Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 30.949

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörüm eski yaklaşık 6 yıllık 60 Hz, ancak ben CS:GO da 77 Hz ye çekiyordum acaba ondanmı oldu diye düşünmüyor değilim şuan.
Bir yerde sorun var ama nerede bilmiyorum bende oyunlardan kaynaklandığını düşünüyorum ekran eski benimde 10 yıllık 60hz bile değil. Yine bu forumda bu sıkıntı için bios güncelleyin denmiş onu yaptım suanlık bir sıkıntı olmadı ekranda.
Baktım şimdi de bende TdrDelay yok görünmüyor.

Bir yerde sorun var ama nerede bilmiyorum bende oyunlardan kaynaklandığını düşünüyorum ekran eski benimde 10 yıllık 60hz bile değil. Yine bu forumda bu sıkıntı için bios güncelleyin denmiş onu yaptım suanlık bir sıkıntı olmadı ekranda.
Benim biosum günceldi ama dediğim gibi sorunun ne zaman geleceği belli olmuyor, bir kaç gün gözlemle istiyorsan çözülürse bende eski biosa döneyim. Bende dün driverleri DDU ile silip yüklediğimde sıkıntı kalktı sanmıştım ancak bugün tekrar olmaya başladı.

Geçmiş olsun PSU bilgisi paylaşmamışsınız. AMD ekran kartlarında özellikle de RX570 ve 580'de çok fazla konuya rast geliyorum Sosyal'de. Hatta arkadaşıma topladığımız x3470'li sisteme daha düşük performansı ve daha pahalı olmasına rağmen AMD'nin bu sorunlarından dolayı 1060 3GB aldık. Yani bu kartlarda kesinlikle bir problem var ama yine de ufak bir ihtimal de olsa PSU yetmemesinden ekran kartı kendini korumaya alıyor olabilir.
Tavsiyem garantisi varsa garantiye yollayın hiç uğraşmayın.

Geçmiş olsun PSU bilgisi paylaşmamışsınız. AMD ekran kartlarında özellikle de RX570 ve 580'de çok fazla konuya rast geliyorum Sosyal'de. Hatta arkadaşıma topladığımız x3470'li sisteme daha düşük performansı ve daha pahalı olmasına rağmen AMD'nin bu sorunlarından dolayı 1060 3GB aldık. Yani bu kartlarda kesinlikle bir problem var ama yine de ufak bir ihtimal de olsa PSU yetmemesinden ekran kartı kendini korumaya alıyor olabilir.
Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Koskoca AMD bozuk ekran kartımı satacak. Ucuz olduğundan çok fazla kişi tarafından alındığından sorunlar çıkıyor. AMD ekran kartlarının sıkıntısı GTA 5'de tek gördüm. 1060 3GB 1.793,89 TL - RX 570 1.102,04 TL
RX 570 Vram daha fazla ve daha performanslı.

PSU aldığım kasa ile beraber geldi. Rampage x-horse 600W 80 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ucuz olduğundan çok fazla kişi tarafından alındığından sorunlar çıkıyor. AMD ekran kartlarının sıkıntısı GTA 5'de tek gördüm.
Ben yineliyorum hocam. İkinci el olarak aldığımız R9 270x'te siyah ekran problemi yaşadık ve ilginç olan ne biliyor musunuz, bu problemin çözümü yok. Yani kartı kaldırın atın çöpe. Bir kaç yerde gösterilmiş çekirdek frekansını %50'ye kadar düşürüp çözdüğünü iddia edenler vardı ama o zaman performans baltalanacaktı.
AMD evet F/P olarak RX serisi iyi olabilir ona kesinlikle itirazım yok zaten. Ama bu gibi problemleri çok can sıkıcı gerçekten. Bunları Windows mutlaka rapor ediyordur ancak AMD bunun için -tabii eğer sorun yazılımsalsa- bir çözüm yayınlıyor mu? Gördüğüm kadarıyla hayır.
PSU Aldığım kasa ile beraber geldi rampage x-horse 600w 80 plus
Ben bu PSU'nun 80Plus sertifikasına inanmıyorum hocam. Kendilerince etiket yapıştırarak 80+ yapamazlar bir PSU'yu. Ama bize lazım olan 12v kanalından kaç amper güç verebildiği.

Bugün bir şey farkettim bilgisayarı kapattığım zaman psu dan cızırtı gelmeye baslıyor fakat bu sık sık degıl ara ara ses gelıyor daha önce yoktu bu ses fişi çıkarıp takınca ses gelmiyor ama.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı