Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 31.371

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sizdeki sorunun aynısı bende var . İşin garibi şu bende asus rog strix 1080 var .bilgisayar açılıyor hiç sorun yok ama oyuna girdiğim anda direk hafif parasit olup kitleniyor ekran ya res atmak zorunda kalıyorum yada masaüstüne atıyor beni. Resim paylaşıyorum. Not gtx 1070 ile deniyorum saatlerce oynuyorum ama 1080 ekran kartını takincaaninda böyle oluyor
Sistem özelliklerim;
I5 6500
Gtx 1080
Corsair 3000 mhz 8gb
Psu powerboost 600w 80 plus
Demin HDMI kablosunu çıkarıp geri taktım. Kasanın güç kablosunu çıkarıp yerini falan değiştirdim. Şuan düzeldi gibi testler yapıyorum normalde 100 kere gitmesi gerekirdi ama sorun yok. Odaya gelen elektrikten şüpheleniyorum sanırım ekran kartını besleyemiyor.

Hocam sizdeki sorunun aynısı bende var . İşin garibi şu bende asus rog strix 1080 var .bilgisayar açılıyor hiç sorun yok ama oyuna girdiğim anda direk hafif parasit olup kitleniyor ekran ya res atmak zorunda kalıyorum yada masaüstüne atıyor beni. Resim paylaşıyorum. Not gtx 1070 ile deniyorum saatlerce oynuyorum ama 1080 ekran kartını takincaaninda böyle oluyor
Sistem özelliklerim;
I5 6500
Gtx 1080
Corsair 3000 mhz 8gb
Nvdia tarafında olursa istisnalar harici donanımsal olur. Bunun için konu açın. Düzelmez ise garantiye gönderin. ASUS teknik servisi kalitesi 2 kere ekran kartını göndermiş biri olarak; vasat. Ancak donanımsal ise o zaman olumlu sonuç alırsınız. Ekran kartını alalı 6 ay olmadıysa, değişim/iade kararı verilir.

4 dakikadır yine zorluyorum. Normalde max 20 saniye sürüyordu sonra gidiyordu. Hiç bir sıkıntı gözükmüyor. Umarım tekrarlamaz.

Screenshot_1.png

Demin HDMI kablosunu çıkarıp geri taktım. Kasanın güç kablosunu çıkarıp yerini falan değiştirdim. Şuan düzeldi gibi testler yapıyorum normalde 100 kere gitmesi gerekirdi ama sorun yok. Odaya gelen elektrikten şüpheleniyorum sanırım ekran kartını besleyemiyor.
Hocam garip olan 1070 takıyorum olmuyor sadece 1080 de oluyor . Sanırım psu 1070 e yetiyor 1080 e yetmiyor yada 1080 sorunlu . Pin girişleriyle alakalı sorun olabilir mi sizce? Yalnis pin girişi ekran kartına takılınca hiç açılmaz sanırım

Sistem özelliklerim;
I5 6500
Gtx 1080
Corsair 3000 mhz 8gb
Ancak ilk deneyeceğiniz şey şu olsun; DDU ile sürücüyü kaldırıp en günceli tekrar kurmak.

Nvdia tarafında olursa istisnalar harici donanımsal olur. Bunun için konu açın. Düzelmez ise garantiye gönderin. ASUS teknik servisi kalitesi 2 kere ekran kartını göndermiş biri olarak; vasat. Ancak donanımsal ise o zaman olumlu sonuç alırsınız. Ekran kartını alalı 6 ay olmadıysa, değişim/iade kararı verilir.
Ekran kartı 11.12.2017 de alındı devam ediyor hala ama böyle bi sorun vermesi psu kaynaklı olabilir mi ? Çevremden çok duydum beslemiyor diye öyle dediler

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı