ASUS RX 580 düşük GPU kullanımı

Stock.jpeg
Stock.png
Stock2.png
Stock3.png

Bunlar kartın fabrika çıkışı hali, stock hali.
Undervolt.jpg
Undervolt.png
Undervolt1.png
Undervolt3.png

Bunlar da yaklaşık 120 mV voltaş düşürülmüş undervolt hali. 3 4 gün önce 70 75 dereceleri görüyordu stock halinde, undervoltta değerler aynıydı şimdi neden 60 derecelerde onu bilmiyorum.

Eki Görüntüle 501534Eki Görüntüle 501535Eki Görüntüle 501536Eki Görüntüle 501537
Bunlar kartın fabrika çıkışı hali, stock hali.
Eki Görüntüle 501538Eki Görüntüle 501539Eki Görüntüle 501540Eki Görüntüle 501541
Bunlar da yaklaşık 120 mV voltaş düşürülmüş undervolt hali. 3 4 gün önce 70 75 dereceleri görüyordu stock halinde, undervoltta değerler aynıydı şimdi neden 60 derecelerde onu bilmiyorum.
10 derece fark inanılmaz. Fakat bende birşey farketmedi hocam.

10 derece fark inanılmaz. Fakat bende birşey farketmedi hocam.
Dediğim gibi 3 gün önce RDR2 de 75 dereceleri görüyordum şimdi 63 de kaldı belki daha fazla oynasam yine 70 lere çıkardı bilemiyorum. Şuanki voltajın nedir 1060 mı ? Eğer 1060 ise 1050 dene sorun olmazsa 1040 dene yine sorun olmazsa 1040 da bırak kısabildiğin kadar kısmış ol. Bir kaç derece azalma olması lazım. Bu biraz şans işi.
Ekran Görüntüsü (171).png
Ekran Görüntüsü (172).png

O sıralar kayıt aldığım bir videodan ekran görüntüsü bunlar bak buralarda 75 76 dereceydi mesela o zaman undervolt yapıp 53 54 lere düşmek çok güzel olmuştu.
Ekran Görüntüsü (173).png

Bu da undervolt hali baksana buradaki farka. FPS farkı grafik farkından kaynaklı yoksa undervolt FPS i kötü yönde değil iyi yönde etkiliyor.

Son düzenleme:
Dediğim gibi 3 gün önce RDR2 de 75 dereceleri görüyordum şimdi 63 de kaldı belki daha fazla oynasam yine 70 lere çıkardı bilemiyorum. Şuanki voltajın nedir 1060 mı ? Eğer 1060 ise 1050 dene sorun olmazsa 1040 dene yine sorun olmazsa 1040 da bırak kısabildiğin kadar kısmış ol. Bir kaç derece azalma olması lazım. Bu biraz şans işi.
Eki Görüntüle 501542Eki Görüntüle 501543
O sıralar kayıt aldığım bir videodan ekran görüntüsü bunlar bak buralarda 75 76 dereceydi mesela o zaman undervolt yapıp 53 54 lere düşmek çok güzel olmuştu.

Yardımların için çok teşekkürler hocam. Herşey için saol. Denedikçe deneyeceğim. Olmassa 5 simgeden birine basıp defaultayarlara dönerim. Ama benim Cihaz daha 70 dereceyi görmedi. Sebebi ise ben grafik değil performans ağırlıklı oynuyorum. Online oyunlarda grafik fazla olunca adam göremiyorsun.Sıcaklık problem yaratırsa. Özellikle yaşadıgım yer yazları çok sıcak. İşte o zaman işime çok yarar.

Ekran Görüntüsü (174).png

Buna basarsan (ev simgesi) ilk haline döner kart. Bir önceki mesaja eklemeler yaptım bakabilirsin. Varsayılan ayarlara alacakken arkada grafik kartını kullanan program açık olmasın crash veriyor. Rica ederim.

Crash vermesi. Az önce attıgm küçük karelermi hocam.
O veya benzeri başka sorun ben az önce oyun anına varsayılan ayarlara döndüğümde ekran tamamen pembe oldu hiç bir işlem yapılamıyordu, kasadan reset tuşuna basarak reset attım varsayılan haline gelmiş şekilde bilgisayar sorunsuzca başladı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı