Asus RX 480 sinyal yok sorunu

Halit57

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2018
Mesajlar
243
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar dün bir iki kere mavi ekran hatası aldım. Daha sonra sinyal yok yazdı açtığım da. Fark ettim ki ekran kartının fanları dönmüyor ancak güç geliyor. Çıkartıp taktım yine olmadı. Sanırım bozuldu. Tamir yapılır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla bilgisayarını açtığında görüntü gelmiyor. Mavi ekran sorunu bazen sürücü hataları kaynaklı olabiliyor. En son bilgisayarda bu hataları almadan ne yapıyordun? Ekran kartının tam modelini ve bilgisayarının diğer donanım özelliklerini yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
 
Anladığım kadarıyla bilgisayarını açtığında görüntü gelmiyor. Mavi ekran sorunu bazen sürücü hataları kaynaklı olabiliyor. En son bilgisayarda bu hataları almadan ne yapıyordun? Ekran kartının tam modelini ve bilgisayarının diğer donanım özelliklerini yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
Daha önce bişey yapmadım ya Fifa 19 filan oynuyorduk arkadaşla. Birden mavi ekran verdi bilgiler toplanıyor filan yazdı. 2 kere oldu daha açmadım. Daha sonra işlemci yi söktüm bi temizlik yaptım termal macun değişme zamanı gelmişti. Değiştim taktım işlemciyi o arada ekran kartının lehimlerinede az macun geldi işlemciyi düşürdüm. Sonra topladım görüntü hiç gelmedi. Kartı yavaş yavaş ıslak mendille sildim kuru bezle temizledim çıkardım taktım sonuç aynı. Pc diğer bileşenleri FX 8350 işlemci 8 gb gskill 1866 mhz Ram ekran kartı Asus RX 480 4 GB genel olarak bu. Oyun sırasında kasa gayet soğuktu hava akımı gayet iyi zaten hiçbir ısınma yoktu ki kartın sıcaklığı da ortalama yük altında 60 derece filan. Karta güç geliyor ama fanlar dönmüyor. Bios açmaya çalıştım onunda ekranı gelmedi. İşlemci Onbord çıkışı olmadığı için kartsız da açılmıyor.
 
Tek slot mu yoksa çift slot ram kullanıyorsun ? Eğer çift ise birini çıkar çalıştır, olmadı diğerini çıkar çalıştır. Tek ise bulabilirsen ddr3 ram bul ve tak sorun ramde olabilir.
 
RAM'ler çift slot ama sorun onlarda olsa da fanların dönmesi gerekmez mi?

Şimdi dostum, ekran kartını çıkardıktan sonra onboard üzerinden dene eğer PC açılmaz ise ekran kartında problem olmayabilir. RAM'leri dediğim gibi çıkar tak veya başka bir RAM ile dene. Güç kaynağını kontrol et. Sen bu temizlik esnasında parçalarından birini bozmuş olabilirsin. Sisteme overclok yapmış mıydın? Benim aklıma bunlar geliyor. Eğer bu işlere elin yatkın değilse çok bulaşma bir tamirciye götürmen senin için daha iyi olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi dostum, Ekran kartını çıkardıktan sonra onboard üzerinden dene eğer pc açılmaz ise ekran kartında problem olmayabilir. Ramleri dediğim gibi çıkar tak veya başka bir ram ile dene. Güç kaynağını kontrol et. Sen bu temizlik esnasında parçalarından birini bozmuş olabilirsin. Sisteme overclok yapmış mıydın ? Benim aklıma bunlar geliyor. Eğer bu işlere elin yatkın değilse çok bulaşma bir tamirciye götürmen senin için daha iyi olacaktır.
Hız aşırtma yapmadım. Ram lerden birini çıkartıp taktım yine açılmadı.FX serisi işlemciler ekran kartı olmadan açılmıyor ya onbord çıkışı yok maalesef. En iyisi kartı başka pc de denemek sanırım. Bir PC dükkanında deniyim. Teşekkürler cevap için.
İşlemciyi takarken pini yamultmuşum düzeltip denicem inşallah çalışır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı