyeyim işlemci bekle sonra ekran kartı çıkıyor onu bekle yine işlemci çıkıyor şu an kullandıgımız ekran kartları örnek veriyorum GDDR6 iken 5000 serisi GDDR7 kullanılacak diyorlar ve üst modellerde mi kullanacaklar belli değil gittikçe iş karışıyor sıkıntı :D
Evet her seferinde biraz daha mı beklesem ikilemine giriyor insan. Sonra da yeni çıkanları görünce keşke bekleseydim diyorsun.

İşte bütçe ucu ucuna yetiyor. Fakat düşününce RTX 4070 alıp bütün Setup'ı kablosuza çevirebilirim. Artı olarak monitör değiştirebilirim. RTX 4080 olanı alırsam dediğim şeyler bayağı aksayacak.

Evet her seferinde biraz daha mı beklesem ikilemine giriyor insan. Sonra da yeni çıkanları görünce keşke bekleseydim diyorsun.

Beklentiniz nedir önce onu anlayıp yönelmek gerek 4070 isteklerinizi belki de çok karışılıyor bile olabilir setup dizme çok mantıklı geliyor ama dediğim gibi neye veya ne kadar güce ihtiyacınız var?

İşte bütçe ucu ucuna yetiyor. Fakat düşününce RTX 4070 alıp bütün Setup'ı kablosuza çevirebilirim. Artı olarak monitör değiştirebilirim. RTX 4080 olanı alırsam dediğim şeyler bayağı aksayacak.

Ben sadece kendi görüşüm ve yaptığım DDR5 sistemli laptopları beklemek oldu ekran kartlarını karıştırınca kafayı yememek elde değil yetişmek imkansız :(

Beklentiniz nedir önce onu anlayıp yönelmek gerek 4070 isteklerinizi belki de çok karışılıyor bile olabilir setup dizme çok mantıklı geliyor ama dediğim gibi neye veya ne kadar güce ihtiyacınız var?
Okula getir götür yapıcam fakat şuan ki sistemimden de güçlü olsun istiyorum. Ondan dolayı araştırmalarım sonucu Rog Zepyhrus serisini gözüme kestirdim. Her çok estetik hem ince hem de çok ağır değil özelliklerine göre. Laptopta Starfield, Cyberpunk, WD: Legion gibi AAA oyunları da oynayacağım. Ekran olarak 2K bir ekrana sahip. Fakat 4070'in 2K'da ki fps değerleri ortada. Ondan dolayı ikilemde kalıyorum.

Okula getir götür yapacağım fakat şu anki sistemimden de güçlü olsun istiyorum. Ondan dolayı araştırmalarım sonucu ROG zepyhrus serisini gözüme kestirdim. Her çok estetik hem ince hem de çok ağır değil özelliklerine göre. Laptopta Starfield, Cyberpunk, WD: Legion gibi AAA oyunları da oynayacağım. Ekran olarak 2K bir ekrana sahip. Fakat 4070'in 2K'daki FPS değerleri ortada. Ondan dolayı ikilemde kalıyorum.

O zaman 4080 alman daha sağlıklı olur ben G14 2023 RTX 3050 6 GB olanını kullanıyorum Zephyrus farklı bir dünya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı